Zapsání otce do RL - sociálka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zapsání otce do RL-sociálka
Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o radu. Mám 5ti týdenní holčičku a otec nás opustil a já protože jsem nikdy nepracovala-jsem student, jsem odkázána na soc. dávky. Otec není zapsán v RL a já bych ho tam chtěla dopsat. Vím, že mi budou sníženy dávky - tudíž mě napadlo s otcem dítěte podepsat dvě mimosoudní dohody o výživném… jednu speciálně pro sociálku, kde bysme uvedli menší částku výživného než od něj budu dostávat. Každopádně mezi námi by platila dohoda, kterou bychom měli my. Doufám, že jsem to srozumitelně napsala. Každopádně k mé otázce. Stačila by mimosoudní dohoda sociálce nebo nás pošlou k sou
du? Máte nějaké typy, co by taková dohoda mohla vše obsahovat? Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud jsi. dostala porodne, mohla bys ho taky treba vracet
on s tim dopsanim. souhlasi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud si na zaklade te fiktivni dohody budes zadat o hmotku a dalsi prachy tak soud
jinak byt tebou zmtak si na dohodu mezi vsma davam bacha, pokud ti udelal decko a vzal kramfle tak nemusi trvat dlouho a na tu dohodu mezi vama se hodne rychle vys…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně pokud budou existovat dvě dohody, jedna na černo a druhá ofiko, mohl by tě v tom docela zkoupat, pokud by z nějakého důvodu nastala situace a on to na tebe vytáhl, mohla bys zpětně dost vracet a kdoví jestli bys nebyla i soudně stíhaná za podvod
![]()
Prostě ti nezbývá než buď to nechat tak jak to je, nebo uvést do RL a tím si nechat snížit dávky
- Citovat
- Upravit
@pikola napadli mě že ho vyřadím ze společně posuzovných osob..nežijeme spolu více jak tři měsííce - to se teda týká jen porodného a přídavků na dítě…tak snad by to uznali
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myšák1187 je pravda že on je člověk kterému se moc věřit nedá..mám problém z něj vytáhnout i blbý danový přiznání z podnikání a potvrzení o platu od zaměstnavatele -to mi donesl jen jednu výplatní pásku a ještě k tomu z února…a ještě mi tvrdí, že nemám právo to po něm chtít… každopádně ten RL mě napadl kvůli tomu, že by ona mohla dědit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarka133 píše:
@myšák1187 je pravda že on je člověk kterému se moc věřit nedá..mám problém z něj vytáhnout i blbý danový přiznání z podnikání a potvrzení o platu od zaměstnavatele -to mi donesl jen jednu výplatní pásku a ještě k tomu z února…a ještě mi tvrdí, že nemám právo to po něm chtít… každopádně ten RL mě napadl kvůli tomu, že by ona mohla dědit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael píše:no tak jestli ti jde jen o dedictvi tak se ma to vyfer rovnou
jsem téhož názoru, budeš ho mít zapsanýho a stejně nebudeš od něj dostávat žádný prachy. A on s tím zapsáním souhlasí nebo ne??
- Citovat
- Upravit
@myšák1187 jj souhlasí, ale jen proto že jsem si dupla…no ale když by nebyl v Rl tak on pak na žádné nebude mít právo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám 14denní holčičku, s otcem malé nejsem už od 6 měsíce těhotenství, malou po narození ani neviděl. Do RL jsem ho nezapsala a jsem ráda. Byla jsem se zeptat na úřadě, na co mám nárok a co pro to mám udělat - orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) a tam mi poradili, dokonce se mnou ty formuláře pro sociálku i vyplnili. Pokud budeš žádat o hmotku, tak toho otce v RL budou chtít. U příspěvku na bydlení být nemusí, tam se posuzují pouze osoby, které s tebou mají v bytě trvalé bydliště. Doufám, že jsem to nespletla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarka133 píše:
On by ji stejně mohl vydědit, pokud se nebudou stýkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katscha píše:
On by ji stejně mohl vydědit, pokud se nebudou stýkat.
Ale těžko za situace, kdy se o ni nebude až do dostpělosti zajímat on…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Jo, není to úplně jednoduché, ale dokážu si takovou situaci představit a i znám jeden případ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katscha Tak jasně, ale těžko může někdo po dítěti, o které se otec nikdy nezajímal chtít, aby se v dospělosti ono aktivně stýkalo s ním…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@myšák1187 píše:
Hlavně pokud budou existovat dvě dohody, jedna na černo a druhá ofiko, mohl by tě v tom docela zkoupat, pokud by z nějakého důvodu nastala situace a on to na tebe vytáhl, mohla bys zpětně dost vracet a kdoví jestli bys nebyla i soudně stíhaná za podvod![]()
Prostě ti nezbývá než buď to nechat tak jak to je, nebo uvést do RL a tím si nechat snížit dávky
souhlasim. Projevil se jako nespolehlivy v takove zasadni zivotni otazce, toz cokoliv dalsiho (neplaceni, udani tebe, vydirani) pro nej bude jen jako „pche“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit