Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ja jsem nevzala posledni4tablety a tehotna jsem nebyla
Zapomenout v posledním týdnu a v prvním je dost podstatný rozdíl ![]()
Dobrý den, obracím se z další otázkou
přítele jsem informovala, že jsem zapomněla HA, ale i přesto jsme měli nechráněný sex. Podle výpočtů, byl sex v plodných dnech, sice se domě přítel neudělal, ale vím že se uvolňují ![]()
Jaká je tedy možnost otěhotnění? ![]()
Děkuji za dotazy ![]()
Možnost otěhotnění je, už jsme ti tu psaly, že při zapomenutí tolika prášků v prvním týdnu už se nelze na účinek vůbec spolehnout, takže jestli jsi otěhotněla nebo ne, je tak 50:50, udělej si za 2-3 týdny test a uvidíš.
A jen tak mimochodem, jak si počítáš plodné dny? Protože jestli si neměříš bazální teplotu aspoň 2 měsíce nebo nepoužíváš ovulační testy, tak to jinak nezjistíš, nějaké kalkulačky a výpočty na netu jsou nesmysl. A hlavně při správném braní HA ani ovulaci nemáš, takže tak, u tebe je to teď jiné ale do budoucna..
Dobře děkuji, jo jo na internetu jsem něco na výpočet. O. k tědkom už vím ![]()
Zdravím holky,
prosím vás o radu. Sice se to netyka vynechani HA, ale uzce to s ni souvisí! ![]()
Dobrala jsem platicko HA a den potom i den nasledujici (tedy jeste pred zacatkem menstruace) jsme meli s pritelem nechraneny sex.
Menstruaci jsem normalne dostala, ale…
Mate s timto nejakou zkusenost? nebo je nejaka velka pravdepodobnost ze jsem tehotna?
Predem diky ![]()
Kdyby sis precetla navod, zjistila bys, ze i v 7 denni pauze jsi chranena ![]()
@M_Tereza ten papírek co je v krabičce tam není proto, aby platíčka neštěrchala…pokud bereš prášky tak jak máš, tak jsi chráněná i v 7mi denní pauze, ovšem nesmíš ji protáhnout…
Pokud začneš brát po klasické sedmidenní pauze další platíčko, tak je ochrana stále stejná.
Dobry den, chtela bych se zeptat minuly mesic sem ze zacatku zapomela brat hak foxinette tak sem je vysadila a dostala menzes, pak sem chtela prasky nasadit, ale byla sem nemocna a zvracela takze sem je nenasadila a byla bez nich cely mesic.No a ted sme meli s pritelem nechraneny styk. Myslite ze je velka pravdepodobnost ze budu tehotna?
Můžeš být těhotná a nemusíš. Jestli jsi brala antikoncepci minulý měsíc není vůbec směrodatný, prostě teď jsi ji nebrala, tak chráněná nijak nejsi. Nezbyde ti nic jinýho, než doufat, že se nic nestalo. Pokud budeš mít pochybnosti, počkej na termín MS a udělej si těhotenský test.
Jj dekuji taky si myslim akorat me to trosku strasi, protoze se me to stalo minuly rok v lednu a otehotnela se, ale bohuzel v 7tt jsem potratila;( no tak uvidim;( dekuji za odpoved ![]()
Lucinecka18:
Chráněná jsi tím pádem nebyla vůbec. Záleží, jestli jsi měla plodné nebo neplodné dny. Podle mě je šance vysoká. Ty by sis dítě nechala? Jestli ho nechceš a styk jsi měla nedávno, tak bych šla na pohotovost pro Postinor.
No chtela i nechtela je to tezky, ale kdybych byla spis bych si ho nechala.No moc bych se nedivila prasky sem nikdy nejedla poradne.