Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potrebuji poradit…mala ma 11m a nahore 4 zuby, dole dva. Ty dole uz delsi dobu jen dva. A asi tak uz 3 tydny je desne zahlenena, tece ji z nosiku a odsavam temer pruhledny hlen, sem tam bily, zeleny nikdy, ale ma toho tam moooc. Tak 3× denne. A vubec to nemizi. Jinak ji nic neni, ale do teto doby jsme ani odsavacku nemeli, mela jen jednou v 9m rymu 3 dny a tim nase nemoci konci. Cim to sakris je? Zuby?
Ale tak dlouho? Bojim se, at to neni neco jineho…mudr tvrdi, ze jak to neni zeleny hlen, je to ok. Muzou byt deti tak brzo na neco alergicke? Prej ale testy se delaji od 3 let. Nebo poradite kapky, homeopatika nebo neco? Strikame morskou vodu, mame zvlhcovac, spime pri 20ti stupnich, otevrena okna…
Dekuji
za pripadne rady.
Mladší to měl nedávno, asi od 14 měsíců, a trvalo to měsíc. Třeba přes noc vůbec, probudil se, chvíli fungoval a pak to jelo. Vypčíkával ohromné sople. Naštěstí jsem nemusela moc odsávat, protože to takhle šlo ven samo. Pak to najednou přešlo. Nedávala jsem mu nic jiného než mořskou vodu a občas večer, když to bylo horší, Nasivin.
@kaspluc
Mal bol zahleneneny, a nakonec to bolo z mlieka, na ktore je alergicky
@AliTad to mame stejne…v noci pohoda. Jako nema vubec zacpany nos. Jen proste jakobs mela stale tekouci rymu a uz me to znervoznuje. Ja kdyz neodsaju, tak jakoby to slysis jak ji to v nose bubla, tak je mi ji lito. A ona odsavani miluje
a fakt tohi jde ven plno.
@miisenka no joooo, ja kojila, ale nutrilon mela vzdy v noci a stejny a nikdy problem nebyl…
@kaspluc píše:
@miisenka no joooo, ja kojila, ale nutrilon mela vzdy v noci a stejny a nikdy problem nebyl…
mal tiez do 6mes nemal ziadny problem.. ![]()
Az potom to zacalo a v 7mes dg ABKM..po vysadenie mlieka ziadne hleny..(tiez som kojila, bez UM)
Zahleněný zpusobují mléčné výrobky, muže mít alergii, některé děti to mají od narození, projevuje se to dušností, ekzémama, krví ve stolici
@střepina tak to krom zahleneni nemame nic…jen ten ciry hlen z nosika.
@střepina píše:
Zahleněný zpusobují mléčné výrobky, muže mít alergii, některé děti to mají od narození, projevuje se to dušností, ekzémama, krví ve stolici
nic z toho okrem hlenu maly nemal, preto vobec doktorka neuvazovala na ABKM, tu potvrdili az testy..
@kaspluc a nemá jen oslabenou imunitu nebo nějaká alergie ted na jaře na nějaké pyly?
@miisenka malej měl od narození šílený koliky a ve 3 měsících ekzém, doktor testy nedělal, u takhle malýho mimina to nemá smysl, ale taky si myslím, že mu vadí mléčná bílkovina
@kaspluc maly byval take casto zahleneny, ja jsem mu vzdy vysadila na nekolik dni UM a byl pokoj, nakonec jsem mu ho vysadila uplne, chce to postupne zkouset, co by mohlo zahleneni zlepsit/zhorsit event. se poradit s Dr.
@michee to už byl větší když jsi vysadila UM? a čím jsi to nahradila, čajem a normální stravou? už se nebudil v noci na jídlo?
@střepina UM jsem vysadila kdyz mu bylo 9 mesicu, v noci se mi na jidlo nikdy nebudil, takze to bylo vyreseno samo, UM jsem mu nahradila jidlem, v jidelnicku ma kozi mlicko a jogurty, ale davam uz i zakysane kravske vyrobky a je to v cajku.