Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mell-21
Takže chceš otěhotnět nebo ne? Asi jo, když jste spolu spali v den, kdy jsi měla ovulaci? Ale proč jsi teda začala brát HA takhle uprostřed cyklu? HA tě tedy určitě nechránila, můžeš být těhotná ![]()
Otehotnet jsem v planu nemela
ale taky nejsem proti kdyz uz by se to stalo.
S tou HA jsem to vzala uplne nesmyslne asi ze zvyku :/
To ze jsem mela ovulaci zrovna ten den jsem si dopocitala az zpetne.
A test ma cenu delat asi az po pripadnem vynechani MS ze? ![]()
@Mell-21
jo jo, test až v den, kdy by měla dojít ms, to už bude případně jasno jestli tam jsou dvě čárky nebo ne
Tak jsem dnes delala nedockave test
a druha / mi vysla hrozne slaboulinka (13 DPO).. myslite ze tam bude nejaka „nadeje“? ![]()
Prosím, máte zkušenost? Beru Cerazette a dnes jsem zjistila, že včera jsem si nevzala 1 prášek, avšak dnes jsem měla sex. Je to 12. prášek v platíčku. Jinak beru pravidelně, bez pauzy. Myslíte, že to bude v pořádku? 2. dítko ještě úplně neplánujeme ![]()
Ahoj, mám podobný problém. Ve středu jsem měla s přítelem nechráněný sex. Ve čtvrtek jsem si prášek normálně vzala, ale v pátek jsem zapomněla a zjistila jsem to až v sobotu v době kdy si prášek normálně brávám. Před sexem jsme prášky normálně brala a od středy jsem už sex neměla. Nejspíš těhotná nebudu, ale chtěla bych to slyšet ![]()
Ahojky maminy, snazilky ![]()
Omlouvam se, ze otravuji s takovou „blbosti“ ale je to az nesnesitelne.
jsem 4 DPO a od vcera me boli prave trislo to by se dalo vydrzet (nikdy jsem to nemela) je to podobne jako natazeny sval ale na divnem miste a nemam ho mit z ceho natazeny. A taky od vcera me dost boli podbrisek a mam nafoukle brisko az se mi z te bolesti nekolikrat za den zatoci hlava a mam pocit jak kdybych mela omdlit, jsem strasne unavena. Myslite ze by to mohli byt priznaky tehu uz takhle brzy?
(na gyn. je to brzy a na tehu test taky, tak zatiim pisu sem o radu)
![]()
Predem dekuji za vas3 odpovedi ![]()
Dobrý den, beru HA Lindynette už několik let. Teď jsem zapoměla vzít první 3 prášky z platíčka. Čtvrtý den po tom, co jsem začala brát, jsem měla nechráněný sex a následné dny také. Chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotnění? Předem moc děkuji za odpověď.
@klariis píše:
Dobrý den, beru HA Lindynette už několik let. Teď jsem zapoměla vzít první 3 prášky z platíčka. Čtvrtý den po tom, co jsem začala brát, jsem měla nechráněný sex a následné dny také. Chtěla jsem se zeptat, jaká je pravděpodobnost otěhotnění? Předem moc děkuji za odpověď.
dost velká. Zapomenout v prvním týdnu 1 prášek je rizikové, natož zapomenout 3, to už bych pak spoléhala na ochranu s dalším platíčkem. Zkus si za 2-3 týdny od styku test a uvidíš.
Děkuju
příteli jsme říkala, ať si dává pozor nebo se chrání jinak, ale po 4 dnech, už to nevydržel a bylo a pak se jen uculoval, takže teď možná i budeme rádi, kdyby se to povedlo
a test teda dělat nejdřív po dobrnání platíčka? což je 13 den po styku, dříve to asi smysl nemá že? ![]()
@klariis některé testy to můžou ukázat i dřív ale stává se to málokdy, opravdu je lepší počkat aspoň ty 2-3 týdny. A nebo cca 14 dní po styku jít na krev a budeš mít jistotu. Ale pokud vám dítě vadit nebude, tak bych to nehrotila a počkala, pokud budeš těhotná, tak je stejně lepší jít k doktorovi až tak v 7.týdnu, aby už bylo vidět i srdíčko ![]()
Dobře, počkáme, ale už teď se nemůžu dočkat
je hrozný, jak se pak čas vleče… pár dní ještě počkám, pak testík zkusím (třeba se ukáže aspoň duch, který mi to prozradí)
jinak budu muset hold počkat dýl
moc děkuju za odpověď a teď budu doufát, že tam ten mrňousek je ![]()
@klariis tak držím palce
ten začátek se vleče vždycky, s tím nic neuděláš ale pokud budeš fakt těhotná, tak po tom 13tt to letí jako hrom ![]()
Verco, chtěla jsem se ještě zeptat. 27.4. jsem měla večer bolesti jako bych to měla dostat a měla jsem lehké špinění, které poté hned skončilo (cca 2 hod.). Asi před dvěmi dny jsem měla bodavé polesti v podbříšku (dá se říct při námaze), i ty za nedlouho přešli. Jsem hodně unavená, nafouklá, měla jsem hodně přecitlivělé bradavky (jsou stále, ale méně) a na dnes ráno jsem začala lehce krvácet (avšak nutno říct, že to nejde jakoby ze mě, ale mám to pouze uvnitř a není to jako když běžně mentruuji (nyní spíš mazlavé a bez cucků), a také běžně mám velké bolesti a nyní nic a včera jsem měla brát poslední prášek z plata - tj. mentruace by měla přijít cca až pondělí/úterý) Co si o tom myslíš/te? Při prvním těhotenství jsem to poprvé také dostala, tak se chci zeptat, zda i při těchto příznacích mám dělat test, nebo to brát, že nejsem?
Dělám kontaktní sport a nerada bych, pokud tam ten mrnousek je, mu ublížila… ![]()