Zápis do MŠ Brno 2015/2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
171
8.1.15 05:14

@zvědavá borůvka myslim, ze neprizpusobivy občané děti do školky nedávají…

@pejas to je asi novinka, zatim jsem o tom neslyšela, ze se střed zapojil, vloni jsme se o tom bavili s reditelkou na Horni a nejsou toho příznivcem.

@Hoa Mai aha, myslela jsem, ze to máš ted aktualni. Nás to čeká příští rok znovu, druhe ditko ma taky ted rok, 3 bude mít v září příštího roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.1.15 08:39

@eleanor02 no to chápu, taky si nejsem úplně jistá, že je to pro BS nejlepší…
je to naprosto čerstvá novinka, zastupitelstvo to odhlasovalo před Vánocemi, zpráva o tom je na webu od pondělí:
 http://www.stred.brno.cz/…erskych-skol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
8.1.15 12:46

@pejas nějak nemůžu najít rozdíl v tom co je tam napsané a jak to fungovalo doteď. Asi jsem mela jinou představu o elektronickém zápisu.
Edit: dívala jsem se na stranku zápisu a opravdu jsem mela jinou představu, jakože třeba nemusím jit osobně do každé školky a stihnout to během 2 dnů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
8.1.15 14:21

Jo to mě na elektronickém zápisu taky štve, že s emusí obcházet školky, jsou na to dva dny a většinou než se vystojí fronta, tak to zabere půl až hodinu, někde i déle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
8.1.15 20:53

@Kote5
No potěš koště. A musí u toho zápisu být i dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
9.1.15 02:49

Třeba u nás ve školce není nutný, ale pozjišťovala bych si po školkách, mohou mít jinou podmínku. Tam kam chci dát já, to nutné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.15 02:53

Ja mam za to, ze podla zakona ma dieta pravo na skolku (pokial je miesto) k dnu dosiahnutia troch rokov… tajne som dufala, ze od noveho roku stvrrocnu do skolky dostanem, ked uz mam sposob ako ju vyzdvihnut pred zatvarackou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
9.1.15 23:17

Tak to jsem nikd enenašla, že by bylo někde psáno, že musí dítě od 3 let vzít. Uvažovali o tom, ale mám povit, že to neprošlo. Jediná povinost je vzít předškoláka, ale jinak ne. Ale když mají místa, tak berou, což je ale v Brně problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
10.1.15 10:26

Já myslím, že to nebude tak zlé. prošla jsem zápisem 4 roky po sobě, z toho 2× elektronicky a to v Bystrci. Když předloni byl syn i se sourozencem na 86. místě, tedy 53. pod čarou, nevěřila jsem, že se dostane. nakonec se posunul o 56 míst nahoru, dostal se a to nebyl poslední. Loni jako čtyřletý (červen) by se dostal do všech šesti Bystrckých školek a byl by vždycky tak uprostřed přijmutých dětí (kolem 10. - 13.místa dle výsledkových tabulek)
Vím že namítnete, že tříleťáci nemají šanci, ale znám asi 5 tříletých dětí, co se dostalo bez sourozence (volali jim ze školky v srpnu)
Takže nehažte flintu do žita, šance je vždycky. Držím palce, ať Vám to vyjde. Budu sledovat diskuzi.
P. S. Pokud budete na začátku se čtyřletým několik míst pod čarou, nic není ztraceno, to je normální. Tedy aspoň ve čtvrtích s více školkama. První týden se skoro nic nehýbe (tak jedno dvě místa denně), ale druhý týden je lepší, tam jsme se posouvali třeba o 5 - 6 míst denně). Výsledek? na začátku 20. pod čarou, nad čáru jsme se posunuli po 12ti dnech a ve výsledku byl 12. nad čarou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
11.1.15 02:02

Hm, budu ráda, loni dceru, 3,5 roku nevzali :-( a ani po telefonátech nás nevzali, idkyž vzali jiné děti :-( Letos snad už ve 4,5 letech vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
12.1.15 16:50

Chcise zeptat mala bude mit 3 roky v cervnu to b nemel byt problem. Kazdopadne se chci zeptat mohu si skolk objet osobne pro prihlasky a pak zase osobne pri odevzdani nebo se to da jen elektronicky? Nemam to kde vytisknout. Jsme brno ponava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
13.1.15 22:40

Ahoj, chtela bych se Bystrcaku zeptat…pomuze mi nějak (body, pořadník) to, ze podám už teď přihlášky? Mala letos v květnu bude mít teprve dva roky…nebo mam nějakou možnost kromě „daru“ vylepšit pozici na příští rok az nám půjde do tuhého?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.1.15 09:10

@JanaAD ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
15.1.15 01:10

JanaAD, jako přihlášku podat můžete, ale bodově se asi nedostane, nicméně můžete pak v květnu obvolat školky, jak ji budou 3 roky a třeba se něco uvolní, někdy se děti stěhují během roku. Pokud s epotřebujete vrátit do práce už v květnu, tak pak doporučuju státní jesle a poptat se tam, jsou po Brně troje. A se školkama, no další rok máte docela šanci, ale to pojedou přihlášky zas eod znovu. To že to podáte letos nemá na další rok vliv. V Bystri jsou krom státních školek i jedna soukromá a mám pocit teD je možné si zpětně, když člověk pracuje odečíst z daní náklady na školkovné, přesně nemám ještě zjištěno. A pak je tu jedna polosoukromá - Pramínek na Heyráku. Mají vlastní zápis a je třeba si to prostudovat dopředu, mají tam nějaké podmínky, které s enedají splnit ze dne na den, ale tam je obrovská šance, že vás vezmou a přitom to zas tak drahé není. Zvažoval ajsme při dcerce, ale narodil se syn, tak jsem to vypustila. Sponzorské dary některé školky berou, ale nemají vliv na elektronický zápis, tam se jede dle bodů, ale dodatečné braní na to mít vliv může. To už si každá ředitelka určije sama, jak koho vezme. Asi bych prošla školky už teĎ a poptala se, jak to chodí, většina školek má možnost návštěvy rodičů i s dětmi v určené dny. Mrkněte na stránky školek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
15.1.15 01:11

Luciet2,

veškeré info o přihláškách najdete zde: http://zapisdoms.brno.cz/…imaci-rizeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin