Poradna duly
Jana Čurdová
Ajaj, tak to vypadá, že tu jsem ale pro změnu sama zase já. A navíc na nové stránce!!!
Zaregistrovala jsem zajímavou věc, že během večera se ze mě jakožto nováčka stala povídálka. To se uděluje jak???
Ahoj Gris,
já si myslím, že se ty škatulky čitatelek rozlišují podle počtu příspěvků a odpovědí - nováček - povídálka - stálice. Ale nevím, od jakého počtu příspěvků.
Míša
nezkušená mamino čau. Tedy ty jsi si zvolila nick!!!
Budu si pamatovat, že jsi Míša a basta!!!
Já jsem povídálka po 10 příspěvch, tož dobrý ,ne?
Míšo a nezkušená jsem taky, po každým píchnutí břicha valím lehnout. Pak mě samo otrne a už zas doma poletuju, ale stejnak.. A t nemůžeš být nezkušená, když už jeden kousek doma máš??!! ![]()
No nic, oči už jen sotva blikají, pusa dokořán, neklamné známky, že by mi za chvilku přistálo čelo na klapkách, tak dobrou!!!!
No jo, nick. Já jsem nevěděla, jak se nazvat, protože jmen podobných tomu mému křestnímu tu je hodně. A v době, kdy jsem já tady začínala, jsem fakt byla velmi nezkušená. Ne, že by to teď bylo lepší, ale je to opravdu úplně jiné než poprvé. Už nemám žádný velký strach z těhotenství, porodu, kojení atd. Pokud všechno dobře dopadne, tak moje koťátka budou od sebe 20 měsíců a doufám, že ty hlavní věci nezapomenu.
Někdy strašně čumím, jak některé maminy fundovaně a zcela s přehledem odpovídají na nějaký problém a to mají dítě mnohem menší a taky jenom jedno. Já jsem nikdy nestudovala žádné odborné knížky o těhotentví a dalších mateřských věcech. Jenom, když se mi něco nezdálo nebo nás čekalo něco nového (příkrmy), tak jsem prolistovala doma knížku a Betynky, případně tady vyhledala nějaké diskuse.
Nechodila jsem do žádných přípravných kurzů, protože jsem na to neměla čas. Když už nastal čas porodu, tak jsem se ptala doktora co a jak a on mi řekl, že to určitě poznám no a že mám přijet do nemocnice. A k tomu mi ještě řekl, že to stejně nevypadá, že to bude až na Velikonoce (termín jsem měla 10.1.05). Holt si ze mě ještě dělal srandu. Protože jsem nakonec přenášela, tak jsem už nechodila do ordinace ke svému dr., ale do té nemocnice, kde stejně ten můj doktor slouží. On mi ještě ve středu v poledne řekl, že mám přijít v pátek a že mi mě tam už nechají. A ono to přišlo za pár hodin. Tak jsem vytáhla speciál Betynky, přečetla si porod, zkoušela to rozchodit, nešlo to, tak jsme jeli. Přijeli jsme o půlnoci a malá se narodila o půl páté ráno.
Takže vidíš, že sice už mám něco za sebou, ale jsem pořád stejně nezkušená. To jsem se zase rozepsala, holt su baba ukecaná, a to ještě o věcech, na které máme fůru času.
Jsem nějaká dost nachcípaná, jdu si uvařit bylinkový čaj a šup do postele. Teda ještě pusinku mojí úžasné holčičce musím dát. Dneska mě sice dost štvala, ale ona za to nemůže. Celý den za mnou chodila a chtěla se mazlit a hladit mě a pusinkovat, protože viděla, že jsem nějaká špatná. A já jsem jí odháněla, aby to nechytila.
Sakra, manža mě předběhl v koupelně. Už končím.
Míša
Ahoj babulky,
teda, to je hrozné, včera poslední a dneska první. Nějak pozoruji, že ta rána jsou slabá, rozjíždí se nám to až tak odpoledne. Tak si těch pár hodin počkám, co nového se Vám přihodilo.
Krásný den přeje Karolínka a Míša a mimi
Ahoj Miso,
u me nejak nic noveho neni
Ted pujdu na prochazku s hafikama a pak se tady zase nejspis objevim, i kdyz muism jit varit a taky bych mela poklidit
A co noveho u tebe?
JInak vitam nove prichozi ![]()
Ahojky holky,všechny moc zdravím,mě včera,když tady čtu o venčení hafanů ten náš tak rozčílil,že jsem brečela asi půl hodiny.Přišla jsem z prace domů a našla jsem rozkousaný kousek sedačky,teda přesněji roh,okousaný koberec,po obývačce roztahané věci z odpadkového koše z kuchyně,rozkousané moje popuče,no prostě bomba,nevěděla jsem jestli ho mám zabít nebo raději odejít se uklidnit ven.Ale řvala jsem fakt jak želva ![]()
davmi: my mame dva psi, teda spis fenku a psa… Iza (pes) je linej takze by neco podobnyho neudelal, ale Besinka s chuti a rada, ale vi ze nesmi (nastesti je chytra, tak je to v pohode). Jinak chapu tvuj plac a vsechno kolem, ja bych taky asi nevedela co delat… Ted jsem si vzpomnela, ze kdyz jsme se prestehovali, tak Iza rozkousal kabel na internet a potom batoh a ja taky brecela a pritel nadaval, nechapu jak jsem na to mohla zapomenou ![]()
ahoj holky,
zase po delší době, nemáme doma internet a v práci je poslední dobou takový blázinec, že sotva co stihnu přečíst, co jste napsaly, tak už musím dělat něco jiného. zablácené psy strašně závidím, měla jsem 15 let kokršpaněla, ale co bydlíme na sídlišti a z práce oba chodíme po šesté, tak by to chudák nepřežil. ![]()
helena
hell: zablacene psi
jj to je vystizne
treba nebudete bydlet na sidlisti vecne ![]()
EnkaL: asi před rokem jsme se přestěhovali z 28m2 garsonky do třípokojového bytu a připadá mi to naprosto úžasné, má to 86m2 tak si to spíš užívám, než nadávám na sídliště. ale domek za prahou … i když se obávám, že pro dva státní zaměstnance trochu velké sousto.
EnkaL:
No,my jsme si tu naší fenku(Benni) vzali loni v červenci z útulku v Praze,je to nějaký kříženec Bígla z vlčákem,ona je normálně taky hodná,ale teď má rok a 3 měsíce a asi na ní přišla nějaká psí puberta a začíná šíleně zlobit,dělá si co chce,vůbec neposlouchá,předtím byla úplně hodnoučka.Taky si myslím,že byla zvyklá,že je s ní pořád někdo doma,protože přítel byl po operaci měsíc doma,ale teď už chodíme oba do práce,tak nám asi dává najevo,že se nudí ![]()
Ale byla to fakt síla,jsem zvědavá,co mě ještě čeká…
Jinak holky, jak se cítíte?Já mám pocit,jako bych nebyla těhotná,nevolnosti přešly,prsa už ta šíleně nebolí,jen po ránu,únava už taky kapánek polevila,už vydržím i do 9
,tak myslím,že 2 trimestr by mohl být v pohodě.Samozřejmě mě hned napadly i zlé myšlenky,co když není všechno v pořádku,ale v pondělí jdu na utz,tak se doufám zase uklidním.
Nějak jsem se rozepsala,ale je třeba pokořit tu 100 ![]()