Zánik pojištění a výplata?

3684
28.9.12 16:29

Zánik pojištění-výplata??

Ahoj, prosím má někdo zkušenost?
Přítel v červenci ukončil důchodové připojištění(finanční tíseň),řekli mu že to trvá 8 týdnů, a že k 1.říjnu pojištění zanikne a bude mu vyplacena částka kterou si naspořil. Teď mě ale zajímá, kdy mu budou peníze vyplaceny, to nám nikdo neřekl :nevim: Když jsem sem dávala dotaz tak mi všechny psaly ať počítám 3 měsíce, ale teď nevím jak to mám chápat,3 měsíce od žádosti o ukončení nebo se to počítá od zaniknutí připojištění?? :nevim: :nevim:??
Pořád doufáme, že nám dorazí během října.
Má s tím někdo zkušenost? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
28.9.12 16:41

My u Axy ukončovali koncem června a peníze přišly v půlce srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
28.9.12 17:26

@terezka24
Ahojky je to 3.m od té doby co to přítel ukončil :-)
U nás se jednalo o ČS ale víš jak - jak jim máš peníze dávat ty tak už včera bylo pozdě ale jak oni tobě tak na to mají jak dlouho chcou :pocitac:

Přeji ať penízky máte co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
28.9.12 17:36
@petula.bir píše:
@terezka24
Ahojky je to 3.m od té doby co to přítel ukončil :-)
U nás se jednalo o ČS ale víš jak - jak jim máš peníze dávat ty tak už včera bylo pozdě ale jak oni tobě tak na to mají jak dlouho chcou :pocitac:Přeji ať penízky máte co nejdříve.

Konečně nějaká pořádná odpověď :mrgreen:
Jj, máš úplnou pravdu, jak to mají poslat, tak to mají dost času :pocitac:
Budu doufat, že v říjnu přijdou.
Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
28.9.12 17:45

Já jsem penzijko teda úplně nerušila, jen si vybírala výsluhovou penzi, tj. polovinu naspořené částky a to trvalo měsíc, a to mi i takhle řekli.

Jinak ale normálně u všeho, když končíš, je tříměsíční výpovědní lhůta,,, teď jsem končila stavebko, a schválně jsem ho vypověděla tři měsíce před jeho koncem, s tím že peníze dostanu teď, po třech měsících, vpodstatě v termínu jeho ukončení.

Ale to už je te´d jedno,,, no doufej, že s tím třeba nebudou dělat takový caviky, přeju ať je máte co nejdřív.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
28.9.12 17:48

Omlouvám se, blbě jsem četla, vy jste vypověděli už v červenci,,,no správně by měly dorazit opravdu až v listopadu, ale jak říkám, snad to bude dřív.
omlouvám se za špatné čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
28.9.12 17:52

Tak jinak :-) Pojištění mu zaniká k 30.9,takže můžem počítat že třebas k 31.10 penízky pošlou? :) Žádost o zrušení byla kolem 20 července.
I tak Vám všem moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
2.10.12 20:29

Holky prosím nevíte kolik si tam pojišťovny strhávají za předčastné zrušení?
Už nám konečně napsali, že peníze vyplatí do 15 dnů, ale nikde není psaná částka :nevim: Doufala jsem, že pošlou dopis s celkovým vyúčtováním, ale ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat