Mám přijmout zaměstnání, kde mi nezaplatí 3 hodiny denně přesčas?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.9.25 11:32

Zaměstnání - nevím

Nastíním situaci. Nabídka práce, krátký - dlouhý týden. Pracovní doba ofiko 11 hodin, ale musí se přijít o dvě hodiny dřív, aby se vše připravilo, a večer je tam taky hodina navíc, aby se vše uklidilo. Takže v reálu je člověk v práci 14 hodin. Tyhle +tři hodiny u každé směny nejsou placené, neb „oni si na přesčasy nehrajou“. Nejsou ani v žádných odměnách, prostě nic, jako by neexistovaly. Když to člověk sečte za celý měsíc, je to přes 40 hodin.To je jako chodit týden na osmičky úplně zadara. Nikdy jsem krátký - dlouhý nedělala, takže ani nevím, jestli je třeba i jinde normální, že dovolenou si má člověk směřovat do krátkého týdne ( vzít si 14 dní v kuse je zbožné přání).Už dva dny přemýšlím, ale prostě se mi nechce někde šaškovat o tři hodiny dýl, a ještě k tomu zadara. Máte to někdo takhle?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35431
12.9.25 11:35

Ani náhodou. Zadarmo bych 3 hodiny denně nikde nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21089
12.9.25 11:35

Samozrejme.
A nicemu se uz nedivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
12.9.25 11:36

Masakr, do toho bych nešla, velký red flag :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
12.9.25 11:38

Ani omylem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.25 11:41
@PaníBovaryová píše: Více

Jako že to máš taky tak?

• Citovat
  • Upravit
1976
12.9.25 11:41

To by vzal jen blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.25 11:46

Ze začátku jsem byla pro, jako že to vydržím, jelikož jsem bez práce a odpadlo by mi posílání životopisů, na který se kolikrát ani neuráčí odpovědět. Jenže jsem o tom začala přemýšlet a počítat. Když by platili i hodiny navíc, člověk by si přišel na úplně jiné peníze. Jenže když to dají ofiko, tak poruší zákoník práce - směna delší než 12 hodin, a 11 hodin na odpočinek mezi směnama by taky nevycházelo. Takže asi na to kašlu.

• Citovat
  • Upravit
25067
12.9.25 11:47

To by mě hodně zajímalo, co to je za zaměstnavatele… nebo jen oblast. To si přece nemůže dovolit… teda může, je to jen o lidech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Pučálkovic.Amina píše: Více

No ono se to tam i hodně střídá, ale nevím jestli kvůli tomu, a nebo kvůli té generálce co to tam má na povel.

• Citovat
  • Upravit
671

Tak záleží kolik bych brala a o jakou se jedná práci. Já dělám 13h směny a ještě to není ani krátký dlouhý, takže to je takovej voser, že člověk neví jak vedoucí poskládá směny. Takhle tebou popsány to zní jako práce bez jediného pozitiva, takže je otázka proč tedy o takové práci vůbec uvažuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.25 11:49
@Aries6 píše: Více

Konkrétní nebudu- obchod

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.25 11:54
@Pajjjina píše: Více

No to už jsem psala, nemám jinou práci. Byla jsem nadšená, že po týdnu, co jsem odeslala snad první životopis, se mi hned někdo ozval. Že to hledání bylo jen chviličku. Plat je tam v rozmezí 28000-35000 hrubého.

• Citovat
  • Upravit
8291
12.9.25 12:01

8o Do toho bych určitě nešla - chápu, že potřebuješ práci, ale pracovat několik hodin zadarmo? 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21089
12.9.25 12:03
@Anonymní píše: Více

Slysela jsem o podobnych praktikach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...