Mám přijmout zaměstnání, kde mi nezaplatí 3 hodiny denně přesčas?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@izabe píše: Více
Ja myslim, ze hezky vikend bude mit i se zpravou
ji to bude fuk, nechce tato, tak zavola te dalsi co byla na pohovoru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nechapu, jak si to muzou dovolit, proc je nikdo nenahlasi. Ja ziju v zahranici a kdyz jsem delala v obchode, otviracka byla treba 7-19 ale pracovni doba 6-19.30 (nebo spis nekdo tam byl treba 6-14, a druha smena 13-19.30 nebo proste podle uvazku, pres obed treba 2-3 lidi, rano a kolem zaviracky 1-2, akorat vedouci tam byla celou tu smenu). Normalne ta priprava/uklid byly v pracovni dobe, na nejake prescasy zadarmo by jim nikdo nepristoupil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3 hodiny denně je 15 hodin týdně to je cca 63 až 66 hodin měsíčně ikdyby jsi měla 150 kč na hodinu tak přicházíš téměř o 10 tis měsíčně.
Je to nelegální pošli jim tam inspektorát práce. Za tohle jim to tam buď zavřou a nebo budou mít milionové pokuty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako takhle - pokud by ta základní mzda byla dostatečně vysoká, neplacené přesčasy by mi nevadily. Na druhou stranu už jsem ve věku, kdy spíš upřednostním vlastní život než přesčas, takže samotná práce s pravidelnými přesčasy navíc by mi vadila, i kdyby byly královsky placené.
Jinak dělám ve směnách a dovolenou si taky radši směřuji do krátkého týdne. Člověk má pak týden volno a vyplývá si na něm méně dovolené (ta se odečítá jenom za dny, kdy měl být člověk v práci). Tedy týdenní pracovní doba je 37,5 hodiny, pokud si vezmu dovolenou v krátkém týdnu (2 směny), tak si na týden volna vyplýtvám 23,5 hodiny z dovolené. Když si ji vezmu v dlouhém týdnu (5 směn), tak si na tentýž týden volna z dovolené vyplýtvám celých 58,75 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lutern píše: Více
Třeba o to, že v zákoníku práce je jasné psané, že pracovní doba nesmí přesáhnout 12 hodin, víme?
A nebo prostě jen o to, že člověk chce za ten den stihnout i něco jiného než přijít z práce, udělat hygienu a jít spát. A nemysli si, že pozice vedoucí je nožky hore a popíjení kávy, furt něco řešíš a jsi ve stresu.
- Citovat
- Upravit