Jeli byste do domácnosti, kde byl covid?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18152
23.12.21 21:28
@sirikit píše:
Ta poslední věta… :think:
Hele, opakovaně jsem měla na trasovacím telefonu rodiny, kde se postupně, třeba po týdnu, deseti dnech nakažovali všichni členové - a nejhůř na tom byl ten nejdéle odolávající, protože padal do karantény s každým dalším nakaženým členem, zatímco ten první byl dávno po izolaci, v procesu a všechny zakarenténované doma zásoboval.
Obvykle to postupně pochytali všichni, výjimky potvrzovaly pravidlo.
Pak, při britské mutaci, pravda padali všichni v domácnosti během pár hodin, max dnů, ale teď jede delta a možná omicron. :nevim:
Být těhotná neočkovaná, lehkomyslná bych určitě nebyla.

To tak jestli tchánovi v pondělí končila karanténa, tak je asi už minimálně 3 týdny od prvních příznaků (předpokládám, že na test jdou většinou lidi ten cca 2-3 den, co se objeví první příznaky). Myslíš, že pokud bydlí jen s tchyní a doteď nic, že se to po 3 týdnech může u tchyně ještě rozjet? Kolem mě to mělo teď dost lidí a běžně to měl z čtyř až pětičlenné rodiny jen jeden a ostatní nic.

Ale jinak jako těhotná neočkovaná bych asi nešla ani před barák, osobně bych neočkovaná v této době dobrovolně netěhotněla, když čtu, co ta svině s těhotnýma dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
23.12.21 21:34
@Modra1 píše:
A je to tady. Přirovnání chřipky s covidem.Prosimtě, končíme.

Souhlasím. Je to kontroverzní téma a ty dva tábory se shodnout prostě nemůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
23.12.21 21:40

Ano, pokud uz covid meli, tak bych tam jela. Lepsi, nez kdyby ho jeste nemeli - vlastne mas stesti, ze ho nechytli o 2-3 tydny pozdeji, to byste tam asi v klidu jeli a nakazili se, nebo k lidem, co covid jeste nemeli a nejsou ockovani na navstevy nechodite? Z toho teda plyne, jak ste opatrni. Ale pokud se tak bojis covidu, tak se nech ockovat, protoze je dost jistota, ze to chytis (pokud zijete tak nejak prumerne). Nevypada to, ze by ses covidu nebala.

Ja jsem ted v 22tt a za 2 tydny jdu na treti davku ockovani. Mam pred tou nemoci respekt a chci mit i klid v porodnici - neockovanych tam asi bude vic nez je zdravo.

EDIT: No, jeste asi zalezi, kdy delali PCR test tchyni. Urcite riziko tam vidim. Prehledla jsem, ze tchyne to ofiko nechytla, takze se nevi, jestli se nenakazila pozdeji. Tak bych asi jela pozdeji. Fakt to nechtej chytit, nikdo nevi, jak to pusobi na plod z hlediska budouciho vyvoje.

Příspěvek upraven 23.12.21 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76156
23.12.21 21:45
@Kockazvysocan píše:
Já jí poradila, ať si zavolá na hygienu a dá si pozor na věci. Diskuse o nakaženém cukroví tu byla taky velmi výživná, tak by si měla dát pozor. Že lidem jeblo atd. Zaznělo z jiných úst,

Myslíš na Štědrý den se zkusit dovolat na hygienu s dotazem, jestli má jet ke tchánovcům na návštěvu? ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
23.12.21 21:46

@Petra Star
Mám kamarádku gynekoložku- očkovaná, teď těhotná. Kdyby ten covid před měsícem nedostala, taky by šla na třetí dávku ještě v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37230
23.12.21 21:46
@llida píše:
Me doktor pri prvni vlne rikal, ze vir se podle nejakeho politickeho rozhodnuti o delce karanteny fakt neridi… takze je uplne jedno, ze mu v pondeli skoncila karantena, pokud nema zadne priznaky, melo by to byt v pohode a nemel by byt infkekcni… kazdopadne ja osobne na tvem miste bych nejela, vsak ono to tyden klido pocka :mavam: preji zdrave tehotenstvi!

Přesně tak, jeden nemusí být infekční již po pár dnech, a další to může přenášet týdny! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76156
23.12.21 21:50
@bigl píše:
To tak jestli tchánovi v pondělí končila karanténa, tak je asi už minimálně 3 týdny od prvních příznaků (předpokládám, že na test jdou většinou lidi ten cca 2-3 den, co se objeví první příznaky). Myslíš, že pokud bydlí jen s tchyní a doteď nic, že se to po 3 týdnech může u tchyně ještě rozjet? Kolem mě to mělo teď dost lidí a běžně to měl z čtyř až pětičlenné rodiny jen jeden a ostatní nic.Ale jinak jako těhotná neočkovaná bych asi nešla ani před barák, osobně bych neočkovaná v této době dobrovolně netěhotněla, když čtu, co ta svině s těhotnýma dělá.

Souhlas.
Jako netěhotná očkovaná jsem klidná jak želva a jela bych v naprostý pohodě.
Ale být těhotná, kazdopádně mám alespoň rozočkováno a do rizika rozhodně nejdu, pane Čechu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
23.12.21 21:51
@sirikit píše:
Myslíš na Štědrý den se zkusit dovolat na hygienu s dotazem, jestli má jet ke tchánovcům na návštěvu? ;) :lol:

Dneska Štědrý den nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
23.12.21 21:56

@bigl Jasny, moje doktorka to taky podporuje. V soucasnosti je tolik dat. Delta u tehotnych 4 nasobne zvysuje riziko porodu mrtveho ditete. A kdyz se k tomu prictou ty predcasne porody, nic moc… U ockovani nebyly zaznamenane zadne odchylky oproti drivejsimu stavu/neockovane populaci.
Me celkove udivou ty, co se nechteji ockovat, ale pak neuveritelne vysilujou, kdyz maji rizikovy kontkat a nebo to chytnou. To, ze si to ty neockovane (a ockovane samozrejme taky) najde a brzy, je dost pravdepodobne. Takze bude se smirim s nakazou a nevysiluju, nebo se zkusim chranit ockovanim, jina cesta neni. Teda je, opravdu k nikomu nechodit domu, nestykat se s lidmi, ale to malokdo dokaze realizovat. A pak jsou tu ty porodnice, kde se asi moc izolovat nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
23.12.21 22:03
@sirikit píše:
Myslíš na Štědrý den se zkusit dovolat na hygienu s dotazem, jestli má jet ke tchánovcům na návštěvu? ;) :lol:

tam nikdo nebude minimalne do pondeli :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76156
23.12.21 22:14
@welovefashion píše:
tam nikdo nebude minimalne do pondeli :D :D :D :D

Přesně tak - a i když by jí někdo kompetentní vyložil, že to prostředí je supr trupr bezpečné, fakt má cenu prostresovat vánoční návštěvu u kohokoliv a následně se 14 dní pozorovat, jestli opravdu žádný příznak? :roll:
Pro nás asociály nepochopitelné, ale každej holt ty rodinné návštěvy prožíváme jinak. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
23.12.21 22:21

Na Štědrý den máš být doma a ne courat na vyžírací návštěvy :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.21 22:38
@Anonymní píše:
Ahoj všem, mám dotaz… S přítelem máme jet na Vánoce přespat k jeho rodičům a jeho táta měl covid, karanténa mu skončila v pondělí a už je i dle antigenu negativní. Jenže já se bojím, jestli v té domácnosti nemůže být pořád nějaké riziko:D Jsem těhotná, nenaočkovaná, nerada bych to chytla a pak litovala. Má někdo podobnou zkušenost?? Nevíte, jestli můžou být ještě infekční po tolika dnech? Díky moc… Hezké Vánoce všem ;)

Tak to bych nejela. Ale hlavně kdybych byla těhotná, tak bych fakt nebyla neočkovaná.

Nicméně teď objektivně: riziko je už celkem nízké a stejně během pár měsíců asi chytis Omicron. Ale mně by za to ani to nízké riziko nestalo - jako těhotná jsi riziková a je to risk pro tebe i pro dítě. Jako netěhotná bych asi jela.

PS - teď čtu, že tchýně to oficiálně neměla. Tak to bych nejela ani netěhotná.

Jako neočkovaná těhotná bych ale nejela vůbec nikam - ke tchanovcům ani nikam jinam. Případný porod mrtvého dítěte nebo předčasný porod mi přijde jako dost blbá případná komplikace. Jela bych raději do očkovacího centra.

Příspěvek upraven 23.12.21 v 22:53

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.21 22:45

@eva valoi z nejbližších příbuzných (4 sourozenci, rodiče, tchýně, švagrová, my) ještě Covid neměl nikdo.

• Citovat
  • Upravit
37230
23.12.21 23:02
@Limi123 píše:
Případný porod mrtvého dítěte nebo předčasný porod mi přijde jako dost blbá případná komplikace. Jela bych raději do očkovacího centra.

A risknula ty komplikace rovnou, co? Není jednodušší zůstat doma a necourat po zbytných návštěvách? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí