Zanícený paleček

52
26.5.14 12:37

zanícený paleček

Ahojky maminky potřebuju radu. Mám doma týdenní miminko a má zřejmě zanícený prstík. Je červený a u nehtíku má stroupek. Všimla jsem si toho už porodnici ale tam ho ještě neměl červený jen se mu tam loupala kůžička. Kdybych to měla já vím jak léčit ale u miminka si nejsem jistá. Poraďte co s tím. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
437
26.5.14 12:45

Ahoj, a nemůže to být zarostlý nehtíček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
26.5.14 12:45

Umývat v heřmánku. Pro tak malé miminko bych asi nic jiného nedělala, pokud by se nelepši, tak se poradit s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
26.5.14 12:47

Syn to měl taky u nehtíku vždy takové hnisavé když byl novorozenec, umývala jsem heřmánkem nebo řepíkem, dětská doktorka řekla i mazat Framykoinem že můžu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
26.5.14 12:47
@Mistee píše:
Ahoj, a nemůže to být zarostlý nehtíček?

Možná ano nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
26.5.14 12:52

Tak zkus jak říkaj holky, chvíli mazat a omývat a když to za pár dnů nebude lepší, tak k doktorce. Jestli je to zarostej nehtík, tak by mu ho vystřihli (jestli teda neni jiná metoda pro miminka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
26.5.14 12:53

U takhle malého miminka bych asi zavolala doktorce a poradila se. Může předepsat třeba framykoin nebo něco podobného. Záleží, jak moc to má zanícené. Jinak heřmánkem nebo řepíkem nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
26.5.14 12:56
@Mistee píše:
Tak zkus jak říkaj holky, chvíli mazat a omývat a když to za pár dnů nebude lepší, tak k doktorce. Jestli je to zarostej nehtík, tak by mu ho vystřihli (jestli teda neni jiná metoda pro miminka)

pokud je to zarostlý nehet, u malinkých miminek se to řeší jak píšou holky, omýváním řepíkem nebo mudr napíše framykoin a čeká se až to odroste, alespoň u nás to tak bylo

• Citovat
  • Upravit
52
26.5.14 12:56

A jak se to dělá s tím heřmánkem?? Nikdy jsem to nedělala tak nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
26.5.14 13:01

Ahoj, mažu fialkou na radu doktorky, myslím jakákoli dezifenkce by měla pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.14 13:05

Na zarostly nehet pomůže oblepit prstik naplasti spodem tak, aby ta náplast tu zarudlou kůžicku od nehtu trochu odtáhla, a tím se to vyřeší hned :palec: mne samotné už to pomohlo několikrát a manželovi taky :mavam:

Příspěvek upraven 26.05.14 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
26.5.14 13:07

@myšák1187 Aha,já jsem si říkala, že spíš se to asi u miminek řeší jinak než tím vystřiháváním, díky :kytka:.Aspoň vim co dělat, kdyby se to u nás taky stalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
26.5.14 13:15

@Mistee ono se čeká jestli to odroste a většinou to odroste a nemusí se řešit jinak

• Citovat
  • Upravit
16986
26.5.14 13:51
@Buffy165 píše:
A jak se to dělá s tím heřmánkem?? Nikdy jsem to nedělala tak nevím :)

uvaris hermankovy caj, bud pytlik nebo sypany, vyluhujes, vychladis na prijemnou teplotu, nalijes do nejake misticky a nejlepe chvili macis. Mozna, ze repik je jeste lepsi. 5-6× denne, treba pri kazdem prebalovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
26.5.14 14:19

@Buffy165 náš malej měl, zarostli mu takhle nehtíky na obou palečcích na nožičkách, měl tam teda i hnisové váčky, mudra nás poslala na chiru, na chiře mu nehtíky vystříhali a dostali jsme celková atb. Takže rozhodně jdi k dr, u takovýho mrněte to není sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí