Porucha štítné žlázy hyper vs. Hypo

171
23.12.21 13:10

Porucha štítné žlázy hyper vs. Hypo

Holky chci se zeptat… Vyšla mi z krve hyperfunkce štítné žlázy, návštěva endokrinologa mě teprve čeká, jsem 3měsíce po porodu. Hledala jsem si příznaky a kromě snad úzkosti/nervozity nesplňují nic k hyperfunkci ale všechno k hypofunkci: je mi furt zima, jsem unavená až malátná, nehubnu i když od sestinedeli hlídám jídlo atd. Žádné bušení srdce a návaly horka. Měla jste to nějaká podobně? Nemůže se z hyperfunce nakonec vyklubat hypofunce? Přijdu si jak blázen a mám strach ze až mi MUDr nasadí léky na hyper tak se mi všechno ještě zhorší… sotva se držím na nohou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
484
23.12.21 13:22

Po porodu se muze objevit nejdriv hyperfunkce, dochazi k destrukci zlazy a uvolneni hormonu z bunek, jak pomine jejich efekt stav se bud vrati do normalu nebo podle miry poskozeni zlazy dojde k hypofunci. Je potreba to pravidelne kontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.21 13:45

Mám hypofunkci. Než mi dali tabletky, tak jsem to měla léta a přitom jsem nepociťovala žádné typické příznaky. Takže asi ne vždy příznaky nutně odrážejí stav ŠŽ.

• Citovat
  • Upravit
171
23.12.21 14:12

@Rebísek
Takže je klidně možné že teď je mi zle kvůli špatnému fungování ale srovná se to? Hlídat se urco nechám protože funguju na setrvačník a bohužel si neužívám malého, svátky nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27666
23.12.21 14:38
@What88 píše:
@Rebísek
Takže je klidně možné že teď je mi zle kvůli špatnému fungování ale srovná se to? Hlídat se urco nechám protože funguju na setrvačník a bohužel si neužívám malého, svátky nic :(
štítná je nevyzpytatelná takže může se srovnat může se přehoupnout z hyper do hypo to ti nikdo neřekne, ta únava a nervozita a nefunkčnost je strašná bojuju s tím už osm let a je to šílený kazím tím hodně zážitků dětem i když se snažím překonat to nejde :zed: uvidíš co ti mudr poví
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
23.12.21 15:30

Ano, je to celkem časté, zánět se nejprve projeví hyperfunkcí a po té šž přejde do hypofunkce. Ale jak to je u tebe těžko říct, hormony by ti mohl upravovat a předepisovat i interní lékař, ale na první vyšetření a diagnózu je třeba ten endokrinolog. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.21 19:07

@What88 já již přibližně 11 let balancují na hraně hyperfunkce a normální funkce. Také nemám žádné příznaky hyperfunkce - je mě neustále zima, jsem unavená.

• Citovat
  • Upravit
171
23.12.21 19:36
@Anonymní píše:
@What88 já již přibližně 11 let balancují na hraně hyperfunkce a normální funkce. Také nemám žádné příznaky hyperfunkce - je mě neustále zima, jsem unavená.

A můžu se zeptat jaké mas hodnoty THS? A co na to bilancovani MUDr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.21 21:21

Ja hyper. 400× vyssi hodnota. Konecne mi nebyla zima. Za mesic jsem zhubla 6 kg, tep v leze 120. Navaly. Mam to po chemo. Ale srovnava se to samo, uz mam asi jen 10× vyssi hodnotu a to uz nemam zadne problemy. Ani leky uz neberu. A uz je mi zase zima.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.21 13:03
@What88 píše:
A můžu se zeptat jaké mas hodnoty THS? A co na to bilancovani MUDr?
Číselně se pohybuji plus minus u spodní hranice povoleného intervalu (0.270). Chvíli jsem mimo interval, chvíli v intervalu. Dr. mě hlídá a chodím 3 - 4 x ročně na odběry. Když se mě to jednu dobu drželo dlouho pod hranicí, byla jsem adept na lékovou formu. Zatím mě to minulo.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex