Zápis do MŠ, zamlčení informací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3722
4.5.18 12:23

@Hořčiceplnotučná Popravdě, co jsem mluvila s ředitelkami, tka je jim to jedno jestli jsou očkované či ne, nebo později… jen legislativa to ukládá jinak… podvod to není, to by bylo pouze, kdyby ydala razítko… řádně očkovaná.. a očkovaná nebyla vůbec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.18 12:47
@MarieP píše:
Ale to dítě je řádně očkovano. Má v den potvrzení naočkováno vše, co naočkováno má mít? Tak kde je problém? :roll:

Problém není, pokud má dítě jen jednu dávku a dr. to tak napíše, prostě po pravdě, nemusí s tím mít problém ani školka, protože i ta jedna jim může k přijetí stačit. Šlo mi o to nic nezamlčovat, uvést že bude doočkováno mimo kalendář, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
4.5.18 12:57
@Hořčiceplnotučná píše:
Problém není, pokud má dítě jen jednu dávku a dr. to tak napíše, prostě po pravdě, nemusí s tím mít problém ani školka, protože i ta jedna jim může k přijetí stačit. Šlo mi o to nic nezamlčovat, uvést že bude doočkováno mimo kalendář, to je celé.

No, ale dle vyhlášky se již očkuje jen jednou dávkou Mmr do 18 měsíce veku, druhou až mezi 5 -6 rokem. Z toho tedy plyne, že dítě je řádně naočkovano, pokud má do 6 let věku naočkováno 2+1 xehu a 1 dávku MMR vakcíny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.18 13:05
@Zen Zen píše:
@Hořčiceplnotučná Popravdě, co jsem mluvila s ředitelkami, tka je jim to jedno jestli jsou očkované či ne, nebo později… jen legislativa to ukládá jinak… podvod to není, to by bylo pouze, kdyby ydala razítko… řádně očkovaná.. a očkovaná nebyla vůbec..

Jenže i ta ředitelka by se měla řídit platnou legislativou, to už je pak na ní do jaké míry si to vezme na triko. Já chápu jak to myslíš a v tom mém prvním příspěvku mě taky víc obecně nadzvedla představa toho jak dr. napíše řádně očkováno, ačkoliv dítě není vůbec, protože vim, že tohle se děje :zed: Tvůj případ, kdy už Vám chybí jen jedna dávka se dá v pohodě vyřešit oboustrannou komunikací jak s dr. tak se školkou, omlouvám se jestli ta moje reakce vyzněla ostřejš, bylo to spíš na to co píšu výš :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
4.5.18 13:43

@Hořčiceplnotučná Chápu to :) samozřejmě, že pokud by napsala mudr, že je očkována a nebyla vůbec, že to je podvod… ale nevím, že by se toto dělo, tedy aspoň co je v mém doslechu… no a zatím co jsme si tu psali, tak mi mudr dala razítko, že malá je řádně očkována.. no a mojí kamarádce, která nemá ani jednu vakcínu mmr, ze zdravotních důvodů, tak napsala… neočkován, ale jaksi zapomněla napsat, že ze zdravotních důvodů.. tak to prý bude ještě řešit, nevšimla si toho hned…
Tak ať se všem daří zdravotně jak s očkováním, tak bez a ať jdou zápisy do školek dobře.. také pokoušíme dvě školky, tak se uvidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin