Zajímá vás původ výbavičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
4.3.11 08:44

Mimochodem, trochu mimo mísu, ale přeci jen … nedávno musely Templářské sklepy stahovat z trhu nějaké víno. problém byl v tom, že na etiketěn nesouhlasil skutečný původ hroznů. Čejkovice vykupují víno od velkododavatelů a ti vykupují zase od drobných vinařů v dané oblasti. Průšvih ale byl v tom, že jaksi velkododavatel sice dal potřebné papíry, že to víno je fakt z Moravy, ale jaksi zamlčel, že je koupil někde v Rakousku nebo Ma´darsku, protože prostě na Moravě se neurodilo … Takže Čejkovice dostaly pokutu jak hrom jen za to, že je někdo obelhal … a přišlo se na to jen náhodou …

… takže jak to je …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258
4.3.11 09:25
Hanule píše:
Já ještě kvalitní české zboží nenašla, takže kupujeme většinou po bazarech, občas C&A, H&M, stačí si vybírat to co se mi líbí, však nikdo nenutí kupovat nápisy v cizím jazyce, či mediální postavičky :) A mívají i bez obrázků věci, či neutrální autíčka, medvídky…Jediné kvalitní české zboží co znám, je Matějovský a Hybler, pokud ovšem jsou opravdu čeští, ale ti pro změnu nemají nic společného s oblečením :)

Hanule kvalitní a v čechách vyrobený oblečení má firma pleas. Mám od ní několik kousků Vítkova oblečení a i po několika vyprání, jednom nechtěně obarveném bodýčku, několika zaprasení různým jídlem a podobně nevypadá zničeně.

Jinak většinu oblečení jsem zdědila po kamarádce. Vybrala jsem si jen ty hezké kousky, teď teda nechávám i horší trička a tepláčky, protože na písek to stačí. Většinou je to kvalitní oblečení, na kterým je teda vidět, že už ho někdo před náma nosil, ale není děravý, sepraný, zapraný a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
4.3.11 09:52

tak ja vybiram oblecky pres internet a nakupuji vetsinou Carters,Old Navy, Okie dokie, american living, cast bodycek mam z Tesca, neco z C&A proste co se mi libi a taky to vydrží víc než jedno praní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
4.3.11 10:05

Já pár kousků z tesca mm, ale už to nekupuju. Bodyčk ase kroutěj a vytahujou. Nejlepší jsou z Name it nebo HaM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
4.3.11 10:39
Nelisa píše:
zuzka.mamka píše:
dneska se ty věci moc řeší

jasně že nekoupím bodíčko u nějakýho pochybnýho obchodníka, např. u číňanů, ale tepláky na písek proč ne

zavřete děticky do vakuových koulí, at k nim nemůžou žádný bakterie, at nemaj žádný bebíčka, nebo nedej bože nemaj na sobě oblečení které není s bio bavlny, nepijou bio mlíko, a nejí bio mrkev
:lol: :lol: :lol: já to řeším proto, že mi ty věci pak dlouho vydrží (vyzkoušené mám lecjaké) a nemusím brzo kupovat náhradní třeba za body s nefungujícíma patentkama (asi po měsíci :zed: , polská výroba), nemusí to být biobavlna, ale ty uměliny nerada nosím i já, tak proč do toho oblíkat děcko? 8-)

:lol: :lol: :lol: :lol: není to pravda mám to vyzkoušené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
4.3.11 10:50

Zase takovej vlastenec nejsem, abych utrácela za český nekvalitní a drahý hadry :mrgreen: Mám zkušenost s jednou českou firmou a úplně mi to stačilo.
Bodyčka nakupuju většinou v C&A, něco málo Tesco a další oblečení přes jeden e-shop, je to second hand, ale všechno zboží, co mi od paní přišlo bylo snad jen vyprané. Tak kvalitní hadříky jsem dlouho neviděla, ceny do pohody, a ne že bych na tom lpěla, ale neznačkového tam nebylo snad nic.
Taky nesnáším strakatý, popsaný oblečení s debilníma obrázkama, u ní ten výběr vyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
4.3.11 11:49

Je pravda, že když na cedulce vidím českého výrobce, tak mně to sice u srdce zahřeje, ale ne druhou stranu stejně nemám jistotu, že látka byla vyrobená v Čechách… Nakupuju ráda u Panedi nebo u soukromníka - výrobce dětských oblečků (teď jsem zapoměla jméno a body se značkou se mi nechce hledat) je z Prosetína. Pleas je taky český, pár kousků mám, ale česká bavlna to také není (mám echo z výrobny :wink: ). Značka pro mně důležitá není… Pokud je mi materiál příjemný tak, aby mně přesvědčil, že bude příjemný i mému dítěti a myslím si o něm, že něco vydrží, a také je k tomu rozumná cena, tak věc koupím klidně i u vietnamčíků :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
4.3.11 11:52
Lucyus12 píše:
Je pravda, že když na cedulce vidím českého výrobce, tak mně to sice u srdce zahřeje, ale ne druhou stranu stejně nemám jistotu, že látka byla vyrobená v Čechách… Nakupuju ráda u Panedi nebo u soukromníka - výrobce dětských oblečků (teď jsem zapoměla jméno a body se značkou se mi nechce hledat) je z Prosetína. Pleas je taky český, pár kousků mám, ale česká bavlna to také není (mám echo z výrobny :wink: ). Značka pro mně důležitá není… Pokud je mi materiál příjemný tak, aby mně přesvědčil, že bude příjemný i mému dítěti a myslím si o něm, že něco vydrží, a také je k tomu rozumná cena, tak věc koupím klidně i u vietnamčíků :mavam:

Jinak anglické nápisy mně sice vytáčí, ale s tím nic neudělám, protože zaměřit se jen na české, tak mé děti asi chodí nahé :cert:
Navíc jak už tu někdo psal, syn si vybírá něco známého (Spiderman, Bořek Stavitel, Tramsformers, Scoby Doo) a ty bych těžko s českými nápisy dohledala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
4.3.11 15:14
zuzka.mamka píše:
Nelisa píše:
zuzka.mamka píše:
dneska se ty věci moc řeší

jasně že nekoupím bodíčko u nějakýho pochybnýho obchodníka, např. u číňanů, ale tepláky na písek proč ne

zavřete děticky do vakuových koulí, at k nim nemůžou žádný bakterie, at nemaj žádný bebíčka, nebo nedej bože nemaj na sobě oblečení které není s bio bavlny, nepijou bio mlíko, a nejí bio mrkev
:lol: :lol: :lol: já to řeším proto, že mi ty věci pak dlouho vydrží (vyzkoušené mám lecjaké) a nemusím brzo kupovat náhradní třeba za body s nefungujícíma patentkama (asi po měsíci :zed: , polská výroba), nemusí to být biobavlna, ale ty uměliny nerada nosím i já, tak proč do toho oblíkat děcko? 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: není to pravda mám to vyzkoušené

Nechápu co není pravda a co je to „to“, co máš vyzkoušené. :nevim: Každopádně každej ať si navleče dítě do čeho chce, já píšu svou zkušenost a výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.3.11 13:38

Řeším a neřeším, u vietnamců nenakupuju ani na sebe, tak na prcka taky ne… Když od někoho něco takovýho dostanem, nevyhodím to, ale většinou to k oblíbenejm nepatří… Pár kousků máme z Arexu Prosetín, ale to spíš proto, že manželova rodina pochází kousek od tam a potom docela hezký věci dělá Button Style (to by taky měla bejt česká firma :-D ), ale když kupuju něco já, tak jsem konzumista, takže next, CA a tak..

U vietnamců mi vadí, že nemám možnost novou věc reklamovat. V CAčku jsme takhle koupili prckovi mikinu po prvním praní trochu slezl obrázek, to jsme ještě neřešili, po druhým ho většina už byla pryč, tak jsme šli reklamovat a bez problémů nám vrátili peníze. Vietnamenc by tvrdil, že to není od něj, i kdyby to za ním viselo… :lol:

U jídla a dalších výrobků zemi původu řešíme, ale u oblečení na tom nelpím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.3.11 13:47

Mimochodem to, že je něco vyráběný u nás ale neznamená, že je tam s lidma zacházený slušně. Kousek od vesnice, kde manžel bydlí se vyráběly boty, přijely tam kvuli tomu ženský z mongolska, mohly chodit jen do fabriky a na ubytovnu, nic jinýho neměli dovolený.
Normy tam byly takový, že všichni dělali za minimální mzdu a ještě je každej měsíc buzerovali tím, že ve skutečnosti jim vydělali ještě míň, ale že oni jim teda milostivě musí do tý minimální mzdy doplácet, takže i takový podmínky můžou mít lidi, co vyrábí věci „Made in Czech republic“… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
25.3.11 14:35

Původ ani ne, jako spíš poměr kvalita a cena. Jako mimčo měl pár svátečních kousků Ono, jinak většinou tesco, něco C&A, to nám naprosto vyhovovalo. Teď kupuju převážně C&A, zdají se mi kvalitnější a cenově přijatelnější, Next jen kalhoty, nebo doplňky, v H&M když už se mi něco líbí, tak je předražený, kalhoty od nich nám nesedí vůbec, ale třeba bundu od nich máme a spokojenost, takže jak co, jak kde. U větších dětí bych řekla se řeší víc otázek, než jen původ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
25.3.11 14:50

tak se trochu přidám, ale z jiného pohledu … Doposud jsem tady četla pouze názory maminek s miminky. Přidám zkušenost s větším dítkem - mám sedmiletého syna trhana. Při jeho pobytu venku padají jedny tepláky za druhými. Je jedno, jestli jsou „Czech made“ nebo „China made“. Vyzkoušeno mám obojí a tvrdím, že obojí se ničí stejně rychle. Na to, aby lezl po stromech, nepotřebuje české tepláky za 500,–, na to mu bohatě stačí vietnamky za 50,–. Totéž trička. Na běhání po bytě (venku) bohatě stačí nižší kvalita - nebezpečí trhnutí či pokydání něčím, co už nikdy nepustí, je veliké. Samozřejmě, že do školy nebo „na slušno“ má pár kousků kvalitních. Troufám si říct, že zapotřebí je obojí - jak dražší kvalitní kousky, tak věcičky vyloženě kupované s tím, že jsou na odpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
25.3.11 15:00

tak já pro dítě kupuju mezinárodní značky (hlavně Mothercare a Next).

V čem si dávám ale velký pozor jsou potraviny - dávám přednost lokálním bio (maso, zelenina) produktům a zboží s označením A (kvalitní český výrobek). tož tak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
25.3.11 20:53

Kde by se taky vzala česká bavlna, že:-)

Lucyus12 píše:
Je pravda, že když na cedulce vidím českého výrobce, tak mně to sice u srdce zahřeje, ale ne druhou stranu stejně nemám jistotu, že látka byla vyrobená v Čechách… Nakupuju ráda u Panedi nebo u soukromníka - výrobce dětských oblečků (teď jsem zapoměla jméno a body se značkou se mi nechce hledat) je z Prosetína. Pleas je taky český, pár kousků mám, ale česká bavlna to také není (mám echo z výrobny :wink: ). Značka pro mně důležitá není… Pokud je mi materiál příjemný tak, aby mně přesvědčil, že bude příjemný i mému dítěti a myslím si o něm, že něco vydrží, a také je k tomu rozumná cena, tak věc koupím klidně i u vietnamčíků :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí