Založení účtu online - je bezpečné?

93
14.1.16 15:03

Založení účtu online - je bezpečné?

Hezký den, možná se v tom někdo vyznáte - je bezpečné posílat oskenované doklady online? Nedostane se to někomu dalšímu? Chci si založit účet - konkrétně u mBank. Nebo je lepší zajít na pobočku? Děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.1.16 15:13

Ano je. Není rozdíl jestli člověk nahraje občanku přes web, nebo si to někdo na pobočce okopíruje. Riziko je stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
14.1.16 15:14

U mbank jsem a ucet jsem zakladala online, vse v naprostem poradku, verim jim. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
14.1.16 15:35

Za použití bezpečnostního protokolu (https), který je standardem a je i v tomto případě použit, můžete považovat přenos za bezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
14.1.16 16:05

A to nějaká banka přijme naskenované doklady jako dostatečné pro založení účtu? To se mi úplně nechce věřit. Obyčejně se buď zašlou nějaká data a zbytek se dokončí na pobočce, nebo je to přes kurýra z banky.
Protože naskenovaný dokument poslaný před web nemá žádnou hodnotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
14.1.16 20:04

@Ivan PPZ
Založila jsem účet, udala na sebe tel. kontakt a za pár dní přijel kurýr se smlouvou, zkontroloval údaje a OP a do cca 14 dní mi přišla karta. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
14.1.16 20:37

Ale o tom píšu. Čistě online to udělat prostě nelze. Váš příspěvek vyzněl, že ano. Ale pak píšete o kuurýrovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
14.1.16 21:13

@Ivan PPZ
Zakladatelka se ptala, zda je bezpečné zřídit účet online, neptala se, jak to probíhá, myslím, že nic víc dále vysvětlovat nemusím, ona se ohledně více informací dočte na stránkách příslušné banky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
14.1.16 21:19

@Ivan PPZ u některých bank to lze udělat i čistě online. Oni si to v dalším kroku ověří například tak, že požadují, abys na zakládaný účet poslal platbu z vlasntího existujícího účtu v jiné bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
14.1.16 21:56

To nevím, nemusí mít každý další účet.
A z hlediska ČNB není možné, aby banka nebyla s tím klientem nějak lépe v kontaktu, než pomocí skenovaného dokladu. Pak by bylo jednoduše možné, aby si někdo založil účet na cizí jméno a takový účet lze poměrně snadno zneužít.
Jasně, když jdu do banky a mám zfalšovanou OP, tak se mi to taky povede, ale to už je něco malinko jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
14.1.16 22:19

@Ivan PPZ Tak pokud nemáš další účat, tak to asi nejde. Ale kdo dnes zakládá účet v podstatě v internetové bance a už účet v bance nemá? Možná nějaký přistěhovaný cizinec. Tak tomu to nepůjde. Každopádně jsme psala z vlastní zkušenosti, účet jsem takto založila, nikoho z banky ani kurýra jsem nikdy neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat