Poradna duly
Jana Čurdová
Posledni aktualni seznamek myslim byl tento:
EnkaL/20let/ tp 11.9. (zatim podle posledni ms)/Praha, Plzeň
Katula/26let/ tp 1.9. (zatim podle posledni ms)/Praha
Jitula/26 let/tt 15.9 ( zatím), Hodonín
Olinek/27 let/tp 19.9. (taky zatim podle ms)/Brno
Kuska\25let\tp. 8.9. podle posl. menstruace\Hradec Kralove
babulda/26let/ Trutnov/TP 22.9.
Bubla/31 let/ TP 02.09./ Ostrava
Lucikry/Ostrava/26let/25.9.
Katka/28 let/Andulka 4/05+TP 20.9.
Pavča /28 let/Olomouc/Honzík 08/2004 + TP 29.9. (zatím)
Nezkusena_mamina - Míša/28 let/Fr.-Místek/Karolínka 01/05 + TP 29.09.
Potvurka-Verča/28 let/Ústí nad Labem/23.9.
Olinku moc díky,
právě jsem to taky našla, asi budu muset sáhnout po panadolu, protože to vypadá na potvoru chřipku. S tím seznámkem jsi mě těsně předběhla, taky mi připadá poslední, projížděla jsem to od stránky 56 až do konce. Teda my jsme baby ukecané.
Papá Míša
Holky, tak já snad to vyšetření prošvihnu! Dr mi neřekla, co se bude dít příští týden, kdy jdu na kontrolu, ale to už budu na konci 13tt, přesně 13+6, takže hodně na konci. Moje Dr má 2 UTZ a už mi ho dělala třikrát. Ale chci taky ten screening. Krev mi brali minulé pondělí - tj. 10+3. Ptala jsem se na co je ten odběr. Všechno mi vyjmenovala, ale nic si nepamatuju jenom syfilis. ![]()
Může moje DR udělat to projasnění, když je vybavená UTZ, nebo je na to potřeba něco speciálního, co maj na „dvou“ místech v republice? ![]()
K nachlazení a rýmě: na ucpaný nos PINOSOL. Je tam přímo napsané, že je i pro těhotné. A panadol na chřipajznu. ![]()
na rýmu nebo chřipajznu je fakt ten pinosol je spešl pro těhotné a kojící má dr. mi řekla že paralenem nemůžuz nic zkazit, ale ten ponadoíl si nejsem jistá.
No je fakt, že dr mi taky říkala jen o paralenu. Ten panadol jsem slyšela tady na emiminu. ![]()
Mně teda Dr řekla, že nic nemám brát, i kdyby nevim co. Až budu úplně umírat, tak si můžu vzít jeden paralen.
Aby t nevypadalo, že se nima můžu ládovat.
Jde hlavně o teplotu, asi. A srazit vysokou, ta je nebezpečná.
katula, to vyšetření krve je běžné co se dělá každé těhotné mamině tj. na zjištění krevní skupiny, rh faktou, hiv, žloutenka, syfilis a jaterní testy a možná jsem na něco zapomněla. byt tebou pokud bys na těch testech screeningu trvala šla bych k dr dříve a vyžádala bych si je. na normálním utz se to nepozná, ale myslím, že je mají v každé větší nemocnici nebo specializovaných pracovištích.
ten panadol bych radši neriskovala, jedině po domluvě s dr. ale ten paralen jsem čettl i v časopise ainka, že se může.ještě nějaké léky tam psali. pokusím se to najít a napísat co a jak ![]()
Díky za info, hlavně o těch testech. Já už mám k těm triple testum odpor teď. Nechápu, proč se nedělaj ty dřívější stadardně, když jsou spolehlivější?
tak už jsem to našla jsou to prášky podle vlastního uvážení.
na horečku- paralen ibuprofen
na lehké bolení hlavy - to samé +( acylprin ale POZOR JEN MALÉ DÁVKY)
zácpa - gutalax, štávy ovocné a zeleninové či z vařených sušených švestek .
asi jsou dražší a tím i pro zdr\aavotnická zařízení nevýhodnější. no a přece stát musí šetřit na nesprávném místě hlavně, že oni mají všechno a především prachy. je to fakt hrozné. ![]()
Zase mě začalo pobolívat břicho a v kříži. Už jsem to docela dlouho neměla. Trpíte tím ještě někdo, nebo vám to už odeznělo?
tak břicho mě nebolelo a nebolí naštěstí. v kříži mě bolelo 2× pokaždé po námaze. ale dnes mě trápí hodn ě bolest prsa, jen jednoho. už mi hodně povyrostli asi o číslo, ale ted mě v něm hrozně nárazově píchá. tak, nemáte některá fígl na zmírnění těch bolestí?????
Ty bolesti prsou mám taky, ale myslim, že na to fígl není. Budeme to muset asi vydržet. ![]()