Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky potřebuju radu. Mám doma týdenní miminko a má zřejmě zanícený prstík. Je červený a u nehtíku má stroupek. Všimla jsem si toho už porodnici ale tam ho ještě neměl červený jen se mu tam loupala kůžička. Kdybych to měla já vím jak léčit ale u miminka si nejsem jistá. Poraďte co s tím.
![]()
Umývat v heřmánku. Pro tak malé miminko bych asi nic jiného nedělala, pokud by se nelepši, tak se poradit s dr.
Syn to měl taky u nehtíku vždy takové hnisavé když byl novorozenec, umývala jsem heřmánkem nebo řepíkem, dětská doktorka řekla i mazat Framykoinem že můžu..
@Mistee píše:
Ahoj, a nemůže to být zarostlý nehtíček?
Možná ano nevím ![]()
Tak zkus jak říkaj holky, chvíli mazat a omývat a když to za pár dnů nebude lepší, tak k doktorce. Jestli je to zarostej nehtík, tak by mu ho vystřihli (jestli teda neni jiná metoda pro miminka)
U takhle malého miminka bych asi zavolala doktorce a poradila se. Může předepsat třeba framykoin nebo něco podobného. Záleží, jak moc to má zanícené. Jinak heřmánkem nebo řepíkem nic nezkazíš.
@Mistee píše:
Tak zkus jak říkaj holky, chvíli mazat a omývat a když to za pár dnů nebude lepší, tak k doktorce. Jestli je to zarostej nehtík, tak by mu ho vystřihli (jestli teda neni jiná metoda pro miminka)
pokud je to zarostlý nehet, u malinkých miminek se to řeší jak píšou holky, omýváním řepíkem nebo mudr napíše framykoin a čeká se až to odroste, alespoň u nás to tak bylo
A jak se to dělá s tím heřmánkem?? Nikdy jsem to nedělala tak nevím ![]()
Ahoj, mažu fialkou na radu doktorky, myslím jakákoli dezifenkce by měla pomoct.
Na zarostly nehet pomůže oblepit prstik naplasti spodem tak, aby ta náplast tu zarudlou kůžicku od nehtu trochu odtáhla, a tím se to vyřeší hned
mne samotné už to pomohlo několikrát a manželovi taky ![]()
Příspěvek upraven 26.05.14 v 13:08
@myšák1187 Aha,já jsem si říkala, že spíš se to asi u miminek řeší jinak než tím vystřiháváním, díky
.Aspoň vim co dělat, kdyby se to u nás taky stalo
@Mistee ono se čeká jestli to odroste a většinou to odroste a nemusí se řešit jinak
@Buffy165 píše:
A jak se to dělá s tím heřmánkem?? Nikdy jsem to nedělala tak nevím
uvaris hermankovy caj, bud pytlik nebo sypany, vyluhujes, vychladis na prijemnou teplotu, nalijes do nejake misticky a nejlepe chvili macis. Mozna, ze repik je jeste lepsi. 5-6× denne, treba pri kazdem prebalovani.
@Buffy165 náš malej měl, zarostli mu takhle nehtíky na obou palečcích na nožičkách, měl tam teda i hnisové váčky, mudra nás poslala na chiru, na chiře mu nehtíky vystříhali a dostali jsme celková atb. Takže rozhodně jdi k dr, u takovýho mrněte to není sranda.