Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jareach píše:
Zdravím, našeho prvního čeká zápis do školky a já nevím, jak to chodí. Hlavně jestli je možné přihlásit ho do dvou nebo více? Pro případ, že by ho nevzali. (V létě mu budou 4).
Díky.
Sice nejsme z Prahy 10, ale jsme z jiné casti a tady se v podstatě můžeš prihlásit do kolika školek chceš (a zvládneš v den zápisu oběhnout). Myslím, ze to bude všude v Praze stejné.
Pokud chceš mít jistotu, zavolej na školský odbor ÚMČ Praha 10.
Pokud splníte kritéria - trvalé bydliště na Praze 10 a zdravotní způsobilost + očkování dítěte, je přijetí čtyřletého dítěte do MŠ skoro jisté. Jediná překážka přijetí by mohl být nízký počet volných míst. Budou dny otevřených dveří v mateřských školách. Na nich se informujte, kolik bude volných míst v mateřské škole, kterou preferujete. Myslím, že do škol, kde jsou 4 a více tříd, by se čtyřleté dítě dostat mělo jistě. Zapsat do více školek rodič své dítě může.
Ahoj, taky zrovna řešíme školku pro dceru, tak se dovolím připnout k diskusi - víte prosím, jak to chodí po zveřejnění výsledků, když bylo dítě přijato? Dočetla jsem se, že pro rozhodnutí o přijetí si mají rodiče dojít osobně, ale nikde není uveden žádný termín. Je to tedy jedno, kdy tam přijdu? Díky moc
U nás se to řeší formou odevzdání zapisoveho lístku do skolky, kdy poté ředitelka předá rozhodnutí o přijetí. Rozhodnutí o nepřijetí přijde oficiálně poštou spolu se lhůtou pro případné odvolání. Pokud nebyl stanoven termín pro převzetí rozhodnutí o přijetí, zavolala bych do skolky, kdy se mužu zastavit.
@Filipa485 píše:
Ahoj, taky zrovna řešíme školku pro dceru, tak se dovolím připnout k diskusi - víte prosím, jak to chodí po zveřejnění výsledků, když bylo dítě přijato? Dočetla jsem se, že pro rozhodnutí o přijetí si mají rodiče dojít osobně, ale nikde není uveden žádný termín. Je to tedy jedno, kdy tam přijdu? Díky moc
Pokud bude Vaše dítě přijato na některou MŠ v Praze 10, dostavte se pro rozhodnutí o přijetí 20. nebo 21. 5. Pokud je dítě přijato na více škol, vyberte si jednu, v té dostanete rozhodnutí o přijetí a podepíšete zápisový lístek, kterým zrušíte přihlášky na dalších MŠ, do kterých jste své dítě hlásila. Informaci, kdy se bude předávat rozhodnutí o přijetí, jste měla získat při zápise. Může být také napsána na seznamu dětí k přijetí.
@niiina neni to trochu zvlastni, kdyz u zapisu udavali datum vysledku zapisu 27.5.? ![]()
Edit: sorry. Ja nejak zmotala dohromady prahy 10 a 15. Desitka to ma mozna jinak. Pardon.
Díky
My se hlásili do tří školek, z toho u dvou máme v papírech ze zápisu uveden konkrétní termín, kdy přijít vyplnit zápisový lístek k přijetí, a u třetí, kam chceme právě dceru přihlásit, konkrétně teda Dvouletky, žádné info v papírech ani na webu není. Takže si v pondělí ráno radši zavolám ![]()
Tak se omlouvám, vybavila jsem si, že nějaké info viselo při zápisu na dveřích, vyfotila jsem si to naštěstí do mobilu, takže termíny už znám. Díky všem za reakce ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.