Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Doporučuje se tedy obecně použít i jinou ochranu během tohohle cyklu, když se to takhle posune, abych byla přesná. Ale nebála bych se.
@Anonymní píše:
@Pajik 76 Moc děkuji, hned se mi ulevilo! Mužů mít ještě dotaz? Když bych teda normalne měla dobrat platicko v neděli, ale teď tam mám ty dva prasky navíc, mám je brát až do toho úterý?
Do úterý - normálně dober celé platíčko, tak jako vždycky… ![]()
Dobrý den, jsem tak trochu trubka a zapomněla jsem si vzít 3 prášky antikoncepce. Teď jsem měla začít brát tabletky na první týden. Poradili by jste mi prosím jak pokračovat? Mám si vzít tu tabletku co bych dnes normálně brala a zbylé vyhodit a nebo si je mám nějak dobrat? A nevíte jak mi to ovlivní příští menstruaci?
děkuji za radu ![]()
Píšeš to zmateně. Ty prášky jsi zapomněla tři dny po sobě? Bylo to v průběhu jedné měsíční/třítýdenní dávky nebo po obvyklé týdenní přestávce? V každém případě teď musí partner používat kondom, pokud nechceš otěhotnět.
@Lemrucha píše:
Píšeš to zmateně. Ty prášky jsi zapomněla tři dny po sobě? Bylo to v průběhu jedné měsíční/třítýdenní dávky nebo po obvyklé týdenní přestávce? V každém případě teď musí partner používat kondom, pokud nechceš otěhotnět.
Před 4 dny mi skončil den kdy prášky neberu, před 3 dny jsme měla začít brát nové prášky a zapomněla jsem si 3 vzít
Pokud to správně chápu, prodloužila sis přestávku v braní prášků o tři dny. Teď tedy ber normálně pilulky z dalšího balení a nic nevyhazuj. Přestávku tento měsíc a v dalších měsících si tím posuneš. Pokud by ti posun vadil, tak si ty poslední tři prášky schováš a použiješ je příležitostně později. Ovšem teď nejsi chráněná od posledního prášku, který sis před přestávkou vzala! Jestliže jsi měla sex a partner to do Tebe pustil, tak hrozí nebezpečí otěhotnění.
@Pajik 76 Moc děkuji, hned se mi ulevilo! Mužů mít ještě dotaz? Když bych teda normalne měla dobrat platicko v neděli, ale teď tam mám ty dva prasky navíc, mám je brát až do toho úterý?