Zápis do MŠ Brno 2015/2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
92
15.1.15 08:55

@JanaAD na příští rok určitě pozici nevylepšíš :) pak už zálěží, jestli se příští rok zmenší přetlak - zrovna v Bystrci je to tuším nejhorší z celého města, s v červnu tříletou bych to asi moc neviděla…
Dcera bude mít teď v únoru 4, minulý zápis úplně bez šance, přiznám se, že ještě teď občas zavoláme, jestli se nějaké místo na Laštůvkově/Štouračově neuvolnilo..nad „darem“ jsme taky přemýšleli, protože by se nám to „vyplatilo“ - chodí na 3 dny v týdnu do soukromé, kdybychom věnovali školkovné třeba za 3 měsíce, tak by se nám to rozhodně vyplatilo :D, ale obávám se, že „dar“ není vůbec zárukou přijetí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
15.1.15 22:55

@Kote5
Teď se zeptám jen tak teoreticky.
Musí povinně dítě přijaté do školky chodit do té školky?
Jako např. na základní a střední škole, tam je to povinné.
Nebo je možno dítě do školky dát podle libosti třeba celý týden, pak jen na dva dny v týdnu a tak různě?
:nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
16.1.15 00:31

Nemusí, je to na vás, jak dítě budete dávat do školky a jak bud edoma, ale paušální poplatek s emusí platit v plmné výši. Stravné dle toho, jak bud edítě chodit jsou tma nějaké podmínky oodhlašování. Ale ten poplatek za dítě s eplatit musí, i když dítě nechodí. Já třeba budu psát do přihlášky celodenní docházku, ale je jasný, že ne vždy tam bude od rána do večera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
16.1.15 00:33

Jitro, mám to stejné, dcera bud emít 4 v březnu, loni bez šance, nejdřív 165, po vyposouvání 85 :-) taky občas se ptám, zda místo nemají, ale nějak jsem neměla štěstí na chvilku, dk yby se to uvolnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.1.15 13:38

@Kote5
Díky za odpověd :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
16.1.15 13:44

@Kote5 když ono je to asi bez šance, ale nedá nám to se neozvat..pokud by to nějaké dítko nezvládalo, stáhli by ho rodiče už tak v září/říjnu..a ta možnost stěhování někoho pryč z MČ asi není tak obvyklá…navíc mám trochu strach, že tam maj moje jméno podtrženo tlustou červenou fixou NEBRAT :D (posílala jsem takový delší ostřejší odvolání :) )no tak ale letos s tím počítám! v září 4,5 už snad je zárukou..ALe takhle zabitý je to asi opravdu jen v Bystrci - známí mi hlásili, kde je místo v MŠ třeba v centru(to pro nás nebylo kvůli práci/dojíždění reálné), v jiných MČ se dostala opravdu spousta 3-letých..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
16.1.15 23:53

Jitro, je mi to jasný :-) no já se taky dozvěděla o volných místech v jiných čtvrtích, ale jsem doma s druhým, tak se mi fakt nechtělo trávit dopoledne dojížděním do školky s dcerou, jiná by byla, kdybych musela do práce. Takto jsme to loni nechala plavat. Ale letos doufám, že se dostane, je březen 2011, tak snad se dostane a jestli ne, tak je to celé padlé na hlavu. Si pak ve školce s ní užijí, protože nebude zvyklá na jiné autority než na mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.1.15 10:21

@Kote5 já byla na částečnej úvazek, ale fakt by to s tím ježděním do města nešlo, tak jsme holt 3 dny v týdnu raději platili soukromou…a teď jsem už taky doma, ale s kočárem a miminem si taky neumím představit jezdit třeba na Kraví Horu :O no tak letos už jedeme na jistotu, ne? myslím, že letos bude situace o chlup lepší a 4-letí se dostat musí! NAtož 4,5! Nemáš třeba nějaké reference od známých, zda je lepší Štouračova/LAštůvkova? Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
19.1.15 15:19

@jitro zorvna znam holcicku ktera mela loni v unoru 3roky a na Lastuvkovu se dostana. Kamaradka tam od cervna volala a volala, ptala se zda jsou volna mista a nakonec ji reditalka misto dala..
My mame ted v dubnu 3roky a taky to moc vesele nevidim… ach jo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
19.1.15 15:24

My chceme zkusit i vsechny skolky v Kohoutovicich. Manzel pres ne jezdi do prace a neni to z Bystrce MHD tak daleko.. ale vzhledem k tomu ze zmenimili podovani a kdyz nemame trvale bydliste v MC je 80bodu mene.. tak to vidim blede jak v Kohoutovicich tak i v Bystrci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.1.15 15:24

Ahoj, myslite ze ma vyznam letos v Bystrci podavat prihlasku pro dite kteremu budou 3 roky v zari a bez sourozence ve skolce? A na odvolani taky bez sance?
A potom by mne zajimalo, u starsiho 4 leteho pokud se dostane tak kdyz se upiseme k celodenni dochazce, da se dite vyzvednout obcas i drive nez az od 16 hodin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
29.1.15 15:31

Jak je to s tím upsáním se k celodenní docházce? Musí tam to dítě skutečně být celý den nebo to má pouze vliv na placení školného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
29.1.15 16:12

@entes jasne ze ho muzes vyzvednout dřív než ve čtyři. buď ho vyzvedneš po „o“, tj. cca 12.10 - 12,50; nebo po „spa“ tj. od 14,30 hod. kdykoliv. Ve čtyři hodiny se už slučují oddělení a v 16,30 školka ukončuje provoz.
Tříleťák v září je podle mě bez šance, protože je pro zápis brán jako dvouleťák a při tom přetlaku dětí typuju, že byste skončili tak 200 pod čárou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
29.1.15 21:13

Vsichni na prihlasku davaji celodenni dochazku protoze za to je 200bodu. Ale znam spoustu maminek co vyzvedavaji denne po „o“

Syn bude mit v dubnu tri roky a mam velke obavy ze se do statni skolky nedostane. Taky si myslim ze triletak v zari je bez sance ale prihlasky bych podavala. Kamaradka takto dostala triletaka taky narozeneho v zari do skolky do jine MC, odkud ji pak zacatkem zari volali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
30.1.15 10:41

@Alza skolkovne je stejné pro vsechny, je jedno jestli vyzvedavas po o nebo po spa. Do prihlasky urcite celodenni.
Přihlášku bych podala i pro dite narozené na podzim, zkusit se to prostě musi. Kdyz nevezmou v 1.kole, tak srpen září obvolavat a připomínat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin