Základní škola a prospěch
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Roman18 píše:
@Kelsey kecáš.Psycholog není potreba
Vzdyt nejsi schopen se s tim porad vyrovnat. Par sezeni u psychologa by ti mozna pomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Já podle psychologického vyšetření jsem v pásmu podprůměru IQ prej asi 80 ale to neznamená že jsem postiženej nebo sitak nepripadam.Jsem prej pomalejší atd. jak je psáno ve zpráve ale nevim co tím myslíš IQ nad hranicí LMR ale pásmo podprůměru je furt oneco víc si myslím a LMR nemam
Ahoj, učili jsme se, že ZŠ a výuční obor může teoreticky vystudovat i žák s lehkou mentální retardací (tj. IQ 50 - 69). Jinak bych se ale na výši IQ tak nefixovala a neřídila bych se jen podle toho. Mně třeba dělali IQ testy 4-krát, ve čtvrťáku na gymplu jsem měla pod 130, řekli mi v PPP, že můžu jít na jakou VŠ chci. Šla jsem na medicínu, kde jsem měla 4 roky samé jedničky a pak jsem se psychicky zhroutila.
Po letech mi měřili IQ na psychiatrii, když jsem byla v hodně špatném stavu (nechápu, proč) a vyšlo mi 84. Ještě ten psycholog napsal do zprávy, že nechápe, jak jsem s tak nízkým IQ mohla studovat medicínu. Taky záleží, jak jsou ty testy koncipované, třeba Ravenovy matice jsou na doplňování obrázků, tam mi jednou vyšlo 121. Ten test na psychiatrii byl více komplexní (WAIS-III) a tam mi vyšlo těch 84. A na tom gymplu jsme dělali takové testy na všechny možné dovednosti, paměť, doplňování číselných řad, prostorovou představivost, jazykový cit atd. a tam mi vyšlo něco pod 130.
Takže ono i s tím IQ záleží, v jakém rozpoložení ti ho zrovna měřili a taky bych se nefixovala na jedno číslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka 2× zkousel běžnou střední školu a nezvládl. Jeho vzdělání je zřejmě odpovídající jeho možnostem. Jen se s tím Roman nedokáže vyrovnat, neustále zakládá diskuse, pod tímto nickem, dřív pod trochu jiným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@Lollitka 2× zkousel běžnou střední školu a nezvládl. Jeho vzdělání je zřejmě odpovídající jeho možnostem. Jen se s tím Roman nedokáže vyrovnat, neustále zakládá diskuse, pod tímto nickem, dřív pod trochu jiným.
Já tady nečetla jeho jiné diskuze. Nevím, jakou SŠ zkoušel, ale tak třeba učňák by zvládnout mohl. Navíc třeba manuálně zruční lidé se hodí též a i s výučňákem si šikovný řemeslník např. může hodně vydělat. Chápu, že klasická SŠ s maturitou není pro každého.
Ale jinak ho tedy chápu, jestli se s tím nemůže vyrovnat, protože já se nemůžu vyrovnat s tím, že jsem se „zbláznila“ a nedodělala medicínu. Člověka ty jeho neúspěchy mrzí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše:
Já tady nečetla jeho jiné diskuze. Nevím, jakou SŠ zkoušel, ale tak třeba učňák by zvládnout mohl. Navíc třeba manuálně zruční lidé se hodí též a i s výučňákem si šikovný řemeslník např. může hodně vydělat. Chápu, že klasická SŠ s maturitou není pro každého.
Ale jinak ho tedy chápu, jestli se s tím nemůže vyrovnat, protože já se nemůžu vyrovnat s tím, že jsem se „zbláznila“ a nedodělala medicínu. Člověka ty jeho neúspěchy mrzí.
chodil na zvláštní školu, prostě máme to, co nám geny nadělí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Já jsem se s tím vyrovnal už dávno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Já jsem se s tím vyrovnal už dávno
podle tvých neustálých diskusí ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
On se zvláštní školou nevyrovnal. Brzo založí další diskuze jako Heduš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Chvilku jsem byla mimo a v jiné diskuzi byla reinkarnace sprostého nicku. Někomu leze vedro na mozek.
Jinak Roman by měl vyhledat psychologa. Opakující se psaní na web mu nepomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio píše:
Ten z diskuze Invalidní důchod.
Blázen.
jo, ale vtipné je, nový nick je ženské jméno, přitom o sobě ještě jinde tvrdí, že je chlap
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
jo, ale vtipné je, nový nick je ženské jméno, přitom o sobě ještě jinde tvrdí, že je chlap
Mně nadával, že mám mužský nick a jsem žena. Neumím psát česky, přitom on měl plno hrubek. A nevěřím, že tento člověk pracuje s lékaři. Možná uklízí v nemocnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše:
A proč ses jako psychicky zhroutila kvůli tomu že si měla samé jedničky to nechápu to bys měla být právě rada a vážit si toho že si měla jedničky. To ses jako zbláznila z dobrých známek jo? Co furt máte s tema zručnýma řemeslníkama že si můžou slušně vydělat? Já nemám vyucak na zedníka ani nic podobnýho. Ja mám je výuční list kuchařské práce. A kdybych chtěl dělat řemeslníka mimo svůj obor kuchar tak bych skončil jako pomocník zedníka nebo kominíka nebo pomocník instalatéra atd. Davno bych remeslnika dělal kdyby to bylo tak jednoduchý. Jenze bez praxe nebo vyucaku mě vezmou jako pomocníka s minimálním platem. Vetsina firem nemá ani zájem zaučovat na kominíka nebo na zedníka protože než se ten člověk stane samostatným tak to asi zabere nějakej čas a stejnak ho ke všemu nepustí, chtějí samostatného řemeslníka. Nevim možná by někde člověka mohli zaučit ale nevím jestli by ta úroveň toho zaučení stačila na samostatného remeslnika. Proste ti co mají přímo výuční list na nějaký technický remeslo tak mají velkou vyhodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale stačí se i zaučit když má někdo zájem a je šikovnej tak se to taky naučí a získá praxi za pochodu to je taky možné. Takze bych tímto chtěl trochu opravit svůj předchozí komentar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit