Základní škola a prospěch
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Roman18 píše:
A proč ses jako psychicky zhroutila kvůli tomu že si měla samé jedničky to nechápu to bys měla být právě rada a vážit si toho že si měla jedničky. To ses jako zbláznila z dobrých známek jo? Co furt máte s tema zručnýma řemeslníkama že si můžou slušně vydělat? Já nemám vyucak na zedníka ani nic podobnýho. Ja mám je výuční list kuchařské práce. A kdybych chtěl dělat řemeslníka mimo svůj obor kuchar tak bych skončil jako pomocník zedníka nebo kominíka nebo pomocník instalatéra atd. Davno bych remeslnika dělal kdyby to bylo tak jednoduchý. Jenze bez praxe nebo vyucaku mě vezmou jako pomocníka s minimálním platem. Vetsina firem nemá ani zájem zaučovat na kominíka nebo na zedníka protože než se ten člověk stane samostatným tak to asi zabere nějakej čas a stejnak ho ke všemu nepustí, chtějí samostatného řemeslníka. Nevim možná by někde člověka mohli zaučit ale nevím jestli by ta úroveň toho zaučení stačila na samostatného remeslnika. Proste ti co mají přímo výuční list na nějaký technický remeslo tak mají velkou vyhodu
Tak jedničky nejsou všechno a kdybys byl na medicíně, tak bys viděl, jak je tam hrozný tlak a jak se na zkoušku učíš celý rok a pak ještě třeba měsíc v kuse. Já se zhroutila z toho nátlaku, jaké úsilí mě to stálo, ne z toho, že jsem se dobře učila.
Jinak já nemyslela nějakého podavače, který nemá kvalifikaci, ale kdybys měl 3letý učňák třeba truhlář, nebo nevím, co, instalatér, tak si myslím, že bys jakože to řemeslo uměl a byl bys žádaný, kdyby ti to šlo.
Píšeš, že máš výučňák kuchařské práce, sice nevím, co to přesně obnáší, ale jako dobrý kuchař by ses taky mohl uplatnit. Nebo je klasický kuchař maturitní obor? Já se v tom moc nevyznám.
Jinak jsem tě spíš chtěla podpořit, že to není o IQ úplně, že když má člověk vůli, že něco zvládne, mně taky vyšlo jednou to IQ 84. Ale pak zas pod 130. Ale nejsem nějak chytrá, spíš jsem mívala fotografickou paměť a tím jsem doháněla, co jiní třeba vymysleli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka má pomocné kuchařské práce, jen krájení atd. Za to mu nikdo žádné pořádné peníze nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka kuchař není maturitní obor.Ale maturitu nepotřebuju nevím naco by mě byla.Ja byl testovanej v metodě Wais 3.A vyšlo ze sem v pásmu podprůměru. A byl jsem u dvou psychologů a výsledky byli skoro stejny tak nevím asi to byl spravnej výsledek. A pokud jsi byla pod tlakem tak si měla dělat že pod tlakem nejsi že to jsou jen zkousky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše:
Ahoj, učili jsme se, že ZŠ a výuční obor může teoreticky vystudovat i žák s lehkou mentální retardací (tj. IQ 50 - 69). Jinak bych se ale na výši IQ tak nefixovala a neřídila bych se jen podle toho. Mně třeba dělali IQ testy 4-krát, ve čtvrťáku na gymplu jsem měla pod 130, řekli mi v PPP, že můžu jít na jakou VŠ chci. Šla jsem na medicínu, kde jsem měla 4 roky samé jedničky a pak jsem se psychicky zhroutila.Po letech mi měřili IQ na psychiatrii, když jsem byla v hodně špatném stavu (nechápu, proč) a vyšlo mi 84. Ještě ten psycholog napsal do zprávy, že nechápe, jak jsem s tak nízkým IQ mohla studovat medicínu. Taky záleží, jak jsou ty testy koncipované, třeba Ravenovy matice jsou na doplňování obrázků, tam mi jednou vyšlo 121. Ten test na psychiatrii byl více komplexní (WAIS-III) a tam mi vyšlo těch 84. A na tom gymplu jsme dělali takové testy na všechny možné dovednosti, paměť, doplňování číselných řad, prostorovou představivost, jazykový cit atd. a tam mi vyšlo něco pod 130.
Takže ono i s tím IQ záleží, v jakém rozpoložení ti ho zrovna měřili a taky bych se nefixovala na jedno číslo.
Když si byla v hodně špatném stavu tak ti vyšlo 84 IQ tak to se nediv a mohla si být pod lekama zavisla.Jak si mohla mít 84 IQ když jsi se dostala na medicínu a na gymplu ti naměřili 130IQ? To nechápu. Na psychiatrii si asi nebyla pri smyslech když ti naměřili IQ 84.Kdybys měla takhle malí IQ tak bys neudělala ani střední skolu. Pfotoze já měl výsledek o něco horší a psycholog mi řekl že na střední školu to u mě neni ale maximálně na ucnak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka nechápu jak ses mohla dostat na medicínu když si byla na psychiatrii jako pacient a naměřily ti nizke IQ nebylo to spíš tak že si měla špatný znamky ale na gymplu si psala že si měla vysoké tak nevim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jestli má zakladatel IQ nad hranicí LMR, tak mějte pochopení, že je postižený, byť je oficiálně mimo tabulku diagnózy. S řadou takových lidí jsem jako sociální pracovnice pracovala a je třeba být vstřícný. Jestliže průměr IQ je 90 až 110, kdy 90 je spodní hranice tak na učňák, tak IQ třeba 75 je opravdu málo. To je o 25 méně než čistý průměr. Průměrný vysokoškolák má 120, to je o 45 více než těch 75. Nechtějte po něm, aby zvládl vyzrálou úvahu a sebereflexi, to je nesmysl.
Hlavně že ty si chytrá ze
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Hlavně že ty si chytrá ze
ale ty máš IQ na hranici mentální retardace, sám jsi to tu několikrát psal. Je to prostě daný fakt. A vzhledem k tvým dalším diskusím je to prostě poznat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
ale ty máš IQ na hranici mentální retardace, sám jsi to tu několikrát psal. Je to prostě daný fakt. A vzhledem k tvým dalším diskusím je to prostě poznat.
To jsem psát neměl že jsem byl ve zvláštní a na vyšetření a ani o výsledcích jsem psát neměl kdyby to šlo aspoň vymazat ostuda moje
Příspěvek upraven 16.08.23 v 18:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Ještě že tu jsem jen pod jménem Roman
- načítám...
- Citovat
- Zmínit