Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Oboje jsme meli na 10 dnu.ma tam ecoli.nosi jeste pleny ale vzdycky kdyz se vykadi jdu hned prebalit aby v tom nesedela.
@petra79 Jo, tak s plenama to může být na dlouho
je oslabená, tak se to tam může vracet, kamarádka musela hodně brzo odplenovat, taky měla její dcera ATB furt, snad půl roku.
@petra79 tak jí zkus mýt zadek + vlhčený ubrousky a hlavně směrem od pochvy a ne k pochvě.
To samozřejmě dělám zepředu dozadu už od narození. Chc co nejdřív odplenkovat ale ted v zimě to nejde máme studen barák a nevytopí se to tak jak má, tak by byl další zánět na světě. No a ještě podle mě není to nějak připravená.
@petra79 Tak počítej s tím, že je bude mít hodně často, možná dlouhodobě… jinak pozivní info, u té kamarádky dcery se to po odplenkování výrazně zlepšilo.
Dvouletou dceru dnes začalo pálit při močení. Mám s ní problém dostat do ní jakoukoliv tekutinu, to tomu asi hodně přispělo, protože dneska pila opravdu hodně málo. Myslím, že přes den měla i zvýšenou teplotu. Šly byste ráno rovnou k dr. pro antibiotika, nebo byste zkusily nejdřív zaléčit brusinkovým sirupem, když je to takhle v začátku? Za jak dlouho by mohl zabrat?
Jinak teď jak jí říkám, že když nebude pít, bude jí to pálit, tak už docela pije.
@Aristolochia Piti nema s palenim nic moc spilecneho, sla bych pro atb.
Ahoj maminky,
letošní léto jsme dost chodili na koupaliště (co taky dělat v tom vedru?) a mně se trošku začal ozývat močák. Naštěstí jsem to podchytila - brusinky v kapslích, urolog. čaj, dostatečný pitný režim, teplé ponožky.
Teď mám podezření u dcery, je jí 2,5. Už půl roku je bez plín, minimální nehodovost (tak 1 za měsíc max). Teď je několik dnů takový scénář, že nerada chodí čůrat, dělá s tím cavyky (ale prý ji to nebolí). Snažím se do ní lít dost tekutin, hlavně vodu a bylinkové čaje, teď mám i nějaký urolog., co smí i děti. Ona nikdy moc nepila, teď dá s menším násilím asi 3/4 litru za den. Čůrá jen 3× denně, což je míň než normálně (5-6×). Moč je celkem světlá, krev ani zápach není, množství je obvyklé, možná občas menší. V noci se ale strašně často budí, převaluje, brečí a pak se často počůrá - skoro každou noc v posl. době.
Teplotu nemá, přes den je až na bojkot nočníku v pohodě.
Co to může být? Bojím se, jestli nechytla taky ten močák z bazénu nebo ode mě - koupem se spolu ve vaně. Taky se v noci dost odkopává a měla párkrát i holá záda - vyhrnula si v noci pyžamo a já to zjistila až ráno.
Díky moc ![]()
Já bych radši zašla s močí k doktorce. Ono u malých dětí je ten močák mnohem závažnější, kdyby se to nějak zanedbalo, tak aby neměla problémy do budoucna. Jako prevenci jsem dětem koupila v lékárně Uroval (nebo Urinal?), což je brusinkový sirup, koupím ho holkám i teď na podzim.
Klidně mohla jen nastydnout, nemusí to být zánět, ale já jsem v tomhle opatrná, já bych tam tu moč radši odnesla. ![]()
Ahoj holky! Lezim s malou (2 roky) v nemocnici se zánětem močových cest ![]()
Prosím, za jak dlouho zabrala antibiotika a přešly horecky?
Děkuji!! ![]()
@GirlsNick
Předpokládám, že se jedná o zánět v ledvině (tzv. pyelonefritidu). Tam by horečky měly do 2 dnů ustoupit.
@Doctus Nic o ledvinách mi neříkali.
Jen, že má zánět močových cest. Dneska jsem druhy den v nemocnici, tak snad už to dá pokoj.
Děkuji za odpověď. ![]()
@GirlsNick
Běžně u zánětu močového měchýře nebývají horečky ani zvýšené známky zánětu.
@Doctus Jinak malá je 24h na antibiotikách a jen brečí od rána a je k neutišení, máte s tím zkušenosti? Nemělo by se ji naopak ulevit?
@GirlsNick
Předpokládám, že má kanylu a dostává ATB do žíly. V tom případě vadí dětem i samotná kanyla (resp. její fixace), stavu určitě nepřidá ani možné narušení střevní mikroflóry ATB léčbou či přetrvávání horeček.