Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám stejný problém a to zalehlé pravé ucho-někdy mi v něm spíše hučí. Trvá to zhruba měsíc, přes den to je lepší, někdy mi to úplně odezní, ale když jdu spát a ležím, buď mě to vzbudí v noci nebo se ráno vzbudím se stejně zalehnutým hučícím uchem a tak to je skoro každý den. Asi to je vnitřními otoky, špatným krevním oběhem nebo proudění hodně krve v cévách. Je to ale k zbláznění, to by člověk nevěřil, jak je to nepříjemné… ![]()
Zdravím =) Hledala jsem tuto diskuzi, protože mám stejný problém. Už asi 2-3 měsíce mi denně na pár hodi zalehne v uších je to strašně nepříjemný..Kolikrát sem měla černo před očima, že se mi z toho zamotala hlava ještě ktomu mám hodně nízký tlak no což je v těhotenství normální, ale jak tu píšete je to na zblbnutí.. Mívám to většinou ve stejnou dobu od 10 do 4 odpoledne nevim proč
, ale sehnout jsem se ještě teda nezkusila spíš furt zívám..Nejhorší je když déle stojím :/ navíc slyším sama sebe i dýchání přesně jak se tu píše a když mluvím tak nevím jestli mě ostatní slyší
takže to vypadá fakt strašně
…
Adriano spíše to u Tebe může být nízkým tlakem, ale těžko říct. Jsem ve 38. tt a doufám, že po porodu tyto problémy zmizí, jinak bych se asi zbláznila. Když se mi to stalo poprvé, v noci mě vzbudilo takové hučení v uchu, že jsem z toho dostala vnitřní třes, skoro jako šokový stav, asi mi to narušovalo nervové centrum v hlavě..Myslela jsem, že se zlázním. Pak se mi ten třes vrátil ještě 2× a vždy v noci. Teď jsem si na to trošku zvykla a snažím se jakkoliv zabavit, jen abych na to nemusela myslet. V noci se mi daří i spát, což považuji za velký úspěch. Byla jsem i na vyšetření na ORL, kde mi nic nezjistili, uši mám v pořádku. Snad až porodíme, bude klid, kéž by!!! ![]()
@smima mam rovnaky problem ako ty, zaliehanie v usiach a piskanie, som v 27tt, pred tehotestvom som s tym problem nemala. Preslo ti to po porode?
Jessinocka ano, přešlo mě to a ještě před porodem, asi 3 dny. Byla to ohromná úleva.
takže vydrž, přestane to. Jinak bych Ti možná poradila, chraň si ucho před silnějším větrem a ať Ti do něho moc nezateče. Mě to tehda začalo, když jsem byla u kadeřnice, myla mi vlasy a pak je fénovala. Takže mě tam asi muselo hodně nafoukat. Ale určitě má na to vliv i těhotenství, celková změna a zátěž pro tělo. Drž se!!!
@smima ani nevies aku nadej si mi teraz dala
dakujem za odpoved. Som taka rada, ze som nasla toto forum, uz som bola z toho hucania dost na nervy, hlavne pri zspavani, aj ten nocny tras som mala, tiez som mala pocit ako by mi zblbla nervova sustava z toho. Teraz som sa uz s tym naucila ako tak zaspavat a budem verit, ze to prejde. ORL mam tiez OK.
Víš, kdo to nezažil, ten ani nepochopí, co to vlastně ve člověku a jeho hlavě způsobuje. Je to tím, že v hlavě máš skoro všechny smysly a to hučení nenechá mozek odpočinout, pořád na to musí člověk myslet. Mě pomohlo, když jsem šla spát, že jsem si dala výše polštář a našla si polohu, kdy to hučení bylo snesitelnější. Zkus, jestli by Ti nepomohlo pouštění hudby do uší-mp3, kdy bys to hučení „přebila“ hudbou. Určitě to řekni v poradně, možná Ti na to něco dají nebo poradí, nevím. Ale myslím, že to opravdu přejde. Už jsem se tehdy bála, co budu dělat při porodu, když to bude pořád hučet, ale naštěstí to přešlo. Opravdu si myslím, že to po porodu ustoupí a možná i dříve. Je to vlivem hormonů a možná i tlakem na určitá místa v těle.
Přidávám se do klubu
Jsem ve 20 tt a už asi měsíc mám vždycky ráno zalehlé pravé ucho a vůbec nic nepomáhá. Ve finále to kolem poledne odezní samo.
To jsem zvěděvá, co za těhotenské radosti mne ještě čeká ![]()
Mě se to bohužel po roce a půl vrátilo. Ne v takové intenzitě a není to tak nesnesitelné, jako v těhotenství, ale v uchu mi hučí, někdy ho mám zase zalehlé, jindy mi píská v celé hlavě. Zatím jsem nepřišla na to, čím to může být. Naštěstí se to objeví, trvá to 2,3 dny a pak to zničehonic zmizí. Hodně jsem pátrala na netu, co je na to dobré. Našla jsem toto : http://www.marta-l3.wbs.cz/…terapie.html nevím, zda to, že se mi hučení v uchu objeví a pak zase zmizí, zda mi nepomáhá masírování bodů, ale věřím tomu. Holky zkuste to. To je to nejmenší, co můžete udělat a třeba vám to pomůže… Ty body pro vnitřní ucho najdete mezi prsty prostředníčkem a prsteníčkem…pak mi třeba dejte vědět, jestli to zabralo…držte se!
Ahoj obnovuji diskuzi protože mě teď zálehání trápí v obou uších. Jsem 24tt
Tak před měsícem a půl to bylo občas a teď nějakou dobu mě to trápí několikrát denně, je to hodně nepříjemné nejen, že vůbec nic neslyším, ale mám taky tlak v uších..
Na ORL jsem zatím nebyla.
Víte někdo čím je to způsobeno? Pomáhalo vám něco?
@luciekal nespravnym tlakem v Eustachove trubici. Mne na to nic nepomaha, po jednom pristavani v letadle jsem mela zalehle dva mesice ![]()
@luciekal loni jsem to měla po chřipce a letos po nachlazení. Byla jsem i 23.12. na ORL, protože jsem na jedno ucho úplně přestala slyšet. Lékařka mne prohlédla a řekla mi, že obě uši mám zalehlé stejně. Ať si každé 2 hodiny kapu antibiotické kapky do nosu - první 3 dny, pak cca 4× za den. Dostala jsem i kapky do uší a tablety na alergie (aby mi rychleji oplaskly sliznice).
Už je to trochu lepší. Ale mám zkušenost, že uši mi úplně odlehly (loni) až na jaře, když bylo teplo. Nepomohly ani profuky.
Určitě si zajdi na ORL. Ať ti pomůžou ![]()
@Eveelin stejně mě asi nic nedají když jsem v 2.trimestru, ale děkuji za radu asi tam zajdu
@BlueFairy Já na toto právě nikdy netrpěla. Při let mě to nikdy nedělalo problém, až teď v těhotenství