Jsem v 25tt a hrozně mi zaléhá v uších

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1040
8.1.15 08:24
@Lenka55 píše:
Ahojky těhulinky,

měla bych na vás takový dotaz - jsem v 25tt a hrozně mi zaléhá v uších.
Trápí mě to už tak 3-4 měsíce. Ze začátku to nebyla žádná hrůza. Objevilo se to tak 1-2× za týden na hodinku a pak to zmizelo. Většinou to mělo souvislost s návštěvou nějakého uzavřeného prostoru. To sem přikládala těhotenství a případnému nízkému tlaku, který u mě způsoboval stavy na omdlení a říkala jsem si, že to po 3 prvních měsících těhotenství nebo po porodu odezní.
V poslední době je to ale dost nesnesitelné. V uchu mi zalehne hned po ránu, po pár prvních pohybech a přejde mě to třeba až večer když si sednu k televizi. Je to dost nesnesitelné a představa, že tak budu muset fungovat až dokonce těhotenství, nedejbože ještě dýl mě děsí.

Zalehne mi většinou jedno a to samé ucho. Okolí slyším bez problémů, ale sebe slyším jako zevnitř a v uchu se my ozýva i moje dýchání. Jinak je vše OK - žádné praskání v uchu, píchání nebo tak.

Máte s tím některá zkušenosti? Co Vám pomáhalo?

Děkuju

Lenka

ahoj měla jsem zalehlé obě uši skoro po celou dobu těhotenství, způsobují to hormony.po porodu to vymizí. ale může to poškodit sluch-nedoslýchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
8.1.15 12:56

@Lenka512 Tak to netuším asi to zkoušet ani nebudu, nějak k tomu nemám důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
8.1.15 12:57

@cikcak To jsi mě moc nepotěšila, ale snad to bude dobré byla jsi stím na ORL?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.1.15 12:58
@luciekal píše:
@Lenka512 Tak to netuším asi to zkoušet ani nebudu, nějak k tomu nemám důvěru.

Já to zkoušela - nic to není :nevim:
Jen je lepší, když je někdo s tebou, kdo to zapálí a pak u tebe sedí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
8.1.15 13:07

@luciekal ano byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.6.15 13:49
@goldenka píše:
uši mě zalíhají celý těhotenství, už mě to kolikrát leze krkem, nejhorší to bylo ze začátku, prý je to v těhotenství častý a nedá se s tím dělat nic, po porodu to odezní

ahojte, bohužel sem 2 měsíce po porodu a zalehlé uši nepřešly :| jste na tom někdo stejně? zatím sem to doktorovi neřekla ale asi řeknu, pač už mě to nebaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.6.15 13:52
@cikcak píše:
ahoj měla jsem zalehlé obě uši skoro po celou dobu těhotenství, způsobují to hormony.po porodu to vymizí. ale může to poškodit sluch-nedoslýchám.

mě to po porodu nezmizelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
17.9.15 21:01

Ahoj všem. Obnovuji diskuzi, mám také tento problém, rozdíl je v tom, že já na to trpěla s přestávkama už hodněkrát v minulosti, většinou to přijde z ničeho nic a trvá to několik týdnů až měsíců :( Teď jsem čerstvě po porodu, trápí mě to už cca měsíc a bohužel to zatím vůbec neustoupilo. Já bych teda svoje problémy popsala ne jako zaléhání uší, ale spíš „vyléhání“, takový pocit, jako by mi bubínek vyskočil ven, dřív se mi to stávalo jen v levém uchu, teď už to mám v obou :( Předklon nepomáhá, jediné, co mi na chvilku (pár sekund) vrátí normální sluch je to, že si ucpu nos a potáhnu vzduch do sebe (udělám v hlavě podtlak, čímž se asi bubínek zase vrátí do normálu, ale za chvíli mi tam zas lupne a je to v háji :( Slyším se jako by vevnitř v hlavě, slyším svůj dech a vůbec v tu chvíli nepoznám, jak nahlas mluvím, je to na zešílení!!! To opravdu není nic, co by pomáhalo??? To mi ani neříkejte :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
17.9.15 21:29

A co ti na to řekl ORLog? radu nemám, jen mne zajímá, čemu to přisuzuje, či má-liradu.

sama trpím na ucpávání uší - blbý tvar. několikrát ročně je chodím na ORL čistit, a bubínky už bývají zašedlé, asi bych tam měla chodit ještě častěji :cert: takže problémy s ušima chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
17.9.15 22:44

@harpyje Mno, já s tím byla na ORL už hoooodně dávno, tehdy mi k tomu neřekla dr. vůbec nic :( Prý vypadá vše normálně, byla jsem tam bohužel až v době, kdy mi ty potíže ustoupily a podle popisu se to prý nedá poznat :( Pak už jsem tam s tím znovu nešla, ale chystám se jít teď, bojím se, abych si nějak nevratně tím popotahováním nezničila sluch :( ale dle této diskuze tomu moc nadějí na zlepšení nedávám. Jako malá jsem hodně trpěla na záněty středouší a ještě jsem měl jako kojenec potíže s neprůchodností slzných kanálků, takže to vypadá, že mám v hlavě ty všecky kanálky nějaký divně průchodný. Já bych to tipovala na problémy s eustachovkou, že se blbě v hlavě vyrovnává tlak, ale je to jen moje domněnka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
18.9.15 07:31

@Lucinka84

ahoj, hned ti píšu mou zkušenost, protože přesně tohle trápilo asi 2 měsíce mně - celý květen a červen, měla jsem přesně takto zalehlé uši, jak popisuješ - asi znám příčinu - byla jsem předtím několikrát nachlazená, ale nijak tragicky, normálně, ale vždy s rýmou, kterou jsem i poctivě vysmrkala :nevim:…ale i přesto pak ty zalehlé uši…

několikrát během těch 2 měsíců bylo zlepšení samo od sebe, ale většinou ne - dělala jsem to, že ačkoliv jsem rýmu neměla, tak jsem si do nosu lila litry vincentky - normálně kapátkem, nestříkala jsem to, ale kapátkem, ale fakt každou chvíli, bála jsem se, že dostanu zánět dutin nebo tak něco, tak aby ta vincentka to proplachovala - radši…

ALE: potom jak byly ty státní svátky v červenci, tak jsem skončila na pohotovosti - chytlo mě to v noci tak moc a ještě mně hučelo a dunělo v celé hlavě, že jsem radši jela na pohotovost - následující den…Dr. uši zkoukla, zánět středouší žádný, ale usoudila (asi podle svých zkušenosti), že je to tzv. EUSTACHITIDA - prostě nateklá ta Eustachova trubice - tu trubici prý nelze zkontrolovat ani na ORL, je to prostě „uvnitř“ hlavy, ale ty příznaky jsou ta eustachitida. Předepsala mi atb. kapky PAMYCON - NE do uší, ale DO NOSU!! Ačkoliv jsem měla nos úplně volný a žádná rýma - tak normálně 4× denně kapat a pořádně aby to steklo co nejdál a polknout - že ty kapky se tímto dostanou až k ústí té eustachovy trubice a pomůžou splasknout ten otok…Doktorka to byla asi fakt zkušená, protože doma po první dávce mě uši okamžitě odlehly - to byla úleva jak blázen, to si dovedeš představit. Kapala jsem ty kapky pak poctivě až do úplně poslední „kapky“ a opravdu jsem od toho měla hned pokoj.

Bohužel teď momentálně mám zase rýmu :zed:, atb. kapky už samozřejmě nemám, tak kapu nasivin a vincentku, ale už vím, že kdybych ty uši měla, tak bych si skočila k praktické dr. pro ten pamycon - ale do nosu, ne do uší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
18.9.15 09:11

hučení v uchu

Gerberko, to je fajn, že to polevilo po atb.

Já se hučením v uchu trápila na konci těhotenství a vrátilo se mě to asi po roce. To, že na to není lék, mě vyděsilo. Byla jsem na orl a vše v pořádku, tak proč ten tlak a hučení v uchu??? Našla jsem na netu odkaz s reflexní terapií, masírováním bodů. Mě to pomohlo, asi po 2 dnech mačkání bodů na ruce i noze hučení povolilo a od té doby mám klid!!! odkaz na net :http://www.marta-l3.wbs.cz/…terapie.html

tak můžete zkusit, nic to nestojí a třeba pomůže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
18.9.15 22:35

@Gerberka @smima Holky, jste zlaté, moc děkuju za tyhle informace! S těma kapkama to asi budu teď mít horší, protože kojím a jen tak něco mi nedají, tak můžu zkusit tu reflexní terapii, ale hlavně už s tím chci něco dělat, protože mě to už vážně přivádí k šílenství, neumím si třeba představit, jak bych s tímhle pak pracovala (dělala jsem na úřadě a celý den mluvila s klienty). Navíc, jak pořád popotahuju ten vzduch do sebe a mění se mi ten tlak v hlavě, tak mě od toho dost často bolí hlava, aby toho nebylo málo :( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
20.9.15 17:01

lucinka 84

Ještě mě napadlo. jestli to u Tebe nemůže být tím, že v noci vstáváš k mimi, mozek musí rychle nastartovat a fungovat. Taky to může být i nedostatkem spánku. Mám totiž pocit, že ten tlak vzniká tímto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
21.9.15 09:00

@smima To si asi úplně nemyslím, protože v noci mám od toho relativně klid, navíc mě to trápí už skoro 2 měsíce a to jsem ještě mimí neměla a byla vyspalá víc než dost :) A trpím tím už hodně let dozadu, s přestávkami, ale přeci. Spíš jsem vypozorovala, že se to zhoršuje při změně tlaku, jako že ve stresu, při zátěži a tak… V noci a po ránu je to nejlepší, ale během dne se to pořád zhoršuje a zhoršuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí