Záloha na výplatu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2448
8.5.17 11:24

@Justanothername aspoň konečně někdo vysvětlil, proč to není jen tak a neodvolával se na špatný pocit a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.17 11:27
@Justanothername píše:
To je sice pravda, ale jde pouze o dobrou vůli zaměstnavatele, zda zálohu poskytne či nikoliv. Jak, se na to koukají, to už je věc jiná. My zálohy poskytujeme, ale není to automaticky u všech, kteří přijdou. Musí mít splněné určité podmínky.

Nejde to brát jen tak, že zaměstnanec odpracuje týden, tak má právo na zálohu. Zaměstnavatel bohužel musí koukat i trošku dopředu, protože na zaměstnance může po záloze na mzdu přijít přednostní exekuce a dost často se nám v práci stává, že žadatelé o zálohu přijdou, dostanou ji a druhý den už je nikdo v práci neuvidí… A bohužel přednostní exekuce mají přednost i před pohledávkou firmy, tzn., že mu z platu vezmeme na exekuci, musí mu zbýt životní minimum a na stržení zálohy prostě nezbyde…

Takže se zálohama to není zas tak jednoduché, jak si většina zaměstnanců myslí…

Jasne, to chápu ;) já bych si samozřejmě zažádala o zálohu stejně tak po 2 týdnech, a maximálně 1000korun, při nejhorším 2000, ať to nevyberu vše, a je mi jasné že by mi vše ani nedali :)

• Citovat
  • Upravit
8.5.17 11:50
@Anonymní píše:
Jasne, to chápu ;) já bych si samozřejmě zažádala o zálohu stejně tak po 2 týdnech, a maximálně 1000korun, při nejhorším 2000, ať to nevyberu vše, a je mi jasné že by mi vše ani nedali :)

Fakt bych se toho nebála a o zálohu zažádala… Hlavu ti za to neutrhnou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat