Zaměstnavatel nechce přidat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Camor - a máš proplacené přesčasy?
protože pokud ano, toto bude protiargument..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice píše:
@Camor - a máš proplacené přesčasy?protože pokud ano, toto bude protiargument..
Mám, ale ne všechny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna v automotive pracuji a ujišťuji tě, že ten propad zakázek je šílený. Až skončí teď v srpnu covidove dotace bude se propouštět ve velkém. Takže buď rád že máš práci a drž se tam.
- Citovat
- Upravit
@Camor - tak bych začala tady.. trvat na proplacení přesčasů..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak zrovna v automotive pracuji a ujišťuji tě, že ten propad zakázek je šílený. Až skončí teď v srpnu covidove dotace bude se propouštět ve velkém. Takže buď rád že máš práci a drž se tam.
Všechny automobilky nemají takové propady prodejů. Záleží tedy pro kterou automobilku děláš a samozřejmě také co pro ně děláš. Spousta zakázek je nasmlouvaných na několik let dopředu. Jen dodám, že já nehádám, ale propad našich zakázek vidím z první ruky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camor píše:
Mám, ale ne všechny
A co se stane, když řekneš, že neproplacene přesčasy dělat nebudeš? Např. jestli ti platí tu hodinu denně navíc, ale ty víkendy ne, tak tam o víkendu prostě nebudeš chodit a cos jindy dělal o víkendu, tak nebude?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camor píše:
Automotive
No tak to buď rád, šoupej nohama a moc si nevyskakuj. Automotive na tom není nejlíp a první půjdou do kytek dodavatelé. Škoda má nového šéfa a bude zlevňovat (aby nebyla konkurencí pro další značky koncernu), takže se bude šetřit (propouštět a snižovat platy).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
No tak to buď rád, šoupej nohama a moc si nevyskakuj. Automotive na tom není nejlíp a první půjdou do kytek dodavatelé. Škoda má nového šéfa a bude zlevňovat (aby nebyla konkurencí pro další značky koncernu), takže se bude šetřit (propouštět a snižovat platy).
Nejde o peníze, ale o princip. Každý člověk by měl mít svou hrdost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camor píše:
Nejde o peníze, ale o princip. Každý člověk by měl mít svou hrdost…
A jak budeš na sebe hrdý, až si pro peníze budeš chodit na pracák? Tyhle skautsko/idealistický představy o tom, jak má být člověk hrdý, nelhat… jsou v reálném světě nepoužitelné. Až se žena zeptá „Neztloustla jsem?“, je lepší lhát nebo nelhat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
A jak budeš na sebe hrdý, až si pro peníze budeš chodit na pracák? Tyhle skautsko/idealistický představy o tom, jak má být člověk hrdý, nelhat… jsou v reálném světě nepoužitelné. Až se žena zeptá „Neztloustla jsem?“, je lepší lhát nebo nelhat?
Já na pracák nepůjdu. Sice je „krize“ ale i tak díky svým konexím a zkušenostem můžu jít kdykoliv do jiné práce. Doslova ze dne na den. Sice za menší peníze, ale někdy má hrdost větší cenu než peníze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camor píše:
Já na pracák nepůjdu. Sice je „krize“ ale i tak díky svým konexím a zkušenostem můžu jít kdykoliv do jiné práce. Doslova ze dne na den. Sice za menší peníze, ale někdy má hrdost větší cenu než peníze
Já tedy nevím, ale odcházet jinam za menší plat, protože mi ve stávající práci nechtějí přidat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Camor píše:
Já na pracák nepůjdu. Sice je „krize“ ale i tak díky svým konexím a zkušenostem můžu jít kdykoliv do jiné práce. Doslova ze dne na den. Sice za menší peníze, ale někdy má hrdost větší cenu než peníze
Takže říkáš, že už teď tě přeplácejí, a běžná hodnota tvojí práce je nižší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
Tak nějak.
Každopádně přesčasy by asi měly být proplaceny všechny, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
Proc by ho preplaceli? Jenom protože jinde dají méně, tak ho preplaceji?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit