Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Brno střed - tam si to každá školka řeší sama, i když ve stejném datu. Zatím jsem nenašla kdy to bude, ale v jeden týden (vloni to bylo začátkem února) si vyzvednete přihlášku, a asi za 2 týdny odevzdáte, pak za měsíc vyzvednete rozhodnutí. Můžete podat přihlášku na kolik školek chcete. My vloni dávali jen jednu, pak jsme poslední týden v srpnu obvolávali školky v okolí a dostali jsme se do Bohunic, která má elektronický zápis (i když jsme ho neabsolvovali). Pak nám volali z jiné školky (ředitelky si mezi sebou dávají info o zájemcích) a pak nám nakonec ještě volali z té původní.
@Kote5 píše:
Je to od září do června, tak jako ve škole, hlásit se může i dítě 2 leté, ale dostane méně bodů, počítá se to k 31.8. daného roku. Ale každá čtvr´t to má jinak, někde se dostali děti i 3 leté, někde ani 4 letéJe to fakt individuální. Pokud máte děti až zářiové nebo i pozdější, tak pak není problém si jít zažádat o jesle, dítě vám tam nechají až do konce školního roku, když je místo. Jen tam se počítají peníze dle vašeho výdělku, takže se poplatek za jesle může lišit. Jesle státní jsou po Brně troje.
No, budu ráda, když ji do nějaké školky vezmou. Musím se vrátit do práce úderem jejích tří let. ![]()
Jinak budu muset najít nějakou soukromou.
Chodíme do kroužku do Pastelky v Líšni, tak třeba tam, že by to šlo? ![]()
Je šance, že by mi ji vzali do školky v centru i když tam nemáme trvalé bydliště? Mám v centru práci, tak by se to hodilo.
A nemáš nějaké www stránky na ty jesle? ![]()
@Kote5 píše:
Syn je srpen 2013, takže půjde k zápisu příští rok touto dobou, ale budu mít výhodu dcery, která bud eve školce na 100% protože bude předškolačka v tom roce, kdy bude mět syn nastoupit, je 30.3.2011. Takže za ni dostane body. Dceru mi ve 3,5 letech nevzali, snad teĎ ve 4,5 letech se dostane. JSme z BYstrce. Brno střed má jiné podmínky zápisu.
A když ji nezvali do jedné školky, co třeba jiná školka kdekoliv po Brně? ![]()
Furt lepší dojíždět někam než přijít třeba o práci? ![]()
@zvědavá borůvka píše:
A když ji nezvali do jedné školky, co třeba jiná školka kdekoliv po Brně?
Furt lepší dojíždět někam než přijít třeba o práci?
Ano to je pravda, ale já jsme doma s druhýmdítětem, tak by bylo docela nad mé síly jezdit přes půl města se svěma dětmi a zase zpět. Bych trávila čas jen v MHD. Tak je se mnou doma, ale je jasný, že kdybych musela do práce, tak by šla kamkoliv, kd eby ji vzali.
@Kote5
Jj, však já se ptala hlavně kvůli sobě.
Nebyla jsem si právě jistá, jestli by to vůbec šlo.
Ještě jedna otázka - když už by si člověk náhodou mohl vybrat, která školka v oblasti Komín, Jundrov, Žabovřesky (nebo i jinde poblíž) by to měla být? Jsou ředitelky vstřícné tomu, aby se tam člověk přišel podívat? Třeba i s dítětem? Dá se vybrat třída/učitelka, do které bude dítě chodit?
U nás v BYstrci to jde se domluvit, školku si prohlédnout, ale jak je to u vás netuším. asi bych mrkla na stránky školk, co tam píší. U nás mají i dny, kdy se dá s 2-3 letým dátětem na chvilku do školky chodit na čumendu.
@eleanor02 píše:
Brno střed - tam si to každá školka řeší sama, i když ve stejném datu. Zatím jsem nenašla kdy to bude, ale v jeden týden (vloni to bylo začátkem února) si vyzvednete přihlášku, a asi za 2 týdny odevzdáte, pak za měsíc vyzvednete rozhodnutí. Můžete podat přihlášku na kolik školek chcete. My vloni dávali jen jednu, pak jsme poslední týden v srpnu obvolávali školky v okolí a dostali jsme se do Bohunic, která má elektronický zápis (i když jsme ho neabsolvovali). Pak nám volali z jiné školky (ředitelky si mezi sebou dávají info o zájemcích) a pak nám nakonec ještě volali z té původní.
tohle je jediný rozdíl v přihlašování do školky v Brno-střed, nebo mají školky ještě jiná specifika pro přijetí?
@Hoa Mai nevím teď jak to myslíš, v Brně střed si musíš školky projít a v ostatních městských částech je elektronický zápis, z toho zkušenost nemám, budem ho absolvovat až příští rok, protože budu chtít, aby děti chodily do stejné školky. Jinak každá školka v Brně střed má svoje kritéria pro přijetí, ale většinou jsou upředňostňovány předškolní děti, co tu mají trvalé bydliště, a pak asi sourozenec a pak už to jde asi podle věku.
@eleanor02 díky. Myslela jsem to tak, jestli třeba nemají nějaká speciální nebo přísnější kritéria pro přijetí. Stejně, jak to tak vidím, tak nám do státní dítě ještě dlouho nevezmou, takže je to teď celkem jedno, jen se informuju, abych měla představu.
@Hoa Mai jsi Brno střed? Nevzdavej to, pokud opravdu chceš dostat dítko do školky, vyber si pár školek, když se nedostane na poprvé, tak si pak průběžně volej, aby o tobe ředitelka věděla, a poslední týden v srpnu se ještě pár míst uvolní. Když se vloni dostala naše, tak to není ztracene. Ja jsem na rodicaku, malá měla 3 až koncem září a mohli jsme si vybrat ze 3 školek. Každá školka ma svoje kritéria, většinou je maji napsané na webu, ale jsou si hodně podobná.
@eleanor02 aha, tak díky. No zkusíme to každopádně, ale velké naděje si nedělám. Teda až to bude aktuální, tak to zkusíme, malý má rok, takže je ještě čas.
Holky, budu mít takový blbý dotaz.
Myslíte, že jsou ty školky v Brno střed v pohodě?
Jako třeba jestli nebudou plné „našich nepřizpůsobivých občanů?“ ![]()
Není mi jejich přítomnost příjemná a nechci aby s nima vyrůstala moje holčička ![]()
Ale spíš bych tipla, že oni stejně nepracují, tak mají svoje malé děti doma… ![]()
Omlouvám se jestli jsem se kohokoliv dotkla nebo urazila. ![]()
Ahoj všem, jen jsem vás chtěla informovat, že už i Brno střed přistoupilo k elektronickému zápisu jako zbytek Brna, takže všechny podstatné informace se dočtet e na již zmiňovaném webu:
http://zapisdoms.brno.cz/…imaci-rizeni
Jinak jsem chtěla dát naději maminkám od mladších dětí, syna čerstvě tříletého mi nakonec vzali „v druhém kole“, napoprvé mi ho odmítli ve všech 6 školkách, kam jsme se přihlásili. Letos budu chtít přihlásit i nejmladší dceru, bude jí 2 a3/4 ale musíme už jít oba s mužem do práce, tak budu doufat, že třeba ji ředitelka vezme když tam chodí její brácha…uvidíme. Každopádně tam zkoušejte volat a uhánět nebo zajít přímo na obecní školský odbor a otravujte, oni většinou takovým aktivním rodičům vyhoví, protože poslední slovo při přijímání má ředitel(ka) školky.
@zvědavá borůvka chodili jsme na Biskupskou, teď je to Horní a pak bude přesunuta na Křídlovickou a teda v pohodě, spíš tam bylo pár Vietnamců. Oni Romové moc děti do školky nedávají (což jim pak dělá problémy ve škole, ale to je jiná story).
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.