Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky.. Jsem ve 12 týdnu a docela me trápí, že neslyším srdíčko miminka přes Angel sound.. Mám tedy mírně zaklonenou dělohu dozadu, zřejmě po prvním porodu, protože u prvního kyem žádný problém neměla
.. Je ti někdo s podobnou zkušeností a ujistí mě že se nemusím bát? Za týden mě čeká screening a před týdnem na kontrole bilo srdíčko miminku jako zvon.
@Andrej91 U Angelsound je třeba být se strachy opatrný
To, že neslyšíš srdíčko mže znamenat spoustu věcí, a až nakonec ty špatné. Také jsem ve 12. týdnu, také mám prý zakloněnou dělohu, a zatím jsem miminko nenašla, ale nedělám si starosti, i u prvního miminka jsem slyšela srdíčko až tak kolem 14. týdne. Záleží na tvé postavě, na tom, kde máš placentu, na poloze miminka, na tvé poloze, na kvalitě sluchátek a spoustě dalších věcí. ![]()
Ve 12. týdnu je brzy hledat
. Neříkám, že nejsou výjimky, ale je to brzy. Já měla ze začátku těhu dle lékařské zprávy výrazně zakloněnou dělohu a
jsem našla až v 16. týdnu a to ne vždy
. Záleží i na postavě, na množství tuku v bříšku
. Vydržet a dočkáte se ![]()
@Andrej91 Taky mám zakloněnou dělohu a poprvé jsem srdíčko slyšela ve 13.týdnu. Musela jsem na Angelsous hodně zatlačit a hledat opravdu trpělivě. Ve 12. ještě nic a taky jsem z toho byla trochu nervózní. Ale neboj, zatím je mimi malé a díky zakloněné děloze hodně hluboko. Vydrž ![]()
Ahoj, poridila jsem si Angelsound a jsem uz lehounce nervozni. Snad to, ze neslysim nic jineho, krome sebe, je jen tim, ze mam zaklonenou delohu. Dnes jsem 11+1 a na kontrolu jdu az za tyden, tak snad je vse ok. Nenasla jsem jeste nikdy, zkusim to tak jednou tydne. Ale snad je to fakt jen tou delohou, pred 14 dny mi doktor nebyl ani schopen udelat utz pres bricho a na NT screening prorokoval, ze to mozna pres bricho jeste porad nepujde. Nejsem vyhubla, ale zase nemam tri pneumatiky na brise, postavu mam takovou normalni. Jdu AS uklidit a aspon 14 dni ho nechci videt ![]()
Já mám dělohu v cajku a pořádně jsem srdíčko slyšela až na konci 12tt. Tak neplaš.
@Čičorečka píše:
Já mám dělohu v cajku a pořádně jsem srdíčko slyšela až na konci 12tt. Tak neplaš.
Ja doufam, ze to je tim. Tu delohu v RVF mam skoro porad, i predtim, po operaci pred pul rokem byla v AVF a pak zase v RVF. Snad se sama srovna. Cvicim kocici hrbety a snazim se spat na brise, na coz jsem sice zvykla, ale boli me prsa a prekazi tak, ze se vzdy prevalim ve spanku na zada ![]()
Já mám taky zaklonenou delohu a srdíčko jsem slyšela někdy ve 14.tt,po velkém hledání,a to až na základě vyšetření lékaře,kdy jsem koukala v jakých místech mi jezdí ultrazvukem po břiše,respektive to bylo hooodne nízko na stydkou sponou
Ja zaklonenou a slysela jsem ve 14. Tydnu, dřív jsem nezkousela, i výrobce uvádí 14., tak proc se zbytečně stresovat.
Super, dekuji, jsem klidnejsi. A zkusim si zapamatovat, kde mi doktor zkusi jezdit po brise utz, pokud to vubec pujde pres bricho ![]()
Neplaš, i s normálně umístěnou dělohou v tomhle stádiu nemusí být nic slyšet. Ani se kvůli zaklonění nemusíš nijak mordovat, cvičit a přemáhat ke spánku na břiše
Neboj, jak miminko poroste, tak se časem sama převrátí do správné polohy
Ještě mě napadá, co používáš za krém/gel?
@Petule030 Mam primo sonogel ze zdrav. potreb a kvalitni sluchatka. Moje vlastni zvuky mi uplne trhaji usi, ta zakladni sluchatka jsou smejdy a rozdil je tam hodne velky. Takze technicke prekazky jsem snad eliminovala, ted to je asi o tom, ze se mimco proste schovava ![]()
Snad ano
Uz jsem nervozni, v pondeli jdu na kontrolu, tak uz se nemuzu dockat. Je takovy zvlastni pocit nevedet, jestli se mimcu dobre dari. Krome toho, ze me boli prsa a je mi blbe (i kdyz uz min blbe), ale to neni primy dukaz ![]()