Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mám dotaz. Do teď asi od 20 tt jsem měla vystouplý pupík. Dneska mi ale zalezl, nechápu proč, u prvního těhu jsem ho měla vystouplý až do porodu. Také jsem dnes ráno dost zvracela. Má to nějakou spojitost, případně, co to znamená????
Připadám si jak vystrašená prvorodička ![]()
Nekleslo ti bříško? Nemáš nějaký vodový výtok? I zvracení může být příznak blížícíh se porodu. ![]()
Možná se mimčo trošku sesunulo, tak už ten pupík není pod takovým tlakem ![]()
Taky si říkám, že se zmírnil tlak na pupík a proto zalezl.
(přemýšlím, zda bych si tohoto všimla, když jsem byla těhotná
)
Napadá mě jedině sestup miminka níž, ale to bys asi cítila, viděla bříško níž. Pak mě napadá úbytek plodovky, pokud nic neteče, tak už mě napadá jen nedostatek plodovky, ale to už zbytečně straším, já mám v záloze katastrofické scénáře na všechno.
Na příští kontrole (stejně teď už chodíš po týdnu, ne?) bych požádala o kontrolu množství plodovky a pokud by to bylo v pohodě, tak bych pupík nechala pupíkem
Jako prvorodička jsem byla ze všeho vykulená. Ale dnes můžu říct, že celé tři dny před porodem jsem jen lítala na wc, jako by mě chytla nějaká viroza, dost hrůza, nebyla jsem schopná ani nic sníst, den kdy jsem rodila jsem do sebe dostala dva proužky čokolády, už jsem myslela, že půjdu k doktorovi co to je. No, a v noci bylo mimčo na světě, byl to 38 tt.
Možná máte pravdu, že břicho trochu kleslo. Na KO jdu až 13.12!!!!! což mi přijde dost pozdě. Průjem mám taky každý den několikrát.
Je mi divné, že mne dr. neprohlížel už snad 4 měsíce!!! a to se ve 36 tt berou stěry, ne??? Na úterním monitoru byla děloha klidná, jen prcek sebou dost mlátil a že dr. divil ![]()