Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:že se vměušu to crp mě taky štve. přitom to je otázka dvou minut a dobrá není to zcela stoprocentní metoda ale dá vám to nějký obrázek o tom co se v tom těle děje.
@Doctus já se nevyznám, tak se nedohaduju. Teď mu dali na kombinaci angína a ucho Augumentin.
Spíš bojuju s tím, že nechtějí dělat CRP.
Můžu mít k tobě dotaz. Když jsme byli v nemocnici, tak přišli na to, že ma jednu ledvinu o 9 mm větší než druhou. Prý se to do 1 cm neřeší. Mám to nějak řešit. m? Třeba chtít kontrolní utz? Ve 2 letech bylo vše v pořádku.
@Barunkaska my máme novou doktorku. Stará s tím neměla problém. Tahle za vším vidí virózu. Já už na synovi poznám, že to viróza není. No a už jsme se dohadovaly. Jak jsme to řešili v tom září, tak jsem u ní byla 5×, než mu dala ATB a celou dobu tvrdila, že to bude viróza. On měl kvůli tomu 2 týdny horečku. Doufám, že už bude rozumnější. Už jsem si kvůli tomu koupila domácí crp test.
@Anonymní píše:
@Barunkaska my máme novou doktorku. Stará s tím neměla problém. Tahle za vším vidí virózu. Já už na synovi poznám, že to viróza není. No a už jsme se dohadovaly. Jak jsme to řešili v tom září, tak jsem u ní byla 5×, než mu dala ATB a celou dobu tvrdila, že to bude viróza. On měl kvůli tomu 2 týdny horečku. Doufám, že už bude rozumnější. Už jsem si kvůli tomu koupila domácí crp test.
jak ta naše taky málokdy něco víc řeší ![]()
@Anonymní píše:
@Doctus já se nevyznám, tak se nedohaduju. Teď mu dali na kombinaci angína a ucho Augumentin.
Spíš bojuju s tím, že nechtějí dělat CRP.
Můžu mít k tobě dotaz. Když jsme byli v nemocnici, tak přišli na to, že ma jednu ledvinu o 9 mm větší než druhou. Prý se to do 1 cm neřeší. Mám to nějak řešit. m? Třeba chtít kontrolní utz? Ve 2 letech bylo vše v pořádku.
Tady bych zase šel spíše do cefalosporinů (Zinnat, Xorimax, Cefzil). Kdyby angína byla mononukleózou, tak se po Augmentinu šíleně osype.
S odstupem roku bych si nechal kontrolně vyšetřit ledviny u dítěte, 9mm rozdíl sice není nic mimořádného, ale pro klidný spánek jeden ultrazvuk sem, druhý tam.
@Doctus dobrý den, nakonec jsme přeci jen v nemocnici, v noci měla dušnost až ji modraly rty. Crp 60 zatím se čeká až se udělá kontrolní rtg podle toho se nasadí léčba buď klasickými ATB nebo ATB do žíly.
@Barunkaska píše:
@Doctus dobrý den, nakonec jsme přeci jen v nemocnici, v noci měla dušnost až ji modraly rty. Crp 60 zatím se čeká až se udělá kontrolní rtg podle toho se nasadí léčba buď klasickými ATB nebo ATB do žíly.
Toho jsem se obával, i když teda promodrávání bych úplně nečekal. Proč se nedělal kontrolní RTG hned? Kdy vás hospitalizovali? Nebo jste si zavolala RZP (to by bylo indikované, když vezmu, s jakými hloupostmi lidé jezdí záchrankou)?
Držím palce. ![]()
@Doctus ano volala jsem rzp ještě v noci, musela jsem bylo to opravdu hodně špatný, začala se i klepat, bílá úplně bílá měla namodralé rty a rucicky. Ale pomohl studený zábal na čelo a než přijela rzp byla už v mnohem lepsim stavu.
@Barunkaska
A řekli vám už něco? Krevní obraz, ASTRUP, výpotek, plán léčby… Je malá na JIPce?
@Doctus akorát to crp. Moc už mají ale k te mi nic nerekli, rtg budou dělat a ultrazvuk právě kvůli výpotku. Prý podle těch dalších výsledků musejí najít vhodné ATB. Je na normálním pokoji. Od té doby už to neměla. Zatím dostává pouze ventolin.
@Doctus ultrazvuk vodu na plicích neprokázal. Za to moc se jim nelíbila prý by to mohl být zánět ledvin. Jenže já se toho kelímku lehce dotkla zevnitř tak musím znovu dat moc.
@Barunkaska píše:
@Doctus ultrazvuk vodu na plicích neprokázal. Za to moc se jim nelíbila prý by to mohl být zánět ledvin. Jenže já se toho kelímku lehce dotkla zevnitř tak musím znovu dat moc.
Tak už vám pisu snad naposled. Závěr je že zápal plic vypadá že je na ústupu ale horečky způsobil zánět ledvin opakovaně měla nález v moči. Nasazený ATB na zánět ledvin i zápal plic žilne. Děkuji za cenné a obsáhlé informace. Teď už jen doufat z ATB zaberou. ![]()
@Barunkaska píše:
Tak už vám pisu snad naposled. Závěr je že zápal plic vypadá že je na ústupu ale horečky způsobil zánět ledvin opakovaně měla nález v moči. Nasazený ATB na zánět ledvin i zápal plic žilne. Děkuji za cenné a obsáhlé informace. Teď už jen doufat z ATB zaberou.
No chvíli mi tvrdili že se jedná o febrilní křeče ale já myslela že ty vypadají jinak. Sice ano klepala se vypadalo to jako tres nebo zimnice ale jinak reagovala.
@Barunkaska Páni, chudinka, tak ať je brzo lépe
. Když jsme byli se synem s tím zápalem plic v nemocnici, tak mu dali do žíly i něco proti horečkám, takže mu už druhý den bylo líp. Třetí den jakoby mu nic nebylo. No, neustále ho hlídat, aby pak byl v klidu a nelítal po oddělení ![]()
@PapeJ píše:
@Barunkaska Páni, chudinka, tak ať je brzo lépe. Když jsme byli se synem s tím zápalem plic v nemocnici, tak mu dali do žíly i něco proti horečkám, takže mu už druhý den bylo líp. Třetí den jakoby mu nic nebylo. No, neustále ho hlídat, aby pak byl v klidu a nelítal po oddělení
Děkujeme snad teď už bude.
Tak to je hezký že to tak rychle zabralo. Já už se na tu svou holčičku tak těším teď je chudák furt ubrecena bez nálady. Nedivím se taky jsem bez nálady.