Zanedbávání péče?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
10.5.18 16:27
@Černá vdova píše:
No, v pohodě. :kytka:Moje děti jsou hodně samostatné, jezdí do Prahy vlakem do školy, jezdí samy, ohřejou si jídlo a tuhle syn řemeslníkům vařil kafe :P. Ale nechat je v noci samotné se mi prostě příčí. Je to ve mně. ;)
Úplně tě chápu. :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
14379
10.5.18 16:37

@Boudová zrovna minulý týden za mnou přiletěl nadšeně čerstvě pětiletý synovec, že v létě jede s bráchou na tábor. Bude jich tam dalších deset takhle malých. Mně bylo šest na táboře na Sázavě, spali jsme v chatkách, ty se nezamykaly a řeka byla cca 100 metrů. A z druhé strany les.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.5.18 16:45
@prokr píše:
Dobrý večer,
zajímal by mne Váš názor. Jsem rozvedená, děti/5 a 12 let/ jsou v mojí péči. Styk s otcem-dohodou.Otec zájem o děti má, bere si je celkem pravidelně, výživné platí v pořádku a včas a připouštím, že je poměrně vysoké. Otec dětí žije s přítelkyní, která má ve vl. péči 2 děti/11 a 16 let/.Co mi vadí…otec dětí jde večer s přítelkyní na oslavu a děti/ bez toho 16ti letého/ nechají samotné doma, přijdou nad ránem, pošle naší 5letou sáňkovat s tou partnerky 11letou bez dozoru samotné, na hotelu v cizině nechal tyhle dvě spát na jiném pokoji a jiném patře, nez byl on a jeho partnerka nyní nejnověji-partnerky 11letá má brigádu-roznáší po městě letáky do schránek naše 5letá chodí s ní…bez dozoru.
Opakovaně jsem se mu slušně pokoušela vysvětlit, že tohle je dle mého názoru „přes čáru“.Zbytečně. Má podle Vás smysl řešit to s OSPOD? Nechci mu rušit nebo omezovat styk s dětmi. Chtěla bych jenom, aby mu někdo fundovaný a nezávislý „domluvil“.Jsem já přehánějící hysterka, nebo on nezodpovědný rodič?

Asi nic nenaděláš. Podle mě je to jeho pohodlnost a stačí mu, když je malá někde uklizená a jinak je mu fuk. Tak daleko chlapi většinou nemyslí. POdle mě je to přes čáru. Napsala bych mu na toto téma mail v tom smyslu, jestli se nebojí, že v období, kdy má o deru pečovat se může stát to a to a to. Nikterak vyčítavě, jen prostě jako konstatování skutečnosti. Napsala bych to s tím záměrem, že jsem ho upozornila a jestli se něco stane, můžu na to poukázat. Pochopila jsem dobře, že on má více partnerek najednou? Tak v tom případě nemůžeš čekat, že bude mozek přítomen. :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
9880
10.5.18 16:50

Taky mi to přidje přes čáru..)
Takto.. HLídat doma ok, nebo vzít mladšího sourozence na zmrzlinu, na hřiště ok, když ho bude hlídat, ale holka se soustředí na práci a určitě nemá oči všude..
A narovinu, jako dospělá, kdybych chodila někde po městě a měla v ruce letáky a chodit po scháránkách, tak bych byla hodně nervozní mít vedel sebe 5 leté dítě, ač hodné, ale člověk nikdy neví, co kde uvidí a vyběhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
10.5.18 21:41

Já teda chodila sama ven až tak ve 3. třídě, ale mamka musela vědět, kde budu a chodila jsem se pravidelně hlásit. Když mi bylo 13, mamka dělala směny ranní/odpolední, kdy při odpolední chodila domů až po 22. Tak jsem si po škole udělala úkoly a odpoledne vyrazila k prarodičům. Sama přes noc jsem byla asi až v patnácti, když začala dělat tři směny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
10.5.18 21:47
@lucenka píše:
A pustíš dítě třeba na tábor/ školu v přírodě? Tam totiž děti nespí v pokoji s učitelkou. U nás třeba jezdily děti ve školce na lyžák/tábor. Byly v pokojích bez učitelky… jednalo se o pěti/šestileté děti.

Ty děti nejspíš nebyly v cizině v hotelu na jiném patře, než paní učitelka, že?

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
10.5.18 21:48
@Boudová píše:
Tak jasný že pokud je to rozumnej kluk s občankou tak bych to zas nehrotila.Ale prostě dát 5,11 samotný přes noc a v hotelovém pokoji jinde na patře mi nepřijde vhodný. Ale opravdu to je věc názoru. Mám kámoškou co to neřeší vůbec. Já sem holt uzkostna až na půdu. Takže já budu hlidat déle. I když věřím že pro děti je víc volnosti prinosny.

Taky by mi to vadilo a tohle bych prostě nedopustila.

• Citovat
  • Upravit
15450
10.5.18 22:11
@Černá vdova píše:
Ty děti nejspíš nebyly v cizině v hotelu na jiném patře, než paní učitelka, že?

Mě překvapuje kolika diskutujícím tohle a to, že jsou děti ve věku 12 a 5 let samy v noci doma, připadá normální. Ve svém okolí nemám jedinou kamarádku, která by v tomhle věku dětí něco podobného praktikovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.5.18 00:20
@Černá vdova píše:
Ty děti nejspíš nebyly v cizině v hotelu na jiném patře, než paní učitelka, že?

Ty děti byly mladší než zakladatelky. Byly v cizím městě, v cizím penzionu… A tedy byly na stejném patře. Ale i tak vlastně byly bez dozoru, protože nikdo s nimi v tom pokoji nebyl.

• Citovat
  • Upravit
15450
11.5.18 06:22
@lucenka píše:
Ty děti byly mladší než zakladatelky. Byly v cizím městě, v cizím penzionu… A tedy byly na stejném patře. Ale i tak vlastně byly bez dozoru, protože nikdo s nimi v tom pokoji nebyl.

A s největší pravděpodobností v tom penzionu nebyl nikdo jiný než ta škola v přírodě. Děti i učitelka měly otevřené dveře od pokoje, aby učitelka měla přehled. Aspoň takovou podobu měla školka v přírodě, na kterou jezdily moje děti. Takže za mě to srovnání pořád dost pokulhává :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.5.18 06:26
@ivašot. píše:
A s největší pravděpodobností v tom penzionu nebyl nikdo jiný než ta škola v přírodě. Děti i učitelka měly otevřené dveře od pokoje, aby učitelka měla přehled. Aspoň takovou podobu měla školka v přírodě, na kterou jezdily moje děti. Takže za mě to srovnání pořád dost pokulhává :think:

otevřené dveře děti neměly. Nikdo jiný tam nebyl, to je pravda. Ale v hotelu je snad jedno, že tam je někdo cizí, kdžy se děti v pokoji zamknou. Navíc v případě zakladatelky nejsou v pokoji jen 5 leté děti, ale s tím jedním malým tam jsou děti ve věku 11 a 12 let, což je dost podstatný rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
11.5.18 07:26
@ivašot. píše:
Mě překvapuje kolika diskutujícím tohle a to, že jsou děti ve věku 12 a 5 let samy v noci doma, připadá normální. Ve svém okolí nemám jedinou kamarádku, která by v tomhle věku dětí něco podobného praktikovala :think:

Tak nějak. Chápu to v případě, že musí rodiče na noční. Ale nechápu třeba kvůli zábavě.

• Citovat
  • Upravit
81594
11.5.18 10:42
@Černá vdova píše:
Tak nějak. Chápu to v případě, že musí rodiče na noční. Ale nechápu třeba kvůli zábavě.

Ovšem v konečném výsledku je to stejné. Takže ty děti jsou tak i tak samy doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
11.5.18 10:58
@inkakřivák píše:
Ovšem v konečném výsledku je to stejné. Takže ty děti jsou tak i tak samy doma.

Ano, konečný výsledek je stejný, ale práce je důležitější než kalení celou noc.

• Citovat
  • Upravit
81594
11.5.18 11:42

No někdy je i třeba zakalit chobot. Jenom prostě jde o to, že víceméně pro řekněme údajného násilníka je naprosto šumák, zda rodiče makají nebo paří. navíc pokud makají, má jistotu pravidelnosti a toho, že nepřijdou dřív. Na pařbě se můžou štěknout a jdou domu hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna