Mám přijmout zaměstnání, kde mi nezaplatí 3 hodiny denně přesčas?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5117
13.9.25 09:26
@izabe píše: Více

Ja myslim, ze hezky vikend bude mit i se zpravou :D ji to bude fuk, nechce tato, tak zavola te dalsi co byla na pohovoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5117
13.9.25 09:31
@Anonymní píše: Více

Nechapu, jak si to muzou dovolit, proc je nikdo nenahlasi. Ja ziju v zahranici a kdyz jsem delala v obchode, otviracka byla treba 7-19 ale pracovni doba 6-19.30 (nebo spis nekdo tam byl treba 6-14, a druha smena 13-19.30 nebo proste podle uvazku, pres obed treba 2-3 lidi, rano a kolem zaviracky 1-2, akorat vedouci tam byla celou tu smenu). Normalne ta priprava/uklid byly v pracovni dobe, na nejake prescasy zadarmo by jim nikdo nepristoupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2285
13.9.25 09:34

3 hodiny denně je 15 hodin týdně to je cca 63 až 66 hodin měsíčně ikdyby jsi měla 150 kč na hodinu tak přicházíš téměř o 10 tis měsíčně.

Je to nelegální pošli jim tam inspektorát práce. Za tohle jim to tam buď zavřou a nebo budou mít milionové pokuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
13.9.25 10:06

Jako takhle - pokud by ta základní mzda byla dostatečně vysoká, neplacené přesčasy by mi nevadily. Na druhou stranu už jsem ve věku, kdy spíš upřednostním vlastní život než přesčas, takže samotná práce s pravidelnými přesčasy navíc by mi vadila, i kdyby byly královsky placené.

Jinak dělám ve směnách a dovolenou si taky radši směřuji do krátkého týdne. Člověk má pak týden volno a vyplývá si na něm méně dovolené (ta se odečítá jenom za dny, kdy měl být člověk v práci). Tedy týdenní pracovní doba je 37,5 hodiny, pokud si vezmu dovolenou v krátkém týdnu (2 směny), tak si na týden volna vyplýtvám 23,5 hodiny z dovolené. Když si ji vezmu v dlouhém týdnu (5 směn), tak si na tentýž týden volna z dovolené vyplýtvám celých 58,75 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.25 15:36
@Lutern píše: Více

Třeba o to, že v zákoníku práce je jasné psané, že pracovní doba nesmí přesáhnout 12 hodin, víme?
A nebo prostě jen o to, že člověk chce za ten den stihnout i něco jiného než přijít z práce, udělat hygienu a jít spát. A nemysli si, že pozice vedoucí je nožky hore a popíjení kávy, furt něco řešíš a jsi ve stresu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat