Zánět dutin, ospamox a viróza?

17
23.12.21 22:46

Zánět dutin, ospamox a viróza?

Ahoj,
minulou stredu jsem byla u praktika kvuli bolestem hlavy a zahleneni - rekl mi, ze to vypada na dutiny, ale ze si mysli, ze ti to prejde a atb by nedaval. Od te doby jsem doma lezela v posteli, zkousela vse mozne - od zazvoru, cesneku, hrebicku, inhalaci.. vazne vse mozne, ale zahleneni bylo cim dal horsi a zacala jsem chraptet, tak jsem sla toto pondeli na ORL. Dostala jsem Ospamox 1000 po 12 h na zanet dutin, kde byl hnis, ale krk i hlasivky v poradku. Dnes jsem v polovine atb a co se tyce zahleneni, je to mnohem lepsi a uz nechraptim. Trochu zahlenena jeste jsem ale s predtim se to neda srovnat. Zacal me vsak trapit kasel nebo spis takove drazdeni ke kasli - hlavne vleze a pred spanim - asi je to tim zatekanim hlenu, ale cekala bych, ze se to uz zlepsi. Trochu me simra v krku a boli me hlava - jak kdyby na me neco lezlo. Vcera jsem bohuzel musela doobehnout nejake darky, coz asi nebylo nejrozumejsi, ale jinak jsem skoro tyden vkuse lezela tak nevim jestli jsem to vcera uspechala nebo neco. Je mi taky porad zima, nemuzu se skoro zahrat, ale nemam vubec teplotu. Rikam si - mohla jsem chytit nejakou virozu? Nebo se proste moc pozoruju? Bohuzel beru atb tak 3× do roka urcite, tak me napadla i moznost nejake rezistence, ale ty dutiny jsou opravdu mnohem lepsi. Tak vas chci poprosit o nejakou radu, nazor nebo cokoliv, co by mohlo pomoct. Vsem dekuju a preju vam krasne Vanoce :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35329
23.12.21 23:56

Ja bych te poslala na test na Covid. Jestli to tak je, je jasne, proc ATB nepomahaji i na kasel a proc ti neni lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4090
23.12.21 23:59

To ti za celou dobu neudělali žádný test na covid??? Dle mého je to také celkem jasné. Ale proč v tom stavu běhas mezi lidi je už jasné méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.21 08:24

@Nikol278 Inhalace na dutiny je prý chyba, může se to odtékání hlenu naopak zastavit. Mně na ORL na dutiny poradili, že nejlepší je proplachovat nos takovou tou konvičkou na výplach nosu. Inhalovala jsem, odtok hlenu se mi zastavil, ale po konzultaci na tom ORL a použití konvičky vždycky aspoň trocha šla ven - takže jsem si konvičku dávala asi 5× denně a zbavila jsem se toho naštěstí sama, trvalo to víc jak týden. Jinak přišla jsem k tomu tak, že jsem to chytla od dětí (první to měl syn, asi ze školky), které obě byly hrozně zahleněné a vlastně trochu pořád ještě jsou (po měsíci) a pokašlávají. Dětská doktorka mi říkala, že teď řádí takové delší virózy, syn měl např. nejdřív horečku a pak ještě víc jak týden zvýšené teploty. Covid jsme neměli. Ale nevím, jestli ti tento příspěvek nějak pomohl.

• Citovat
  • Upravit
17
24.12.21 09:03

@mroe @Hibou jejda.. zapomnela jsem napsat, ze jsem samozrejme negativni. Covid mi testovali hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
24.12.21 09:06
@Nikol278 píše:
@mroe @Hibou jejda.. zapomnela jsem napsat, ze jsem samozrejme negativni. Covid mi testovali hned

No, jednou negativni nemusi znamenat skutecne negativni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
24.12.21 09:15

@mroe Jasne, ale covid jsem uz prodelala a necitim se tak jako predtim. Hlavne kdyz mi byl diagnoatikovany zanet dutin, tak predpokladam, ze to jsou dutiny, ktere jsou hlavne o dost lepsi. Jen jsem k tomu asi nastydla nebo nevim.. kaslu jen trochu navecer, jinak cely den nic. Jen me boli ta hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí