Mám přijmout zaměstnání, kde mi nezaplatí 3 hodiny denně přesčas?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Jemako píše: Více
Ale tak to není, prostě si dohodneš, že odměnu za přesčasy máš v základu, a když je ten základ dost vysoký, tak proč ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše: Více
Můžeš to počítat jak chceš. Lidi chteji i žít a ne jen být v práci. Zvláště, když mají děti. Tohle jsou vydridusi a my jednou na lavičce před domovem duchodců budeme vzpomínat na práci? To stačí Antonie Pavloviči? Mě tedy ne. Pracovat musím, ale u ponku zemřít nepotřebuji. Odmítla bych a na pracáku řekla, co mi nabízeli. Nas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba v tom penny se opravdu museli odhlásit z práce. Takže oficiálně tam nebyli. Nevím jak by se to řešilo kdyby se opravdu něco stalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam ale žádný přesčasy v základu nemají, páč mi bylo řečeno, že na ně nehrají. Jinak by to baba řekla
- Citovat
- Upravit
Tak pak se musi ridit zakonnymi limity, coz je max 8h prescasu tydne, a to zakladatelka by uz byla pres kdyby tam byla 3× tydne 3h navic. A nemela by 11h odpocinku mezi smenama.
Takze ja bych takovou praci nebrala. Kdyz tam nekoho potrebuji denne 2h pred a 1h po otviracce tak to maji dat normalne do pracovni doby, a ne do prescasu. Prescas je mimoradna prace navic, ne neco co maji delat pravidelne jako soucast pracovni naplne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vada Ale tady přece nejde o to zda dělat přesčasy, nebo ne (to by byla jiná diskuse, možná taky zajímavá), ale zda mít přesčasy zvlášť zaplacené. Prostě někteří bojují za princip mít přesčasy zvlášť zaplacené, i když mám celkově měsíčně míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rovnou jí říkají, že přesčasy mít zaplacené nebude, protože si tam na to nehrají. 🤢 🤢 🤢 Takže ani nejsou schopni těm zaměstnancům něco nakecat. A ještě kdovijak to funguje s minimálni mzdou. A nebo ji budou vyplácet celou na černo.. To nevíme. Takže…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Mně v práci naopak platí komplet všechny přestávky (všude odčítají půl hoďky za pracovní den) a při ranní ráno 10 minut navíc před směnou a při odpolední 10 minut po směně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vada píše: Více
Ale kdyz to mas jasne dane od zacatku, tak je prece na tobe, zda to akceptujes nebo ne.
Jako jo. Muze jit jinam a tam ji to hodinove muze vyjit klidne min, ale „zadarmo“ makat nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak dokud se najdou lidi, co jim za těhle podmínek budou ochotně dělat. Tak to ty zaměstnavatelé prostě zkoušet budou! Já měla takovou brigádu. Oficiálně směna od 8,00 do 18,00. Ale člověk musel přijít ráno na 7,00 a domu šel tak v těch 19,30. Proplacená nebyla ani koruna navíc. A k tomu ani pauza na oběd. Když se poštěstilo jedli jsme v pauzách mezi zákazníky. Když jsem si spočítala, že při průměrných dvou směnách týdně jim tam odkroutím zadarmo tři měsíce za rok řekla jsem si už tenkrát, že tohle nemám zapotřebí.
No doufám, že se jim současná mladá generace na tohle z vysoka…
Už by to vážně chtělo tyhle devadesátkové praktiky nechat v propadlišti dějin!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to nahodou obchod Makovec? Uzeniny?
Dělala jsem v prodejně pečiva, kde se taky musí vše připravit, ale je to normálne v pracovní dobe, jdeš ráno třeba na pátou. tohle bych nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karinkas píše: Více
V zadne praci jsem nemela placene prescasy, prescasy byly a vzdy jsem byla spokojena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lutern píše: Více
Není.
Tady se taky chodí na pátou, otevírá se v sedm.
- Citovat
- Upravit
@Tarena píše: Více
Však v pořádku pokud ti nevadí sedět v té v práci zadarmo. ![]()
Já bych to ještě dokázala pochopit v práci, kde je k tomu adekvátní plat. Ale takové ty pozice, kde se bere na hodinu o pár korun víc než je minimální mzda viz různé brigády to fakt ne!
No každopádně platí to co píšu. Dokud jim to budou ty lidi dělat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit