Září 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.2.06 11:52

Ahojky,
následující řádky jsou určeny zejména pro nastávající maminky, které zatím nemají praktické zkušenosti s péčí o malé dítě:
To si tak klidně pracujete v kuchyni, chystáte jídlo pro dítě a u toho umýváte nádobí. Váš malý poklad sï hraje kousek od vás, no prostě pohodička. Najednou ucítíte, že vaše tělo má jisté potřeby, které je třeba uspokojit co nejdříve a pouze v malé komůrce zvané WC. Říkáte si ještě chviličku, jen co doškrábnu ten brambor, dám to vařit, ale už musíte letět. Sotva jednou rukou ve vteřině stáhnete kalhoty, dosednete a začne vám být lépe, vaše dítě najednou spustí šílený křik, který značí, že umírá, že se mu děje něco šíleného a ono to nepřestává. Okamžitě nějakým způsobem ukončíte ještě nedokončené tělesné potřeby, napůl si natáhnete kalhoty a jedním skokem jste zpátky v kuchyni. Na zemi sedí dítě a příšerně řve. Zcela evidentně je celé, nikde neteče krev, žádná boule, červený flek, nikde žádná končetina uvízlá v malém otvoru - co se děje??? A dítě ukazuje pořád na sporák. Podíváte se na linku (rohová, sporák uprostřed), trouba studená, nahoře hrnec, ze které na dítě nemohlo nic ukápnout. Ale dítě v řevu pořád ukazuje na sporák a mezerku mezi sporákem a linkou. Vy nechápete, co tam může být. V životě vám tam nic nespadlo, protože pracovní deska je těsno u sporáku, je tam pouze bezpečnostní mezera mezi sporákem a bokem linky. Malá. Dítě stále řve. Tu vás napadne odtáhnout desku, která kryje nožičky linky a jejda BALÓNEK. Tak si s napůl staženýma kalhotama lehnete na břicho, balonek vytáhnete a dítě se rázem usmívá. Sice drží v ručičkách další 2 balonky, ale tento musí mít taky. Hotovo. Utíkáte zpět na WC, tělo si o to říká. Už klidné a usměvavé dítě za váma příjde a radostně rozmotá toaletní papír. Aspoň že ho máte na očích.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
15.2.06 14:06

Ahoj holky, tak jak jste prozily valentyna? Pro me je to svatek docela komercni, ale je to zase na druhou stranu dalsi prilezitost jak potesit nekoho, koho milujeme nejakym dareckem, takze diky za valentyna :D

EnkaL: diky za radu, nakonec jsem to nasla na rodice.cz a mam uz taky konecne svuj metrik :D nebo spis nas :D

nezkusena_mamina: velmi zajimava zkusenost, no jo, taky planuju vice deti a dost po sobe (pokud se vse podari), takze si to asi taky uziju :D

""http://www.rodice.cz/metrik/895.png:http://www.rodice.cz/metrik/895.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
15.2.06 14:29

vim ze uz se to resilo, ale mam dotaz, v kolikatem tydnu se delaji triple testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
15.2.06 15:12

EnkaL: já z toho taky nejsem pořád dost moudrá. :( Ale myslim tak 16tt. Což mi přijde pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
15.2.06 15:23

ahoj no me je delali v 16tt a 14dni se ceka na vysledek krve a pak teprve se jde na plodovku.....proste je to dost pozde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
15.2.06 15:24

Jj je to pozde, ale alespon stihnu do ty doby ty hory co mam naplanovany :lol: dekuju za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
15.2.06 15:32

Já se na to zeptám Dr. Hlavně na alternativy triple testů. Mám z nich divný pocit. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
15.2.06 15:35

XBublax- chtěla bych se tě zeáptat kde jsi našla rodinku ze které ti chodí každý den maily co se děje s mimnkem v bříšku, také bych je chtěla dostávat, ale nikde jsem to nenašla. prosím písni. děkuji
jinak všem přeji krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
15.2.06 15:35

Veverika: to jsem ráda, že se ti metřík líbí. :) Hlavně, že se nám to včera povedlo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
15.2.06 15:38

Veverika, mně to chodí už od začátku ledna a je to docela fajn. Zaregistruj se na http://www.rodina.cz/…/registr.asp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
15.2.06 15:42

nevím, jak vy, ale já mám napsány velké testy z krve a velký utz u Apolináře mezi 11 až 13+6 tt a měl by to být kombinovaný test v prvním trimestru a pak až v tom 16 tt. tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
15.2.06 15:52

Ahoj holky =) Tak jsem dneska patrala po tom, jak je to s UZ. Mne rekla doktorka ze se chodi na UZ v 5. a 8. mesici. A ze jeste muzu jit ve 12. tydnu, ale hradim si to sama, ale ten jsem chtela taky. Takze mi dala doporuceni, ale na 14. tyden… Na pracovisti UZ mi rekli, ze se vysetruje 11.-13. tyden, ve 14. se nic nevysetruje… Navic na me byli docela neprijemni, ani mi nechteli rict, co se vsechno zkouma, tak jsem se musela ptat na jednotlive veci (napr. sijove projasneni a tak, zda to delaji), protoze ja prece nejsem ten odbornik, ktery by to mel vedet. Takze jsem se objednala radsi do jine ordinace (Helios), tam se mi zdal ten pristup lepsi, ale divili se, ze je to teprve prvni UZ, hned mi rikali ze jsem byla na jednom potvrzovacim a ja na to ze ne =) Takze jeste predtim jdu na prvni UZ v patek, snad tam uvidime ze je vse v poradku… Jeste jsem ani nevidela srdicko… Tak snad to me dr. nebude vadit, ze jdu jinam, ale kdyz si to stejne musim platit sama, tak co =) Jen doufam ze to dobre dopadne…

Pro Misu: Moje mamka takhle mela za sebou segru a pak me, a rikala jak mela se mnou jednoduchy a pohodovy porod - a to kvuli tomu, ze se porad tahala s hodne zivou mou sestrickou ;) nekolikrat denne prochazky, nakupy, nosila ji a vubec ji sestricka nenechala v klidu =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
15.2.06 15:58

Testy z krve: Dela se screening v 11.-13. tydnu, ktery se uvadi tak 90% presnost, ale nehradi ho pojistovna (mozna ze nekde jo, ale prej se to nehradi). V Brne mi rikali ze stoji 1400 kc. Jinak ten, co hradi pojistovna, jsou tripple testy ve ctvrtem mesici (asi ten 16. tyden), ma to nizsi spolehlivost (cetla jsem ze jen 60%, ale nevim) a delsi cekani na vysledky. To je shrnuto, co jsem se zatim docetla a zjistila na tech pracovistich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
15.2.06 15:58

já jdu na tyto testy v 11 týdnu. Prý se dělají mezí 11 a 13 týdnem a je to odběr krve a ultrazvuk. Je to nadstandard a stojí to cca 1400,–. U nás v Brně to dělají v Prenatalu - www.prenatal.cz - jsou tam i podrobné informace o těchto testech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
15.2.06 16:01

Yo ten screening jsou taky krevni testy a v kombinaci s UZ (sijove projasneni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí