Zánět močových cest – Reflux u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5903
22.3.12 23:30

tak snad příští příspěvek bude opravdu veselejší!přeju Vám at je už jen a jen líp!!!!!!!!!!!! :hug: :hug: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikol 88
9.12.12 11:11

Dobrý den. Chtěla jsem jen v rychlosti. Moje dcera má 3.stupeň na jedné ledvince. Jezdíme každý rok na vyšetření MCUG. Od roka bere antibiotika Sumetrolim každý den. Teď jí jsou 4 roky. Naše lékařka nám operaci ani nedoporučuje, protože ani ta není jistá. Stačí brát ATB. Sice je to na dlouhou trať, ale věkem se to má samo upravit. Zjistila jsem, že to má teď spoustu dětí. Moje známá to u dcery brala až do puberty.

Jinak všem přeji jen a jen, co nejvíc zdraví.

• Citovat
  • Upravit
Venive - Vendula
11.12.12 21:11

Nerostoucí ledvina u mimča

Ahpjky, dneska jsme byli na DMSA (vyšetření ledvin) v Olomouci ve fakultce, Adámek 13 mesíců má na pravé ledvině reflux 3-stupně, zjistili nám, že ta pravá ledvina asi neroste, je menší než levá (byla i dřív, ale teď jakoby se ten rozdíl zvětšil). Máte zkušenost co se s tím dělá? Levá ledvina je samozřejmě větší a pracuje za pravou. Zatím víc info nemám, neměli hned výsledky, jsme z Dobratic u F-M tak jsme jeli domů, s tím že nám výsledky pošlou, ale zmínili se o možné operaci.
Jinak prostředí a personál na dětské diagnostice je hanba. Na vše se dlouho čeká, sestry jsou nepříjemné, snad jen paní doktorka budila chvílemi příjemný dojem. No s tou se člověk stejně tak moc nesetkává, spíš s těma sestrama. Za každé info budu ráda. Vendula

• Citovat
  • Upravit
5903
25.2.13 17:18

Vendul-dle mě pokud se mu nevrací moč do ledviny a nedostává záněty, tak Vás třeba nechají jen na udržovací dávce ATB, ohledně velikosti ledviny, my máme sice po operaci, ale ta jedna moc neroste je o mnoho menší jak druhá, udělali nám vyšetření na to aby zjistili kolik procent funguje a myslím že to udělaj i Vám a dle toho se rozhodnou, pokud by se nehoršila a nemáte horečky a ty záněty jak se psal můžou nechat na ATB ale i nemusí, my sme šli an operaci a sem za ni ráda nebot od té doby máme klid a jsme bez ATB a i nemáme záněty nic! ale asi to není to co si chtěla přesně vědět vydrž na vysledky!!! určo to dobře dopadne! musíš věřit nic jiného nám maminkám nezbývá"!!!držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5903
25.2.13 17:22

Co vím vždy nám říkal že se ledvina nesmí horšit pokud neroste tak bohužel ale nesmí ktomu být nějaké problémy, a nebo funkce ledviny klesat to by pak operovali ale určitě ti dj podrobné informace drž se a napiš pak jak ste dopadli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rajido
9.5.13 21:19

Ahoj tybrdo, je mi hrozne lito jak vas mamin, tak hlavne tech prcku. Ale duvod, proc vam sem pisi je bohuzel pro to, ze jsme ted melibtake dvakrat zanet ledvin s odstupem mesice a tak zatim jen nosime moc a mame udrzovaci davku atb-sumatrolin nebo tak nejak se jmenuji. Dominice ted budou dva roky a jsem rada, ze jsem narazila na tyto prispevky, aspon trosku tusim co nas ceka.. akorat nevim zda mam nechat doktora nas nekam objednat tady nebo radeji prevzit aktivitu a vyhledat vhodnejsi poradnu nefrologickou, tak vas prosim o rady a zkusenosti, pokud jsou z nejakeho kista vubec pozitivni. Ted jsem byla v nemocnici s malou a takovy personal patri nevim kam, ale ne na detske oddeleni..:(

• Citovat
  • Upravit
kom
25.9.13 17:52

reflux

Maminky díky za tyto příspěvky. V pondělí jdeme se synem na vyšetření močového měchýře a te|ď už vím co nás čeká i do budoucna :(

• Citovat
  • Upravit
5903
1.10.13 21:11

Holky nesmíte strácet naději že nakonec vše bude dobré!!!

Rajido-já být tebou tak si ho nechám prohlednou někde i jinde víc názorů víc ví'!

Kom-držím pěstičky naapiš jak ste dopadli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kom
3.10.13 13:02

vyšetření

Holky mám velkou radost u Tomíka se reflux nepotvrdil :-) a moč co mu odebrali je taky Ok. Tak budeme jen pravidelně docházet do poradny a budeme mu hlídat moč.
Jinak samotné vyšetření nebylo tak strašné. Tomík se držel statečně a ani moc neplakal. Nejvíc mu vadilo, že se nemůže kroutit a lézt, že ho s paní doktorkou držíme. Pak si našel zábavu, šmatlal ručičkama po přístroji a točil s kolečkem který držel takový kryt přístroje :roll: a lékaři byli skvělí jak dr. na dětském co ho cévkovala tak dr. na tom RTG vše mi podrobně vysvětlili co mu budou dělat jak to bude probíhat a co se bude dál dít.
Na závěr mi řekli, že jsme v pořádku :).

• Citovat
  • Upravit
5903
19.10.13 11:14

Super zprávička moc gratuluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.14 15:29

MCUG

Ahoj holky ma dcera skoro 12mesicu ma jit na vysetreni MCUG a porad uvazuju jestli je tohle vysetreni lepsi pod narkozou nebo pod diazepamem :nevim: jak to bylo prosim u vas? Diky za odpovedi. A myslite ze dlouhodobe brani antibiotik nemuze mit nejaky vliv na poskozeni mozku? Mam dost strach o sve dite. Predem diky za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit
7369
28.10.14 15:33

Mala na tom byla bez narkozy i bez diazepanu. Byla ale malicka. Ale i děti kolem roku tam byly normálně pri vědomi. U nás se reflux nepotvrdil, ale určitě lepsi zajišťovací dávka atb nez opakovaně záněty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.14 15:34

No nam bylo v nemocnici kde jsme lezeli se zanetem ledvin receno ze oni to delaji jen pod narkozou ale ja mam trochu obavy je prece jeste tak mala :-(

• Citovat
  • Upravit
7250
28.10.14 18:11

Tak dceři bylo 14 měsíců a byla plně při vědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.14 07:41

Tak jsem si nasla na internetu ze se to snad vsude dela pri vedomi jen u nas pod narkozou jsem z Ostravy ma jeste nekdo tuhle zkusenost v Ostrave?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková