Základy háčkování
- Fotoalbum (14)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ta je senzační, mám z ní svetr, ponožky, šálu a pončo… dobře se z ní dělá, používám jak na pletení, tak na háčkování
Momentálně z ní dělám ponožky dětem, pak mě čeká zimní sada pro kolegyni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Efsheny píše:
Zde pár mých výrobkůa zajíček je asi nejpovedenější:) Těch jsem potom musela kámoškám a známým háčkovat 6…brrrr
Mně se nejvíc líbí myška! Kam se hrabe zajíček!
Nedala bys nám sem návod jak na myší čepičku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette Tož uháčkuješ jakkoliv čepičku
delala jsem 2× nahozený dl. sloupek, pribývalo to rychle… a pak jsem uháčkovala ouška a přisila je navrch… tj celý… jinak návod nejak speciálně nemám… proste na čepici si uhačkuješ uši jakého zvířete chceš!
dobrý ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
@jankee To jsi dobrá. Taky mám vysoký nárt, ale doufám, že přizpůsobovat nebudu musetPleteš je z ponožkové příze nebo z čeho? A jak dlouho ti vydrží? Okukovala jsem Sportissimo Unipo, nemáš zkušenost?
Já to hledám, nemůžu na jít a ono to je Sportivo Unipo
Ta bude určitě fajn. Zkušenost s touhle značkou nemám, protože jsem mimo ČR, ale splňuje základní požadavky na fuseklovou přízi - 20 - 25% polyamidu a zbytek vlna superwash. Ten polyamid je tam kvůli tomu, aby se neprošoupaly. Já používám většinou značky Regia, Lana Grossa Meilenweit a Opal, ale všechny mají stejné složení a nevšimla jsem si, že by tam byl nějaký rozdíl. Já jsem s pletením začala teprve loni, takže nejstarší ponožky mají za sebou jednu sezónu od podzimu do jara, byly nošené jednou týdně a nemají ani náznak prošoupání. Samozřejmě jsou žmolkaté, ale to ničemu nevadí. Používám takhle tenkou přízi (něco přes 400 metrů na 100g příze) a vejdu se s nima do normálních bot. Naprosto neuvěřitelně ta vlna hřeje, i když je takhle tenká. Jinak koukám, že doporučují jehlice 2,5 - 3, já pletu na dvojkách, aby to bylo hodně nahusto. Říká se, že fusekle by se měly plést napevno, čím víc očí na 10 cm, tím víc vydrží. Mně vychází asi tak 38 očí na 10 cm.
Ten můj postup se dá krásně přizpůsobit na vysoký nárt. Pletu odshora dolů a ta pata se v angličtině jsmenuje heel flap.
No to jsem se rozjela
Fusekle, moje vášeň ![]()
Kdyžtak se ozvi přes SZ, ať tu s tím nepřekážíme v háčkovací diskusi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Efsheny píše:
@ametyst ješte tyhle mám doma ve třech barvách.. příjemné.. http://www.vlnap.cz/…ilZbozi.aspx?…
Pěkný! Fakt moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ametyst píše:
Holky a jaká je tedy nejlepší vlna pro začátečníky na učení háčkování?
Já dělám většinu čepiček z Camilly, ta mi přišla dobrá, dá se i několikrát vypárat. Ale není to na zimní věci spíš na jaro a podzim.
A ted jsem i pár věcí dělala i z vlny Batole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když chci uháčkovat myší čepičku na zimu pro novorozeně, tak jakou přízi byste mi doporučily?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette jestli se nebojíš, že to budeš x krát párat, tak je super merino od SDS (100% vlna). A je celkem tlusté, tak to přibývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lynette
třeba
http://www.vlnap.cz/…ilZbozi.aspx?…
nebo dojdi do galanterky a že chceš klubko pro mimina a oni něco budou mít=)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, tak jsem při svém brouzdání narazila na háčkovací web s hezkými popisy - Fizule 71 . Čepičky má pro nedonošené děti, takže maličké, ale velikost se dá upravit, hlavní je, že je tam vidět krásně postup. A na nějaké rantly se dá taky vykašlat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro malá miminka se právě doporučuje vlna Batole. Je moc příjemná, a když ji dáte dvojitě a vezmete větší háček bude i hodně teplá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě byla super Beruška od Toptex, ale nevím, jestli ji ještě dělají… Přišla mi lepší na dotek než Batole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
jsem háčkováním absolutně nepoznamenaná, ale chtěla bych to hrozně zkusit:-)! Chtěla bych se dopracovat k uháčkování čepičky pro ročního syna. Snad nejsem extra levá a povede se mi to:-).
Prosím vás o rady co vše koupit, jaké háčky, vlny…
.
Moc děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Efsheny píše:
Zde pár mých výrobkůa zajíček je asi nejpovedenější:) Těch jsem potom musela kámoškám a známým háčkovat 6…brrrr
Nádheram jsi šikovná, jestli někdy něcoz toho zvládnu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit