Zánět močových cest u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
20.2.12 10:48

Fen-fire: to vyšetření nám ještě nedělali, k Leichmanové jdeme příští pondělí. No bohužel teď tam má malá zase Klebsielu, dostala jakýsi děsný antibiotika a zatím skoro všechny dávky hned vyzvracela, dnes jdeme k naší Dr, tak su zvědavá, co na to řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
20.2.12 11:17

Tak tu jsme mivali taky,potom ještě E-coli a pseudomonádu (ta byla snad nejhorší,protože pro tak malé děti neexistuje jiná léčba jak píchání antibiotik dvakrát denně do svalu nožičky v nemocnici).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.7.14 07:59

Dobré ráno, prosím o radu:
Dcerka(18M)mi celou noc plakala a křičela au, přičemž si ukazovala do rozkroku. Dnes jsem si všimla, že neustále učůrává a stále si stěžuje na bolest. Teplotu nemá. Je sobota, takže k lékaři jí dnes nevezmu. Asi jí zajdu pro něco do lékárny, ale nemám tucha, co bych jí mohla dát, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.7.14 08:20

Neblázni, jeďte na pohotovost! To je u tak malého dítěte dost nebezpečné, máš z toho zánět ledvin cobydup… :nevim: Navíc já na to trpěla už jako dospělá a když se to rozjede, je to bolest jako blázen. A zhoršit se to může z minuty na minutu. Když jsem to měla asi v 17, nejprve to bylo jen trochu, tak jsem řekla mámě, že si zajdu k Dr. sama, ale jak jsem vylezla z teplé postele, začalo to bolet tak, že jsem doma ségře brečela a nemohla jsem se ani hnout. Nakonec mi máma sjela k Dr. pro antibiotika beze mě, já bych tam tou bolestí ani nedojela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.7.14 08:25
@Levandule121 píše:
Neblázni, jeďte na pohotovost! To je u tak malého dítěte dost nebezpečné, máš z toho zánět ledvin cobydup… :nevim: Navíc já na to trpěla už jako dospělá a když se to rozjede, je to bolest jako blázen. A zhoršit se to může z minuty na minutu. Když jsem to měla asi v 17, nejprve to bylo jen trochu, tak jsem řekla mámě, že si zajdu k Dr. sama, ale jak jsem vylezla z teplé postele, začalo to bolet tak, že jsem doma ségře brečela a nemohla jsem se ani hnout. Nakonec mi máma sjela k Dr. pro antibiotika beze mě, já bych tam tou bolestí ani nedojela…

Tak ona je docela v pohodě, jen občas přijde, zamračí se, řekne au, ale za chvilku je zas ok…tak já teda nevím, auto nemáme, teplotu nemá :nevim: jako mohla bych říct ségře, at nás tam hodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.7.14 08:38

Je to těžké. Nevím. Vycházela jsem z toho, že jsi psala, že „celou noc plakala a křičela au“. Ségry jen o trochu starší holčička má ledvinový reflux, tak vím, že byť i jediný zánět ledvin mže ledvinu nevratně poškodit. A kamarádka doktorka jde se svojí dcerou na kultivaci moče pokaždé, když malá víc čůrá a pokud si je tím jistá, pediatrička jí nasadí antibiotika i když v kultivaci nic nenajde. (Prý výsledky nejsou až tak průkazné, což mohu ostatně potvrdit ze své zkušenosti. Já už ty močové cesty na sobě moc dobře poznala a tak v 50% případů mi kultivace nevyšla.)

Tvoje malá zatím nemá teplotu, ale já bych teda přesto jela. Ale třeba ti napíše někdo jiný, kdo má osobní zkušenost s dítětem. Já teda vždycky na tu pohotovost aspoň zavolám: není teplota, trochu jí to bolí, v noci smpatně spala… A uvidíš, co ti řeknou. Já třeba volám i na 2 různé pohotovosti a výsledek porovnám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.7.14 08:41

@Levandule121 díky,zkusím tam zavolat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.7.14 08:47

Tak pak napiš, sím. Samotnou mě to zajímá. Jinak hlavně přeji, ať je malé dobře! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
12.7.14 08:59

Taky bych buď někam zavolala.. nebo aspon zašla do lékárny a zeptala se co koupit. Já mám doma pro tenhle případ Urinal sirup pro děti, je vhodný od 1 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
12.7.14 12:50

Prostřední dcerka v pů roce první zánět ledvin a pak už to jelo. Má taky reflux a od té doby stačí trošku nachladnout a pořád lítá čůrat. Taky mám doma po ruce Uroval sirup a ten vždy zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
12.7.14 12:52

Tak jsme pro jistotu jeli na pohotovost, moč je čistá, ale má zarudlou pipinu, tak proto jí to asi bolí. Takže nakonec jsme si jen udělali výlet, ale hned jsem klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
12.7.14 15:12

Tak hlavně, že to nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
27.11.15 11:57

Ahoj, dcera mela zanet mocaku. v pondeli dobrala druhe Atb a dneska mi doktorka rekla ze tam porad neco ma a mame v pondeli zase prinest moc a kdyby tam zase neco bylo tak nasadi leky. Stalo se vam to nekomu ze totrvalo tak dlouho uz jsemz toho teda nestastna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101498
27.11.15 12:07

@petra79 A na jak dlouho jste je měli? Já je myslím dostávala rovnou na 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
27.11.15 12:20

@petra79 já je jednou brala půl roku. Způsobuje to bakterie e coli, já mám teda hygienu velmi přehnanou, přesto se u mě kdysi e coli objevila, ale u dítěte bych doporučila naučit správným hygienickým návykům. To znamená po velké se mýt, když se nemyje po velké e coli si přeleze, to mi říkala doktorka. Je to dobrá prevence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí