Zánět Bartholiniho žlázy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.8.20 19:32
@HaDuha píše:
Moje zkušenost. Tlustou vrstvu Višňovský balzám ( s bukovým dehtem je nejlepší). Pořádně překrýt, barví a nejde vyprat. Nechat nejlíp přes noc. Nevěřila jsem, ale funguje okamžitě. Já měla poprvé jen čištění, bleeeee. Podruhé mi bývalá sestřička z gynekologie, důchodkyně, poradila tohle. Prý to byl dřív standardní postup.

A jak jsi to účinně prekryla? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.20 00:17

Holky, a ta dira co tam zustala se zatahne sama? Prijde me velka 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.8.20 08:14

Holky, prosim, nechce se mi ta „dirka“ z které se to provalilo vubec zatahnout. Je porad stejna. Napadli me nejake sedaci koupele treba hermanek? Nebo co s tim? Na gynde mi nic neřekli.

• Citovat
  • Upravit
761
27.8.20 09:11

Řepík je nejlepší, koupi se v lékárně normálně v sackach a omyvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
27.8.20 10:35

Nevím, jak velká dírka a kde se ti udělala (nikdy se mi nic takového po prasknutí neudělalo), ale u poševního vchodu jsou vývody té žlázy (na každé straně jeden), takže tam takové dírky jsou. Ale teda fakt malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 11:48

@Purple Rain no prave ten vyvod te zlazy co byla ucpana, tak zustal otevreny cca 5mm a vystoupli. Nevim jak bych to popsala. Proste zustal vyvaleny ven. Jakoby trubicka. Lepe to vyjadrit nedokážu. Navic asi tlakem mam prasklinu podel vnitrni strany velkeho stydkeho pysku. Obavam se, aby to tak nezustalo a oboje se zatahlo. Marodim s tim, ale mudr mi nic nerekl krom toho, ze mam uzivat atb a omyvat jen vodou 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
1664
27.8.20 13:42

Hm, to tedy nevypadá úplně ok. Myslím, že repikem nic nezkazis a na kontrole bych mu to ukázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.20 14:14

Urcite mu o tom reknu. Skusim ten repik snad to pomuze

• Citovat
  • Upravit
1655
5.9.20 08:00

Zdravím děvčata, četla příspěvky. Řeším teď stejný problém. Už mám zánět bartholínky po třetí, bohužel jsem byla dvakrát na pohotovosti a poprvé jsem nevěděla co to je. MUDr mi to řekl a že se to musí říznout a vyčistit. Dal mi injekci a řezal. No bolest i přes umrtvení dost velká a pak ještě dva dny potom chodit měnit dreny. Ulevilo se mi. Za pár měsíců se to vrátilo, šla jsem hned ale zrovna měl personál blbou náladu. Hned jak jsem přišla seřvala mě sestra, že jsem měla vydržet do rána ( chodila jsem do práce ) pak přišel doktor též v super náladě a tak mi to říznul bez injekce a to jsem myslela, že se zblázním. Tekli mi slzy od bolesti a když jsem chtěla antibiotika tak řekl, že je nepotřebuji. No uzdravilo se to. Teď po roce se ta mrcha zase zanítila :,( trpím už týden a modlím se aby to samo prasklo, nedokážu se donutit jít na pohotovost po poslední zkušenosti. Píšete dost o černé masti ale ta je zřejmě na recept. Je něco bez receptu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
5.9.20 08:39
@lea7 píše:
Zdravím děvčata, četla příspěvky. Řeším teď stejný problém. Už mám zánět bartholínky po třetí, bohužel jsem byla dvakrát na pohotovosti a poprvé jsem nevěděla co to je. MUDr mi to řekl a že se to musí říznout a vyčistit. Dal mi injekci a řezal. No bolest i přes umrtvení dost velká a pak ještě dva dny potom chodit měnit dreny. Ulevilo se mi. Za pár měsíců se to vrátilo, šla jsem hned ale zrovna měl personál blbou náladu. Hned jak jsem přišla seřvala mě sestra, že jsem měla vydržet do rána ( chodila jsem do práce ) pak přišel doktor též v super náladě a tak mi to říznul bez injekce a to jsem myslela, že se zblázním. Tekli mi slzy od bolesti a když jsem chtěla antibiotika tak řekl, že je nepotřebuji. No uzdravilo se to. Teď po roce se ta mrcha zase zanítila :,( trpím už týden a modlím se aby to samo prasklo, nedokážu se donutit jít na pohotovost po poslední zkušenosti. Píšete dost o černé masti ale ta je zřejmě na recept. Je něco bez receptu?

Černá mast (Ichtoxyl) i Višněvského balzám jsou v lékárně volně prodejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
5.9.20 08:50

@Jeremi děkuji za info, už jsem googlila. Dojdu si do lékárny a snad to pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.21 13:52

Ahoj zeny,
tak se opet lecim s bartholinkou :roll: ( psala jsem tady loni v srpnu).Pred hodinou mi praska, tak jsem omyvala vlaznou vodou a krom krve uz snad nic jineho neslo. Posledne jsme jela na pohotovost na docisteni, tentokrat se me nechce a ani nemam jak tam jet. Mohu to tam dole potrit Betadine desinfekci?
Uzivam od pondeli antibiotika, jsem s nimi v pulce a jste me 5dni na ATB ceka.

• Citovat
  • Upravit
20
27.11.22 18:46

Holky a tu černou mast jste mazali jen ze vnějšku? Nebo se to může nanést i na vnitřek na celou tu cystu? Na letáčků píšou že by se neměla používat na sliznice tak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí