Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Barunkaska píše:
Děkujeme snad teď už bude.
Tak to je hezký že to tak rychle zabralo. Já už se na tu svou holčičku tak těším teď je chudák furt ubrecena bez nálady. Nedivím se taky jsem bez nálady.
On ten první den a noc prospal, i jsem dumala, jestli mu nedali něco na sklidnění. Měl kapačku, pak už mu dávali jen ta antibiotika. No, my jsme museli hodně pobývat na pokoji, protože kolem na pokojích byly děti v karanténě, takže radši nás z chodby vždycky zahnali, aby malej ještě něco nechytil. Takže tam byla na chodbě hernička, jenže tam taky moc nesměl. A byli jsme na pokoji sami a jemu i chyběla komunikace s ostatníma. No, zdrhal mi z pokoje. Ale jemu už bylo přes 2,5 roku.
@Barunkaska
Takže Klacid už nemá?
Opakovaný zánětlivý nález v moči ještě nemusí ukazovat na zánět v ledvinách, ono je to totiž celkové zamotané. Ale hlavní je, že teď bude pokryto vše, tedy zánět plic i močových cest (ať už je v ledvině, či jen v močovém měchýři).
@Doctus no uzavřeli to takto prý i kvůli ultrazvuk u pry tam bylo něco vidět. Co to vám ale nepovím. Tak snad ATB zaberou protože teploty jsou zatím téměř nesrazitelne.
@Barunkaska
Tak pokud už byly ultrazvukem prokázány abnormity na ledvině, tak je dg. jasná. Horečky mohou přetrvávat klidně i 2 dny, pak by měly ustupovat. Možná dají vstupně i dvojkombinaci.
@Doctus zítra bude ještě kontrolní ultrazvuk. Ano dostala první dávku na hodinu teď už jen po půl hodinách. Ta dušnost byla prý zimnice.
@Doctus myslíte že by se takhle projevila zimnice? Je pravda že malá je zmrzlík a stačí když ji oblékám po trošičku vlažnější vaně hned ji lehounce zmodrají ruce. Ne že by se mi to stávalo denně ale jednou za čas si všímá že to tak má.
@Barunkaska
Mohlo to být na vrub zimnice, dobře, že jste RZP zavolala. Primárně bych myslel na příčinu plicní (navíc dávali ventolin) či srdeční.
@Doctus kdybych si věděla rady tak ji nevolam, jenže já nevěděla co s ní a stav se nelepšil. Teď se spíš bojím aby na ni nevelzal ještě laryngitidy vzhledem k několika případům tady. Skoda že neinhaluje, alespoň by to ty dýchací cesty trochu chránilo před těmi víry tady. No nezbejva než doufat.
@Barunkaska
Je dobře, že jste RZP zavolala. Laryngitidě člověk neuteče, ale tak je v nemocnici, nebojte. ![]()
@Doctus já vím bohužel s ní mám zkušenost se starší dcerkou, ta se taky hodně potýká s virozami ale to přičítám skolkovemu prostredi. Musím doufat no. Bohužel mám s nemocnici nepříjemnou zkušenost kdy přijela s jedním problémem a zůstala s jiným neboť to chytla tam. Takže jsme víc zalezle na pokoji kde zatím nikdo není.
@Doctus dobrý den mohu vás ještě otravovat? Malé se po atb konečně začala snižovat teplota ale včera večer ji vypadla kanyla tak se rozhodli pro léčbu sirupem jenže hned chvíli po sirupu malá začala zvracet, do té doby byla úplně vporadku. Teď ráno mi zvracela opět dvakrát. Nechápu to opravdu už ji klesla i ta teplota dokonce klesla i po tom zvracení. Teď má 37,3 a vlastně nejspíš neměla dávku ATB do rána. Teď dostala znovu sirup už je čilejší zatím mezbraci, nesmím hodinu kojit. Může to mít takový fatální následek jen kombinace sirupu a kojení?
@Barunkaska
Jak dlouho měla ATB do žíly? Pokud už jsou morfologické změny na ledvině, určitě je vhodnějí vést ATB do žíly delší dobu (třeba 5 dnů minimálně). Nemám nic proti doléčení pyelonefritidy ATB v sirupu/tabletách, nikdy však nedosáhnete takových sérových koncentrací jako při použití intravenózním.
@Doctus ATB měla dva dny, celé pondělí a celé úterý, bohužel to není možné žilne, nelze ji zavést kanylu už má rozpichana obě ruce. Má vývojovou vadu ledvin prý zdvojeni proto nejspíš ta infekce. Teploty jsou už v normě ale stále nechápu to zvracení. Prý kombinace sirupu zahlenění i mateřského mléka.