Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Máte někdo zkušenost s žádostí o zvýšení stupně invalidity? Chodím 9 let k psychiatrovi, také na psychoterapiie. Teď mám kraťoučký úvazek, spíš brigádka, ale jsem s touto prací maximálně spokojená. Doktor mi ve zprávě napsal, že mohu pracovat 4 hodiny max denně. Mám teď ID jedna a to víte, finančně žádná sláva. Chtěla bych zkusit požádat o zvýšení stupně. Zatím jsem byla jednou v lázních, letos pojedu asi znova. Myslíte, že to mám zkusit a požádat na ČSSZ? Bojím se aby mi nevzali i tu jedničkuJinak se léčím s OCD a depresemi. Mám to doživotně, ve zprávě mi psychoterapeut píše, že určité problémy mi zůstávají a antidepresiva na ně nepůsobí. Mám šanci?
Ahoj, já myslím, že za pokus nic nedáš. V nejhorším ti ho nezvýší. Že by ti ho vzali, si nemyslím, když máš ve zprávě, že na tebe AD nepůsobí a nemůžeš pracovat na víc hodin. A můžu se zeptat, co bereš za AD? Já jich brala právě už hromadu a taky na mě nepůsobí. A do lázní jezdíš do Jeseníků? Máš od nich nějakou zprávu? Určitě bych ji taky přiložila. Jinak prý hodně přihlíží i k hospitalizacím, ale znám minimálně 4 lidi, kteří v léčebně nikdy nebyli a mají 3. stupeň a pracují ještě 4-5 h denně, ale zas mají schizofrenii. Tak držím palce.
@Lollitka píše:
Ahoj, já myslím, že za pokus nic nedáš. V nejhorším ti ho nezvýší. Že by ti ho vzali, si nemyslím, když máš ve zprávě, že na tebe AD nepůsobí a nemůžeš pracovat na víc hodin. A můžu se zeptat, co bereš za AD? Já jich brala právě už hromadu a taky na mě nepůsobí. A do lázní jezdíš do Jeseníků? Máš od nich nějakou zprávu? Určitě bych ji taky přiložila. Jinak prý hodně přihlíží i k hospitalizacím, ale znám minimálně 4 lidi, kteří v léčebně nikdy nebyli a mají 3. stupeň a pracují ještě 4-5 h denně, ale zas mají schizofrenii. Tak držím palce.
Ahoj. Beru Sertralin 300 mg denně a v nouzi Rivotril. V Jeseníkách jsem byla loni. A tebe trápí co?
@Anonymní píše:
Ahoj. Beru Sertralin 300 mg denně a v nouzi Rivotril. V Jeseníkách jsem byla loni. A tebe trápí co?
Aha, sertralin jsem taky brala 300 mg. A kolik léků jsi vyzkoušela už? Já cca 52 druhů, ale nejen AD, ale i AP, stabilizátory nálady, benzáče, nebenzodiazepinová anxiolytika a hypnotika.
No já se primárně léčím taky s OCD a pak s hraniční poruchou osobnosti, ale měla jsem i psychózu, deprese (chodila jsem opakovaně na elektrošoky) a pak řadu psychosomatických problémů a PPP. A líbilo se ti v Jeseníkách? Pomohlo ti to tam?
Tak moc držím palce, a zažádat si určitě zkus, za to nic nedáš.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Máte někdo zkušenost s žádostí o zvýšení stupně invalidity? Chodím 9 let k psychiatrovi, také na psychoterapiie. Teď mám kraťoučký úvazek, spíš brigádka, ale jsem s touto prací maximálně spokojená. Doktor mi ve zprávě napsal, že mohu pracovat 4 hodiny max denně. Mám teď ID jedna a to víte, finančně žádná sláva. Chtěla bych zkusit požádat o zvýšení stupně. Zatím jsem byla jednou v lázních, letos pojedu asi znova. Myslíte, že to mám zkusit a požádat na ČSSZ? Bojím se aby mi nevzali i tu jedničkuJinak se léčím s OCD a depresemi. Mám to doživotně, ve zprávě mi psychoterapeut píše, že určité problémy mi zůstávají a antidepresiva na ně nepůsobí. Mám šanci?
Nevím, ale Dr do zprávy píše kolik hodin můžeš pracovat? Ono navýšení z 1 stupně na druhý žádný velký posun není, co se týče financí…
Kdy máš jít na další komisi, pockala bych na termín a nové zprávy. Chodí se myslím, co dva roky…
Zdravím všechny. Máte někdo zkušenost s žádostí o zvýšení stupně invalidity? Chodím 9 let k psychiatrovi, také na psychoterapiie. Teď mám kraťoučký úvazek, spíš brigádka, ale jsem s touto prací maximálně spokojená. Doktor mi ve zprávě napsal, že mohu pracovat 4 hodiny max denně. Mám teď ID jedna a to víte, finančně žádná sláva. Chtěla bych zkusit požádat o zvýšení stupně. Zatím jsem byla jednou v lázních, letos pojedu asi znova. Myslíte, že to mám zkusit a požádat na ČSSZ? Bojím se aby mi nevzali i tu jedničku
Jinak se léčím s OCD a depresemi. Mám to doživotně, ve zprávě mi psychoterapeut píše, že určité problémy mi zůstávají a antidepresiva na ně nepůsobí. Mám šanci?