Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mám dotaz… S přítelem máme jet na Vánoce přespat k jeho rodičům a jeho táta měl covid, karanténa mu skončila v pondělí a už je i dle antigenu negativní. Jenže já se bojím, jestli v té domácnosti nemůže být pořád nějaké riziko:D Jsem těhotná, nenaočkovaná, nerada bych to chytla a pak litovala. Má někdo podobnou zkušenost?? Nevíte, jestli můžou být ještě infekční po tolika dnech? Díky moc… Hezké Vánoce všem
Jela bych normálně.. není důvod plašit
Ja jsem ve stejne situaci ( myslim tím těhotná, nenaockovana) a v tomhle jsem docela plašan. Ja bych mela strach a návštěvu odložila. Sice uz by infekční byt neměl, ale ten stres co bych měla, by mi za to nestál 🤷
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mám dotaz… S přítelem máme jet na Vánoce přespat k jeho rodičům a jeho táta měl covid, karanténa mu skončila v pondělí a už je i dle antigenu negativní. Jenže já se bojím, jestli v té domácnosti nemůže být pořád nějaké riziko:D Jsem těhotná, nenaočkovaná, nerada bych to chytla a pak litovala. Má někdo podobnou zkušenost?? Nevíte, jestli můžou být ještě infekční po tolika dnech? Díky moc… Hezké Vánoce všem
Už zase
zavolej na hygienu, nech si to posvětit, když nemáš svůj selský rozum. Vždycky už bude někde covid. Bacha na kliku, skleničku a příbory. Jo a nic bych si tam nedala, co kdyby i to cukroví mělo covid ![]()
@Anonymní píše:
Ja jsem ve stejne situaci ( myslim tím těhotná, nenaockovana) a v tomhle jsem docela plašan. Ja bych mela strach a návštěvu odložila. Sice uz by infekční byt neměl, ale ten stres co bych měla, by mi za to nestál 🤷
Ono jí asi nejde o infekčnost tchána jako spíš o viry, který by mohly přežívat v domácnosti. Nebála bych se toho. Říká se, že ten virus na věcech přežije 4 dny… Ne? I kdyby nevětrali, nic neumyli… Což ani jedno nehrozí, že… Tak to stejné už pochcípalo… A co tchýně? Ta to od něj nechytla? A antigen si dělal domácí a na PCR už nešel?
@Ba-stet píše:
Jela bych a bala se míň, nez u nekoho, kdo to jeste nemel
To je dobrá myšlenka.
![]()
To jako fakt?? Radši nevylejzej ani z bytu. Lidi už se úplně zbláznili. Mimochodem, domácnost tchána je teď jedno z nejbezpečnějšich míst, co se výskytu covidu týče.
Jela bych. Já jsem tedy hodně opatrná, ale tady fakt nechápu co řešíš.
A bacha na Santu je to úchyl a zítra v noci přijde komínem. Já bych nejezdil nikam kde mají komín. ![]()
Tak záleží, jestli i měla máma.. Unsá se taky tak machrovalo,, švagrová a švagr měli covid, a bydlí s rodiči, očkovanými, a že máme přijet, že jsou po karanténě.. Něco nám do toho vlezlo a za tři dny volala tchýně, že je pozitivní a má horečky..
Pokud prodělali oba tak jo pokud ne asi záleží.. Já bych třeba nejela, protože jsem prodělala ted nedávno zápal plic a prostě bych se bála.
@JiříkMazlík píše:
A bacha na Santu je to úchyl a zítra v noci přijde komínem. Já bych nejezdil nikam kde mají komín.
Joooo, ještě že máme Ježíška ![]()
@Ba-stet píše:
Jela bych a bala se míň, nez u nekoho, kdo to jeste nemel
Přesně tak. Tyto rodiny jsou nejbezpečnější.
Jela úplně v klidu, ono staci vyvětrat a na věcech se to fakt týdny držet nebude
lepší jak k nekomu, kdo to neměl a může to zrovna mít bez příznaků ![]()