Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, jak se blíží jaro
, začínám uvažovat nad hracím koutkem na zahradě. Váhám, jestli nechat udělat věžičku na skluzavku a pod ní malý „domeček“, nebo nechat udělat pořádný domeček zvlášť. Zde prosím o vaše zkušenosti - co by měl domek mít, plast, dřevo? Bude na něj celý den svítit slunce. Pokud dáte foto pro ilustraci, budu ráda. Děkuju
.
Dodávám, že na realizaci skluzavky, áčka na houpačky a domek bude max 18 000,–. Víc ani kačka
.
No, ale rada žádná babo! Já musím mít všechno špigl nigl, jinak se to MUSÍ předělat a to si nemůžu dovolit, bo můj muž nebyl rád, naposled při předělávání záhonu vyhrožoval, že ještě raz a prej ROZVOD!
![]()
Ježíšek nám přinesl tento http://hraci-domecky.heureka.cz/…ittle-tikes/
Je jeden z nejlepších na trhu a vybírala jsem ho několik měsíců. U nás byla priorita kvality materiálu (některý jsem měla možnost si „osahat“ a když nevydržá a praskne, jsou pěkně ostrý). Tenhle je fakt vymakanej, má zavírací všechny okenice, snad jako jedinej ze všech domečků.
Edit: skluzavku máme venkovní s dřevěnou oporou a houpačkou, cca za 7tis.
Příspěvek upraven 03.01.14 v 14:08
@Genovesa
jedinou radu mam, abys ten domecek predem videla (nekupovat naslepo po netu), ja jsem totiz ohlizela asi 4 plastove v obchode a nas 16m prcek u jednoho vylomil okenici (nastesti sla dat zpet) a dalsi 2 prevratil, do posledniho jsem ho radeji nenechala ani vbehnout, protoze vypadal rozpadle uz predem. vsechny na me pusobily strasne nepevne a „levne“ (levne nebyly). takze ja jsem do budoucna pro dreveny.
nemas nahodou blizko do polska? u nas v regionu vozi vsichni drevene houpacky a domecky z polska ![]()
Příspěvek upraven 03.01.14 v 14:11
@Pinkie Nebudou si do těch okenic děti přivírat prsty? A co slunce, nevybledne ten plast?
@Ali-Ali No, zas tak blízko to tam nemám, tak 1,5hod cesty. Kam tam pro to jezdí?
Tak my máme venkovní domeček dřevěný, konstrukce z kuláčů - věž se skluzavkou a jehlanovou střechou, dole je domeček s okny a vrátky, holky tam mají kuchyňku a sezení, v patře je zábradlí a ta skluzavka, do patra jsou udělaný schody, na věž navazuje ta konstrukce na dvě houpačky, stálo nás to asi 15000 a dělal to manžel sám, protože kdybychom to chtěli koupit, tak by to bylo mnohonásobně víc, známí mají něco podobnýho, ale dvě věže a dali za to osmdesát tisíc, proto se manžel rozhodl, že se do toho pustí sám a myslím, že se mu to dost povedlo.
@terinka4444 píše:
Prej blíží se jaroještě nebyla zima, ta teprve udeří
Hele nepruď
. Jasněže jo, uhodí, ale jaro pak přijde cobydup a kdo je připraven, není překvapen
.
@Genovesa Ne, nepřivřou, je tam škvírečka, kam dá dítě ručičku, když okenice zavírá. Mají to dobře vymyšlený. ![]()
Máme domeček zatím doma, ale podle recenzí prej venku nevybledne.
@Pinkie Vypadá fakt dobře, přitom já plast nemusím. Zas by byla snadná údržba.
@Genovesa Až dopiju kafe, tak se vyhrabu na zahradu, vyfotím to a dám to sem, teda jestli to zvládnu, jsem antitalent:-)
Ahoj, já to vyřešila takto, domeček plastový(na zimu ho rozkládám), kupovaný v akci za necelých 2000,–
Dřevěnou konstrukci jsem dělala s manželem sama(během jedné soboty komplet hotové)
Dřevo (odkorněné) jsem sehnala od lesáka za cca 1000,– ![]()
Impregnace+lazura 1000,–, šrouby 1000,–, skluzavka 2000,–, písek do pískoviště jsem dostala od sousseda ![]()
Už to máme 5 let a naprostá spokojenost, je tam dokoce místo na 2houpačky, takže se děti nehádají o houpačku ![]()