Žáha, nebo infarkt? :D

885
25.8.16 06:31

žáha nebo infarkt? :D

Ahoj všem. Asi mám blbej dotaz, ale nechce se mi k doktorce- jsem trochu hypochondr a už tak ze mě má srandu :D Ale občas se mi stává, že mě nárazově zabolí přímo uprostřed hrudníku, jakoby za hrudní kostí. Bolí to dost, hlavně v noci, pomáhá na to třeb Rennie a bolí to jen v leže. Myslela jsem, že je to pálení žáhy, ale nepálí to, spís vysloveně bolí. Trvá to třeba pár dní, pak zase několik měsíců nic. Asi to bude spíš od zažívání že? Bývá to spojené s bolestí žaludku…Neumírám, ale je to dost nepříjemný a ráno jsem nevyspalá. Máte to někdo taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9066
25.8.16 06:46

Jo, znam, trpím na žaludek a beru tedy léky pravidelne. A kdyz mam problemy, jak popisuješ, tak spím skoro v polosede, lehnout si by byla skoro sebevražda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
25.8.16 07:31

Před cca 15-ti lety se mi to stávalo také. Asi v souvislosti s počínající alergií. Večer jsem snědla lískové ořechy a v noci mě pálela žáha tak, že jsem měla pocit křeče od žaludku ke krku. Bylo to velmi bolestivé. Ač jsem věděla, že to je žáha, praktický lékař mě poslal i EKG. Pak se mi to stalo ještě párkrát, vždy po lískáčích, tak jsem je přestala jíst ;). Přímá alergie na ně se mi potvrdila až letos.
Jinak se žáhou mám občas problémy většinou v souvislosti s léky nebo druhy jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
25.8.16 07:51

No infarkt to neni určitě. Nejspíš to bude od žaludku a většině lidí se od toho dá pomoct. Zaběhni si za doktorem a určitě to brzo vyřešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
25.8.16 08:11
@Monikap3 píše:
Ahoj všem. Asi mám blbej dotaz, ale nechce se mi k doktorce- jsem trochu hypochondr a už tak ze mě má srandu :D Ale občas se mi stává, že mě nárazově zabolí přímo uprostřed hrudníku, jakoby za hrudní kostí. Bolí to dost, hlavně v noci, pomáhá na to třeb Rennie a bolí to jen v leže. Myslela jsem, že je to pálení žáhy, ale nepálí to, spís vysloveně bolí. Trvá to třeba pár dní, pak zase několik měsíců nic. Asi to bude spíš od zažívání že? Bývá to spojené s bolestí žaludku…Neumírám, ale je to dost nepříjemný a ráno jsem nevyspalá. Máte to někdo taky?

To co popisuješ je na 90% od páteře a lze stím docela účině bojovat.
Jestli chceš pošlu ti do malu stručný návod, co s tím dělat, stačí mi ho poslat do soukromé schránky, což platí pro všechny s tímto problémem.

Nebo můžete zkusit alespoň něco.
Zplést ruce za zády, udělat hluboký předklon a ty ruce tlačit ke stropu co nejvíc dokážete, to vše při výdechu.
Může se stát a tímto způsobem hezky prokřupnete páteř a uvolníte poskřípané nervy, který tyto zdravotní potíže způsobují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
25.8.16 08:31

@Dalibor7 od páteře? Mě ale nebolí záda… :think: @Aliik takže nejsem jediná, kdo to má jo? Mě taky napadlo, že je to od žaludku, ale že by mě kvůli žaludku bolelo na hrudi? To mi hlava nebrala. A k doktoru se mi nechce :D Nehledě na to, že jsem před třemi měsíci byla na miliardě vyšetření včetně EKG a MR a všechno v pořádku. Pravda, to bylo kvůli něčemu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
25.8.16 08:49

@Monikap3 Možná zánět jícnu. Není dobré z toho udělat chronickou záležitost, neboť se pravidelené požkozování sliznic může zvrtnout k něčemu horšímu. Je třeba i takovýto problém, na který se hned neumírá, řešit, resp. léčit. Jsou-li to záda, platí to samé pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
25.8.16 09:37

@Monikap3 Od zaludku me to boli vetsinou do krku, do zubu, do usi a sem tam i na hrudi. Ja jsem tedy uz sledovana na gastrieneterologii v nemocnici a beru leky na potlaceni, ale i tak se mi to parkrat do roka stane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
25.8.16 09:48

Stává se, že jen trošku bolí pod lopatkou, ale není to pravidlo, ty záda bolet nemusí, už jsem to pákrát řešil, takže vím jak to často bývá, ale jasně, že se můžu plést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
25.8.16 10:19

Já se jen bojím, že půjdu k doktorce a nakonec vyjde najevo, že to jsou jen zaražený prdy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí