Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to „krvácení“ není asi ani krvácení. Kdybych nešla na záchod, tak o něm ani nevím. Těžko říct, co to asi je…
zbláznim se z toho čekání! Počkám tedy do toho příštího týdne a děj se vůle Boží…
ale i přesto by me zajímal názor? S těmi všemi příznaky + nevolnosti a to hlavně při častějším ohýbání a krom toho nafouknutí jsem i dost rozmlsaná a placam 5té přes 9té. Děkuji za názor a přeji hezky víkend ![]()
Tak se obávám, že tam mrnousek není
dnes ráno jsem začala krvácet, i když dřív, než to mělo být
asi už ten test ani nemá smysl že? ![]()
@klariis Ahoj, nacházím se teď v podobné situaci jako ty, s tím, že menstruaci mám dostat sice až za 2 týdny, ale beru taky Lindynette a taky jsem si zapomněla vzít první 3 prášky
Ještě studuju vejšku a měla jsem toho zrovna hodně, tak jsem na to úplně zapomněla. Minulá menstruace byla celkem silná a začala špiněním, které začlo 2 dny před očekávanou ms (to si mi běžné nestává, vždy mám při HA ms přesně na hodinu v ten stejný den), takže si nejsem jistá zda jsem dnes 15. či 17. den cyklu. Nevím, jestli je možné, mít ovulaci už 8. (nebo 10.) den cyklu, ale právě v tomto období došlo párkrát k nechráněnému styku. Ten večer jsem byla na jedné akci a cítila dole stále vlhko, šla jsem na wc a bylo tam větší množství průhledného tekutějšího hlenu (myslela jsem si, že je to ještě zbytek sperma, ráno byl totiž sex), jenže další den, když jsem byla opět na toaletě ze mě při utření něco viselo, musela jsem to vytáhnout a byl to pružný tažný dlouhý průhledný hlen (který hodně popisujou jako ovulační). Včera jsem taky cítila větší vlhko a měla jsem takový bílo-růžový krémový hlen, dnes jsem špinila hnědou barvou (takové jakoby nitky), dopoledne to bylo znatelné na prádle jen trošku, teď už jen po utření je papír zbarvený maličko do hněda. Sem tam mě píchá v podbřišku třeba při pšíknutí, smrkání nebo při prudším vstání, zdá se mi, že jsem víc unavená, včera i předevčírem jsem si musela jít lehnout odpoledne, ale možná to bylo počasím, nevím. Jiné příznaky nemám, ty jsi ty bradavky začala cítit hned nebo až po určité době? Mimi by mně ani příteli nevadilo, je o několik let starší a mluví o tom dlouho, jen jsem chtěla v klidu dostudovat. Když o tom přemýšlím, docela bych si to i přála, aby to těhotenství bylo, ale nechci se na to moc soustředit a být pak zklamaná. Pak určitě napiš, jak to s tebou vypadá
Jen se mi to zdá třeba u mě dost nepravděpodobné, protože HA beru několik let a někomu trvá i po vysazení spoustu měsíců, než se tělo srovná, ale bylo by to skvělé! ![]()
@klariis Jé, nevšimla jsem si tvého dnešního příspěvku, to mě mrzí
A je to slabé krvácení nebo nějak jiné od běžné ms? Hodněkrát jsem četla, že některé holky ze začátku krvácely a těhu nakonec byly
Achjo, ale přála bych ti, aby tam ta naděje ještě byla a dopadlo to dobře! ![]()
Prsa me začali bolet až po nějaké době. Co se týče toho „krvácení“ tak užsi připadám jak blázen, protože po dopoledním krvácení opět jen jakoby spinim, tak už fakt nevím, zítra by měl být termín menstruace tak zkusím test a uvidím, dám vědět
vzhledem k tomu, když jsem byla těhotná poprvé, tak to bylo přes prášky, takže jsem tak trochu doufala, že když předtím to bylo přes, tak přece teď to musí tak taky být… a prve jsem taky na začátku tehu normálně menstruovala, ale už si nevzpomínám jak to tehdy probíhalo přesně. Teď sice lehce a předčasně krvacim, ale je to prostě jiný a já cítím zvláštně, jinak a k tomu všemu (únava, nevolnost, prsa, atd…) mám pořád změny nálad, až už i sobě jsem někdy protivné :-
no zkusím to ráno a budu doufat.. drž pěsti a zítra dám echo, jak to dopadlo ![]()
Dobrý den, mám velký problém, zapomněla jsem užít tabletu ve 2. týdnu a teď i ve třetím, v ten večer kdy jsem si ji měla vzít jsem měla nechráněný styk, můžu být těhotná a jak mám dále pokračovat v užívání? Moc prosím o radu, děkuji
Užívám Triquilar
@klariis když je to takové krvácení-nekrvácení, tak bych těhotenství taky nevylučovala, doufám, že se ti to nerozjede a spíš to úplně odejde ať máš klid!
mě napadlo u sebe těhotenství dneska kvůli tomu špinění, tak jsem si to všechno nějak zmapovala a vychází mi to tedy, že pokud proběhla ovu (což si fakt myslím, že jo, protože takové množství toho hlenu jsem nikdy předtím nezaznamenala), tak je to špinění přesně týden po ní a to jsem četla, že by mohlo být uhnizďování, zatím to přetrvává, ale pouze na toaleťáku a strašně maličko, taky mě sem tam dnes píchlo v podbřišku a zdá se mi jako bych měla břicho dole lehce nafouklé, jsem štíhlá, tak nahoře je ploché a od pupíku dolů více vypouklé než obvykle, ale možná to až moc pozoruju
tak mě ještě napadá, jestli mám vlastně přestat brát prášky nebo ne? Dnešní antikoncepce by snad mimi neměla ublížit, že? Tys je vysadila kdy? Zas mám strach, že kdyby to těhu bylo jen vsugerované, tak že si to pak nějak rozhodím, nikdy se mi nestalo, abych je musela vysadit během cyklu. Omlouvám se za tak hloupej dotaz, ale fakt nevim
Každopádně držím palce, ať je tohle krvácení nějak spojené s těhotenstvím a všechno to dopadne podle tvých představ! ![]()
@dominika97 Ahoj, někde jsem četla, že v druhém týdnu by nemělo zapomenutí vadit, nejhorší je to v prvním a třetím, u toho třetího prý může dojít ke zpětnému otěhotnění. Pořádně taky nevím.
Teď, pokud jsi stále ve třetím týdnu užívání, tak už to platíčko dober a ty 2 zapomenuté tabletky ti v něm prostě zbydou. Můžeš buď udělat pauzu, tak jak jsi zvyklá a počkat zda ms nedorazí a nebo jestli třeba nebude slabší než obvykle. V tom případě udělej těhotenský test. Takhle bych to řešila já. Nebo pauzu vůbec nedělej a navázej hned dalším platíčkem a pauzu si udělej až po dobrání tohoto dalšího plata.
A ty zapomenuté jsem si vzala normálně po tom, co jsem si uvědomila, že jsem si je nevzala. Mamka mi řekla, že mam teď vysadit prášky a počkat jestli se dostaví menses
Zpětné otěhotnění myslím je, že pokud by se náhodou dostavila ovulace, tak spermie mohou žít v ovulačním hlenu asi 5 dní, takže třeba když bys vynechala 19. den cyklu prášek a byla by ovulace, tak v tomto období přežijou spermie 5 a můžeš otěhotnět třeba až 23. den cyklu, ale myslím, že je to fakt hodně nepravděpodobné
Neměj strach, uvidíš jak to dopadne, ale je to minimální šance, příště už si na to dáš pozor ![]()
Zbývají mi dva prášky a v neděli bych to měla dostat…normálně je doberu a budu se modlit abych to dostala. můžu to tak udělat? ![]()
@dominika97 Ano, klidně to dober a počkej, jestli přijde ms jako obvykle, ale fakt si myslím, že je ta šance opravdu malilinkatá, tak se nenervuj ![]()
Připadám si už jako blázen - chvilku vše nasvědčuje tomu, že tam je, chvilku mám zas pocit že ne
dnes jsem si koupila testík (měla jsem za to, že mám a nebyl) a zítra ho tedy zkusím ráno. Lehké krvácení stále je, ale malinko a oproti tomu, když mám běžně mentruaci, tak mě vůbec nebolí břicho, nic ( jinak bez dvou brufenů nejsem schopna dva dny fungovat)
no tak zítra uvidíme, držte mi pěstičky ![]()
@klariis Ty jo, já myslím, že to je docela nadějné, ťuk ťuk ťuk, pokud je to oproti běžné ms slabé a bez bolesti
Já na tebe myslím, přeju ti, aby to vyšlo a u sebe teda taky doufám!
Jenže už asi před několika měsíci jsem si taky kvůli 2 zapomenutým tabletkám myslela, že jsem těhotná, protože jsem měla všechny příznaky a při pauze jsem si byla téměř jistá, že jsem v tom, už jsem se úplně těšila, o to větší bylo zklamání, když ms dorazila, takže teď si hlavně nechci nic vsugerovat! Hlavně každá ženská může mít příznaky jiný a třeba můžou začít až dýl. Předtím jsem zapomněla prášky v průběhu braní a né za sebou jako teď na začátku. Já dneska stále špiním hnědě, fakt hrozně slabě, ale může to být třeba i z těch vynechaných tabletek, těžko říct
Můžu jen doufat, že by to mohla být třeba ta nidace
A při tom prvním těhu jsi taky otěhotněla přes Lindynette a taky jsi něco zapomněla nebo jsi to užívala pravidelně? Jo jinak se omlouvám za anonymitu, ale moje známá i ségra často tyhle stránky navštěvujou, tak nechci, aby se dostaly třeba na tuhle diskusi, viděly mě tu a dělaly z toho pak předběžný závěry nebo tak, náhoda je blbec.