Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@JanaAD na příští rok určitě pozici nevylepšíš
pak už zálěží, jestli se příští rok zmenší přetlak - zrovna v Bystrci je to tuším nejhorší z celého města, s v červnu tříletou bych to asi moc neviděla…
Dcera bude mít teď v únoru 4, minulý zápis úplně bez šance, přiznám se, že ještě teď občas zavoláme, jestli se nějaké místo na Laštůvkově/Štouračově neuvolnilo..nad „darem“ jsme taky přemýšleli, protože by se nám to „vyplatilo“ - chodí na 3 dny v týdnu do soukromé, kdybychom věnovali školkovné třeba za 3 měsíce, tak by se nám to rozhodně vyplatilo
, ale obávám se, že „dar“ není vůbec zárukou přijetí…
@Kote5
Teď se zeptám jen tak teoreticky.
Musí povinně dítě přijaté do školky chodit do té školky?
Jako např. na základní a střední škole, tam je to povinné.
Nebo je možno dítě do školky dát podle libosti třeba celý týden, pak jen na dva dny v týdnu a tak různě?
![]()
Nemusí, je to na vás, jak dítě budete dávat do školky a jak bud edoma, ale paušální poplatek s emusí platit v plmné výši. Stravné dle toho, jak bud edítě chodit jsou tma nějaké podmínky oodhlašování. Ale ten poplatek za dítě s eplatit musí, i když dítě nechodí. Já třeba budu psát do přihlášky celodenní docházku, ale je jasný, že ne vždy tam bude od rána do večera.
Jitro, mám to stejné, dcera bud emít 4 v březnu, loni bez šance, nejdřív 165, po vyposouvání 85
taky občas se ptám, zda místo nemají, ale nějak jsem neměla štěstí na chvilku, dk yby se to uvolnilo.
@Kote5 když ono je to asi bez šance, ale nedá nám to se neozvat..pokud by to nějaké dítko nezvládalo, stáhli by ho rodiče už tak v září/říjnu..a ta možnost stěhování někoho pryč z MČ asi není tak obvyklá…navíc mám trochu strach, že tam maj moje jméno podtrženo tlustou červenou fixou NEBRAT
(posílala jsem takový delší ostřejší odvolání
)no tak ale letos s tím počítám! v září 4,5 už snad je zárukou..ALe takhle zabitý je to asi opravdu jen v Bystrci - známí mi hlásili, kde je místo v MŠ třeba v centru(to pro nás nebylo kvůli práci/dojíždění reálné), v jiných MČ se dostala opravdu spousta 3-letých..
Jitro, je mi to jasný
no já se taky dozvěděla o volných místech v jiných čtvrtích, ale jsem doma s druhým, tak se mi fakt nechtělo trávit dopoledne dojížděním do školky s dcerou, jiná by byla, kdybych musela do práce. Takto jsme to loni nechala plavat. Ale letos doufám, že se dostane, je březen 2011, tak snad se dostane a jestli ne, tak je to celé padlé na hlavu. Si pak ve školce s ní užijí, protože nebude zvyklá na jiné autority než na mě ![]()
@Kote5 já byla na částečnej úvazek, ale fakt by to s tím ježděním do města nešlo, tak jsme holt 3 dny v týdnu raději platili soukromou…a teď jsem už taky doma, ale s kočárem a miminem si taky neumím představit jezdit třeba na Kraví Horu
no tak letos už jedeme na jistotu, ne? myslím, že letos bude situace o chlup lepší a 4-letí se dostat musí! NAtož 4,5! Nemáš třeba nějaké reference od známých, zda je lepší Štouračova/LAštůvkova? Díky…
@jitro zorvna znam holcicku ktera mela loni v unoru 3roky a na Lastuvkovu se dostana. Kamaradka tam od cervna volala a volala, ptala se zda jsou volna mista a nakonec ji reditalka misto dala..
My mame ted v dubnu 3roky a taky to moc vesele nevidim… ach jo ![]()
My chceme zkusit i vsechny skolky v Kohoutovicich. Manzel pres ne jezdi do prace a neni to z Bystrce MHD tak daleko.. ale vzhledem k tomu ze zmenimili podovani a kdyz nemame trvale bydliste v MC je 80bodu mene.. tak to vidim blede jak v Kohoutovicich tak i v Bystrci..
Ahoj, myslite ze ma vyznam letos v Bystrci podavat prihlasku pro dite kteremu budou 3 roky v zari a bez sourozence ve skolce? A na odvolani taky bez sance?
A potom by mne zajimalo, u starsiho 4 leteho pokud se dostane tak kdyz se upiseme k celodenni dochazce, da se dite vyzvednout obcas i drive nez az od 16 hodin?
Jak je to s tím upsáním se k celodenní docházce? Musí tam to dítě skutečně být celý den nebo to má pouze vliv na placení školného?
@entes jasne ze ho muzes vyzvednout dřív než ve čtyři. buď ho vyzvedneš po „o“, tj. cca 12.10 - 12,50; nebo po „spa“ tj. od 14,30 hod. kdykoliv. Ve čtyři hodiny se už slučují oddělení a v 16,30 školka ukončuje provoz.
Tříleťák v září je podle mě bez šance, protože je pro zápis brán jako dvouleťák a při tom přetlaku dětí typuju, že byste skončili tak 200 pod čárou.
Vsichni na prihlasku davaji celodenni dochazku protoze za to je 200bodu. Ale znam spoustu maminek co vyzvedavaji denne po „o“
Syn bude mit v dubnu tri roky a mam velke obavy ze se do statni skolky nedostane. Taky si myslim ze triletak v zari je bez sance ale prihlasky bych podavala. Kamaradka takto dostala triletaka taky narozeneho v zari do skolky do jine MC, odkud ji pak zacatkem zari volali…
@Alza skolkovne je stejné pro vsechny, je jedno jestli vyzvedavas po o nebo po spa. Do prihlasky urcite celodenni.
Přihlášku bych podala i pro dite narozené na podzim, zkusit se to prostě musi. Kdyz nevezmou v 1.kole, tak srpen září obvolavat a připomínat se.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.