Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@anda.koutna Já bych brala normálně dál, abych si v tom neudělala bordel.
Prášky by případnému těhotenství neměly vadit, však s testem bys ho odhalila brzy a mohla případně hned vysadit. Dost maminek otěhotnělo při braní, třeba o tom nevěděly, braly dál, klidně i x týdnů a děti mají zdravé.. ![]()
Ale teda chránila bych se ještě jinak, ten měsíc, pokud mimčo ještě nechceš…
Dobrý den..ZApoměla jsem si vzít HA. Vzala jsem si 7.pilulku z nového platíčka po 15hod, než jsem si mela vzít. Vecer si vemu další pilulku, jako bych nezapomela.Jen se chci zeptat na názory, jestli mohu mít nechránený sex třeba zítra? Děkuji předem. ![]()
To máš pece všechno v příbaláku. Tuším, že by ses měla chránit ještě jiným způsobem další týden. Pro jistotu, i když 15 hodin a 12 hodin ještě není takový rozdíl.
Dobrý den,
antikoncepci beru více než 10 let a více než poslední rok beru Maitalon. Užívám je pravidelně před spaním kolem 22 hodiny. V pátek jsem si vzala kolem 24 hodiny. V sobotu dopoledne jsem měla nechráněný pohl. styk a večer jsem si pilulku zapomněla vzít. V neděli jsem si pak vzala pravidelnou nedělní. Myslíte, že je možné otěhotnění? Pokud ano, mám si koupit v lékárně protitěhotenský prášek? Popřípadě jaký?
Děkuji mnohokrát
Nadi: Je to jednofázovka, že? A kolikátá pilulka z platíčka to byla? (jinak, všechno je to v příbaláku)…
Vanilla: jojo je. V příbaláku je jen případ, kdy si nevezmu pilulku předtím a ne ten den potom
teď v pátek budu brát poslední, takže už to je na konci platíčka…
To vyjde víceméně nastejno, řekla bych. Teď bych to řešila tak, že bych navázala jedno plato bez pauzy. Pak bude ochrana stále stejná. ![]()
Děkuji
pro jistotu jsem si vzala Postinor2…tak snad funguje
Ahojky. Potřebovala bych radu. Beru Daylette pár měsíců, ale jinak beru HA asi 12let a ještě se mi nestalo, že bych si zapoměla vzít. Dnes jsem si všimla, že mám jednu navíc, no a včera a asi před 4 dny jsem měla sex. V příbalovým letáku píšou, že když zapomenu 1tabletu 1.-7. den v blistru, je riziko otěhotnění vysoké, pokud byl týden před vynecháním sex. Zkrátka mám už 2 prcky a dva císaře zasebou. Další nemůžu a nechci. Má někdo z vás nějaký zkušenosti, PROSíM PORAĎTE!!!
A kolikátou tabletu jsi tedy zapomněla, to víš? A kdy, včera? Jedeš klasicky-plato, pauza, plato, pauza, nebo navazuješ?
No jedu klasicky plato 24+4 a žádnou pauzu nemám, jo a kterou jsem zapoměla to právě nevím, nejsem si vědoma že bych zapoměla, u toho Daylette je blbý, že na platu jsou čísla a ne dny v týdnu, na což jsem byla zvyklá. Právě včera jsem si všimla, že mám jednu navíc…Tak jsem zhltla obě. A nejhorší na tom Daylette je to, že ho beru 4 měsíce a ještě jsem neměla MS, podle doktora je to v pořádku, že jsou prý slabý a když mi to nevadí, že to nemám… Jenže tak bych měla aspoň jednou měsíčně kontrolu, že těhotná nejsem…