Zaměstnavatel nechce přidat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56264
9.8.20 07:19

Automotive se zpomaluje, propad obchodu s auty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17023
9.8.20 07:21

@Camor - a máš proplacené přesčasy? :think: protože pokud ano, toto bude protiargument..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
9.8.20 07:31
@Králičice píše:
@Camor - a máš proplacené přesčasy? :think: protože pokud ano, toto bude protiargument..

Mám, ale ne všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.20 08:11

Tak zrovna v automotive pracuji a ujišťuji tě, že ten propad zakázek je šílený. Až skončí teď v srpnu covidove dotace bude se propouštět ve velkém. Takže buď rád že máš práci a drž se tam.

• Citovat
  • Upravit
17023
9.8.20 08:21

@Camor - tak bych začala tady.. trvat na proplacení přesčasů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
9.8.20 08:37
@Anonymní píše:
Tak zrovna v automotive pracuji a ujišťuji tě, že ten propad zakázek je šílený. Až skončí teď v srpnu covidove dotace bude se propouštět ve velkém. Takže buď rád že máš práci a drž se tam.

Všechny automobilky nemají takové propady prodejů. Záleží tedy pro kterou automobilku děláš a samozřejmě také co pro ně děláš. Spousta zakázek je nasmlouvaných na několik let dopředu. Jen dodám, že já nehádám, ale propad našich zakázek vidím z první ruky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3920
9.8.20 10:12
@Camor píše:
Mám, ale ne všechny

A co se stane, když řekneš, že neproplacene přesčasy dělat nebudeš? Např. jestli ti platí tu hodinu denně navíc, ale ty víkendy ne, tak tam o víkendu prostě nebudeš chodit a cos jindy dělal o víkendu, tak nebude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
9.8.20 10:24
@Camor píše:
Automotive :mrgreen:

No tak to buď rád, šoupej nohama a moc si nevyskakuj. Automotive na tom není nejlíp a první půjdou do kytek dodavatelé. Škoda má nového šéfa a bude zlevňovat (aby nebyla konkurencí pro další značky koncernu), takže se bude šetřit (propouštět a snižovat platy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
9.8.20 10:33
@Prof. Farnsworth píše:
No tak to buď rád, šoupej nohama a moc si nevyskakuj. Automotive na tom není nejlíp a první půjdou do kytek dodavatelé. Škoda má nového šéfa a bude zlevňovat (aby nebyla konkurencí pro další značky koncernu), takže se bude šetřit (propouštět a snižovat platy).

Nejde o peníze, ale o princip. Každý člověk by měl mít svou hrdost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
9.8.20 10:41
@Camor píše:
Nejde o peníze, ale o princip. Každý člověk by měl mít svou hrdost…

A jak budeš na sebe hrdý, až si pro peníze budeš chodit na pracák? Tyhle skautsko/idealistický představy o tom, jak má být člověk hrdý, nelhat… jsou v reálném světě nepoužitelné. Až se žena zeptá „Neztloustla jsem?“, je lepší lhát nebo nelhat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
9.8.20 10:48
@Prof. Farnsworth píše:
A jak budeš na sebe hrdý, až si pro peníze budeš chodit na pracák? Tyhle skautsko/idealistický představy o tom, jak má být člověk hrdý, nelhat… jsou v reálném světě nepoužitelné. Až se žena zeptá „Neztloustla jsem?“, je lepší lhát nebo nelhat?

Já na pracák nepůjdu. Sice je „krize“ ale i tak díky svým konexím a zkušenostem můžu jít kdykoliv do jiné práce. Doslova ze dne na den. Sice za menší peníze, ale někdy má hrdost větší cenu než peníze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
9.8.20 10:53
@Camor píše:
Já na pracák nepůjdu. Sice je „krize“ ale i tak díky svým konexím a zkušenostem můžu jít kdykoliv do jiné práce. Doslova ze dne na den. Sice za menší peníze, ale někdy má hrdost větší cenu než peníze :think:

Já tedy nevím, ale odcházet jinam za menší plat, protože mi ve stávající práci nechtějí přidat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
9.8.20 11:01
@Camor píše:
Já na pracák nepůjdu. Sice je „krize“ ale i tak díky svým konexím a zkušenostem můžu jít kdykoliv do jiné práce. Doslova ze dne na den. Sice za menší peníze, ale někdy má hrdost větší cenu než peníze :think:

Takže říkáš, že už teď tě přeplácejí, a běžná hodnota tvojí práce je nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
9.8.20 11:09
@Prof. Farnsworth píše:
Takže říkáš, že už teď tě přeplácejí, a běžná hodnota tvojí práce je nižší.

Tak nějak.
Každopádně přesčasy by asi měly být proplaceny všechny, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.8.20 11:16
@Prof. Farnsworth píše:
Takže říkáš, že už teď tě přeplácejí, a běžná hodnota tvojí práce je nižší.

Proc by ho preplaceli? Jenom protože jinde dají méně, tak ho preplaceji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat