Zaměstnanec školy, uzavření a žádná výplata
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A píšeš o ošetřovném, protože bylo dítě nemocné a nebo o tom OČR, které dostali rodiče dětí, protože byla škola zavřená?? Pokud to druhé, tak je dokopej k tomu, aby to poslali na OSSZ a oni to opravdu neřeší. A dostaneš peníze od státu za všechny dny.
Jinak ano, za tu část, kdy jsi pracovala v březnu, ti náleží normál ní mzda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja já jsem na zadnem očr nebyla právě. to až v půlce dubna co jsem nastoupila. prostě řekli že 12.3 se do práce nejde že je škola uzavřena. A tím pádem jsem byla doma. nikdo mi nedal žádný papír že ho mám někam poslat prostě nic. Myslela jsem že to má dělat účetní.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@P4ja já jsem na zadnem očr nebyla právě. to až v půlce dubna co jsem nastoupila. prostě řekli že 12.3 se do práce nejde že je škola uzavřena. A tím pádem jsem byla doma. nikdo mi nedal žádný papír že ho mám někam poslat prostě nic. Myslela jsem že to má dělat účetní.
No od půlky dubna máš dostat očr od státu To je potřeba, aby poslal zaměstnavatel a ty jsi mu na to vyplnila papír.
Co se týká výplaty do 12.3. tak bys jí normálně měla dostat. A co se týká toho mezidobí, tak je potřeba to řešit se zaměstnavatelem taky. Ale pravděpodobně by to měla být překážka na straně zaměstnavatele. Jinak máš klasickou pracovní smlouvu? Nemáš dohodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já myslím, že v tom máš docela chaos a pleteš si pojmy. Vyplácení 14 dní od zaměstnavatele, pak od státu, to se týká nemocenské. A co jsi dělala od toho 12.3. do doby nástupu na OČR? Pokud jsi byla na OČR od poloviny dubna, odevzdala jsi na konci měsíce výkaz o péči?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja ne no normálně na hlavní pracovní poměr. papír že školy od dcery ze školy potvrzení že jdu na očr jsem ji dala osobně a ještě říkala právě že to všichni posílají elektronicky. Cize jsem jí řekla že já to nevedu. No každopádně to všechno budu řešit znova. Ale proč mi to tvrdila že za březen nedostanu od nich nic asi chtěli ušetřit nebo nevím
- Citovat
- Upravit
@P4ja píše:
No od půlky dubna máš dostat očr od státu To je potřeba, aby poslal zaměstnavatel a ty jsi mu na to vyplnila papír.Co se týká výplaty do 12.3. tak bys jí normálně měla dostat. A co se týká toho mezidobí, tak je potřeba to řešit se zaměstnavatelem taky. Ale pravděpodobně by to měla být překážka na straně zaměstnavatele. Jinak máš klasickou pracovní smlouvu? Nemáš dohodu?
Tak já myslím, že školy byly uzavřeny pro děti. Otázkou je, jak to bylo pro zaměstnance.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@P4ja ne no normálně na hlavní pracovní poměr. papír že školy od dcery ze školy potvrzení že jdu na očr jsem ji dala osobně a ještě říkala právě že to všichni posílají elektronicky. Cize jsem jí řekla že já to nevedu. No každopádně to všechno budu řešit znova. Ale proč mi to tvrdila že za březen nedostanu od nich nic asi chtěli ušetřit nebo nevím
Tak pokud máš klasickou smlouvu, tak nejde jen tak nevyplatit mzdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 pro mi nikdo nic neřekl. Takže znova.11.3 mi bylo oznámeno od dalsi uklízečky že se zítra už do práce nejde že je škola uzavřena. Manžel šel na ošetřovně abych mohla nadále chodit do práce do té druhé práce co jsem psala. takže jsem žádné očr nebo něco podobného neřešila myslela jsem si že to ma pod palcem účetní že. Prostě jsem si té práce nešla. A v půlce dubna přišla účetní že mám jít do práce že se bude dělat úklid což jsem jí řekla že musím nastoupit na oče protože manzel musí do práce. V tom nebyl problém. Další den js ji odnesla papír a říkala že ho tam pošle. Ale neposlala už to chápete?
- Citovat
- Upravit
@Hanula1212 píše:
Tak já myslím, že školy byly uzavřeny pro děti. Otázkou je, jak to bylo pro zaměstnance.
Právě. Mě napadla ještě dohoda, kde by nic řešit nemuseli. ale pokud je to klasický PP, tak tam by měla být překážka na straně zaměstnavatele a něco by do toho dubna, kdy odešla na OČR, dostat měla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezlobte se, ale práci přiděluje zaměstnavatel. Nikoli další uklízečka. Takže nejde přece jen tak nepřijít do práce. Pokud mi někdo 11.3. řekne, zítra už nechoď, tak se zeptám nadřízeného, jak to je. A pokud teda nejdu, pak musím mít nějakou „omluvenku“ tzn. buď mám OČR, dovolenou, nemocenskou, neplacené volno apod. Nejde jen tak zůstat doma. Pokud by byla škola opravdu uzavřena a tím pádem vám zaměstnavatel nemohl přidělit práci, pak byste měla dostat náhradu mzdy. Pokud vím, tak třeba u nás ve škole chodily uklízečky po celou dobu normálně do práce.
Co se týká ošetřovného - v půlce dubna jste odnesla do práce „papír“. Jaký papír? Žádost o ošetřovné? Pak měl být ještě za duben odevzdaný výkaz péče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za cely brezen a pulku dubna bys meka dostat plat. Ve skolstvi se dostavalo vetsinou 100% platu. Za druhou polovinu dubna mas jeste vyplnit vykaz. Ten se posila take na socialku. Pokud si byla i v kvetnu na OCR, tak vykaz i za kveten
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
Nezlobte se, ale práci přiděluje zaměstnavatel. Nikoli další uklízečka. Takže nejde přece jen tak nepřijít do práce. Pokud mi někdo 11.3. řekne, zítra už nechoď, tak se zeptám nadřízeného, jak to je. A pokud teda nejdu, pak musím mít nějakou „omluvenku“ tzn. buď mám OČR, dovolenou, nemocenskou, neplacené volno apod. Nejde jen tak zůstat doma. Pokud by byla škola opravdu uzavřena a tím pádem vám zaměstnavatel nemohl přidělit práci, pak byste měla dostat náhradu mzdy. Pokud vím, tak třeba u nás ve škole chodily uklízečky po celou dobu normálně do práce.
Co se týká ošetřovného - v půlce dubna jste odnesla do práce „papír“. Jaký papír? Žádost o ošetřovné? Pak měl být ještě za duben odevzdaný výkaz péče.
@Hanula1212 u nás ne, mě to říkala i účetní že se škola uzavřela pro všechny. protože sem s ní jela domů Auto jsem tak jsme o tom mluvili. A měla jsem jít potom až v té půlce dubna kdy za mnou osobně přišla že se zastupuje do práce, tak jinak bych si to z prstu nevycucala. Nikdo mi nic neřekl vůbec nikdo
Pana ředitele jen tak neseženete. Všechno se řeší buďto se školníkem který jede na baterky, nebo s účetní. Psala jsem tak jak to bylo. Škola se zavřela a nikdo neměl nikam chodit. Než se ozve školník který na to zapomněl. takže taucetni za mnou byla. Nevím už jak vám to mám vysvětlit :žádnou omluvenku jsem nosit nemusela nic jsem neměla doložit nikdo po mě nic nechtěl. Až potom ten den co jsem donesla eb papír.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, vím že na tohle téma je tu založeno spousta diskusí, ale ne přímo to na co se chci zeptat já. takže pracovala jsem jako uklízečka na základní škole. 12.3 byla škola uzavřena, nic více mi k tomu nikdo neřekl. Ok tak jsem byla doma. Manžel šel na ošetrovné a já jsem tak mohla chodit do druhé práce na půl úvazku, což v tom problém nebyl. Týká se to práce ve škole. V březnu jsem dostala výplatu za únor. v půlce dubna za mnou přišla účetní (bydlí ve stejném městě ) že se nastupuje do práce úklid. Tak jsem jí řekla ok ale že já v ten den nastupuju na ošetřované protože manžel musel do práce. Prostě se to blbě sešlo. No takže jsem ten druhý den přišla do školy, odevzdat papír účetní že jsem na očr problém s tím neměla a říká ok já ten papír pošlu na OSSZ. A ve dveřích mi řekla jooo a od nás už výplatu nedostaneš. Že prej od státu. Což jsem tak trošku nechápala. A vlastně nechápu doposud. Tak jsem myslela že účetní poslala všechny podklady na OSSZ. jenže ani koruna mi nepřišla. Tak jsem se dovolala na OSSZ kde je problém a paní mi řekla že u nich podklady žádné nejsou! Volala jsem obratem účetní a ta mi říká noo já jsem nevěděla že to mám poslat! Že prej všichni to mají elektronickY.! Říkám prosím? Vždyť musíte potvrdit papír že jsem u vás zaměstnaná! Prej no to jsem nevěděla ale že to tam pošle. Hned jsem se jí ptala a jak to je s výplatou za březen? Protože pokud já vím tak do 11.3 byla škola otevřená což jsem si odpracovala a dočetla jsem se že po dobu 14dnu vyplácí mzdu zaměstnavatel. A potom stát! Na to mi nedokázala odpověď. Říkáte proč to řeším až teď. Protože až teď jsem se k tomu celému dopidila. Chtelaj sem se vás zeptat jak by jste to řešili poradili protože jsem z toho úplně zmatená.