Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Beru ji opravdu pravidelně, již rok v kuse..A zrovna po pohlavním styku, následujícího dne si ji zapomenu vzít :/.. Kamarádka mi též řekla, že se jí to stalo několikrát a nic se nestalo. Ale chtěla jsem věděl i názor jiných lidí. Děkuju
@lucieluciova píše:
Jen jeden den to vůbec nic není… Mozna kdyby si zapomela vickrat ale pro jednou se nic stat nemůže.
Nemůže? Na tomto serveru otěhotnělo X žen přes HA, kterou - jak se dušovaly - braly pravidelně. Takže jedna zapomenutá toto riziko určitě nezmenší, spíš naopak. ![]()
Patřím mezi ženy, které ji opravdu berou pravidelně! Jen zrovna včera odpoldne jsem večer odjížděla na noc ke kamarádce a dnes ráno jsem přímo od ní šla do práce. Takže jsem si zapomněla vzít platíčko vlastní blbostí. Mám v telefonu upomínky a když jsem zjistila, že jsem prášky nechala doma, nadávala jsem si a od té doby jsem v šíleném stresu..
@hanka.br. píše:
Nemůže? Na tomto serveru otěhotnělo X žen přes HA, kterou - jak se dušovaly - braly pravidelně. Takže jedna zapomenutá toto riziko určitě nezmenší, spíš naopak.
Moje kamarádka taky jednou vynechala a měla sex a nic se nestalo těhotná nebyla.
A vynechala předtím, nebo potom? Já právě vynechala následující den, tedy den po sexu, nikoliv před sexem…
@lucieluciova A to je podle tebe důkaz, že se nemůže nic stát?
@lucieluciova stat se muze. Pravdepodobnost mala, ale ne nulova.
@hanka.br. píše:
@lucieluciova A to je podle tebe důkaz, že se nemůže nic stát?
Psala sem PODLE mě.
Zapomenutí v druhém týdnu braní není tolik rizikové ale samozřejmě ti nikdo nezaručí, zda se něco nestane. Zkus za cca 3 týdny udělat těhotenský test a uvidíš. A ono ani nezáleží na tom, zda jsi zapomněla před nebo po sexu, HA takhle nefunguje, záleží spíš v jakém týdnu braní to bylo, jak dlouhé zapomenutí apod. Přečti si příbalový leták ![]()
@lucieluciova a moje kamarádka jednou zapomněla a otěhotněla, tak tenhle argument moc nechápu. I jedna zapomenutá tabletka může být problém, takže bych tu fakt netvrdila, že se nemůže nic stát…
@lucieluciova Bože ty tomu rozumíš jak koza petrželi ![]()
@Michaela123 Pokud jde o jednofázovou antikoncepci, tak zapomenutí ve druhém týdnu nevadí, pouze v prvním. Přečti si příbalový leták ke své antikoncepci, ne? Je všude na internetu dostupný.
Příbalový leták mám přečtený tam aj zpátky :/.. Užila jsem tu pilulku po 17 hodinách, místo po 12ti…A bylo to ve druhém týdnu platíčka - přesněji 12. pilulka..
@Michaela123 Pokud jde o jednofázovou HA, tak při zapomenutí v druhém týdnu je ochrana zachována.
@Michaela123 píše:
A vynechala předtím, nebo potom? Já právě vynechala následující den, tedy den po sexu, nikoliv před sexem…
Je jedno, jestli to bylo před nebo po, antikoncepce zabraňuje ovulaci, takže kdybys vynechala v kritickou dobu, jen by se nastartoval cyklus a těhotenství by hrozilo pak. Ale 5 hodin není vynechání, navíc ve druhém týdnu, buď v klidu.
Ahoj maminky a cekatelky ![]()
Vim ze je toho tady spousta ale nikde jsem nenasla nic podobneho, tak se kdyztak omlouvam za hloupy dotaz.
22.12.2013. Jsem to normalne dostala, vsechno v poradku.. o vikendu 3.1. Jsem mela ovu a spala s pritelem.
(HA jsem nebrala zhruba mesic a pul ze zdravotnich duvodu az ten vikend jsem si ji vzala)
Sesty den od ovu jsem slabe 3 dny krvacela, nekde jsem cetla ze je to zrovna doba uhnizdovani vajicka ![]()
(Mam trochu nafoukle brisko, uz asi tyden me kazde odpoledne ostre pichne tak na ctvrt hodiny nejdriv na jedne a pak na druhe strane podbrisku pote se to zmeni na tupou bolest doprovazenou nevolnosti (dnes rani se mi otocil zaludek nad rohlikem se syrem, ktery normalne miluju a snidam skoro vzdy) az do te doby nez usnu.. coz je tezke protoze jsem cele dny unavena, polehavam a v noci nemuzu spat, jestli naspim 4 hodiny denne tak je to moc :/ )
vim, ze je to tezke takhle to posoudit ale i tak budu rada za kazdou radu a nazor ![]()