Poradna duly
Jana Čurdová
Katulko, taky jsem viděla srdíčko v osmém týdnu a teď musím čekat až do 3.3.!!!!! Nevydržím to! Ty už to máš aspoň za pár.
Olinek : ty jsi byla na UTZ i s manželem/přítelem, nebo sama. Můj manžel tam chce codit semnou už od 4tt. Vždycky se zapomenu Dr zeptat, jaká je v tomhle praxe.
Katula: Sla jsem s manzelem, urcite s sebou manzela vem, zvlast pokud to chce sam =) Je to jedinecny zazitek i pro nastavajiciho tatinka. A taky je to vlastne poprve, kdy nejak realneji pozna, ze v tom brisku fakt neco je, on totiz neciti ty ruzne nevolnosti, unavy, boleni prsou
Zkus se zeptat predem doktora, jestli nemaji neco proti, ale myslim ze obvykle partnera k UZ pusti.
Promiň za hloupé otázky, ale to tam šel s tebou rovnou, nebo ho dr pak přizvala?
Byla bych nejraději, kdyby se dr koukla, řekla, že je vše OK a pak se šel podívat manžel. ![]()
gris: no doktor, co mi delal ultrazvuk, se divil, ze jdu teprve na prvni. ale co nadelam, kdyz moje gynekolozka zastava nazor, ze ultrazvuk bohate postaci v 5. a 8. mesici… jsem se na tento objednala sama a platila jsem si ho a objednam se pak taky sama na 12.t… no byl mi teda dnes doporucen jiny gynekolog, tak se tam mozna prihlasim, ten ultrazvuky pry dela =)
Katula: manzel sel rovnou se mnou, ale urcite se muzes domluvit jinak - ale to by ses asi musela domluvit hlavne s manzelem, ze nejdriv pocka za dverma a pak ho zavolate =) pokud jsem to dobre pochopila, na co ses ptala?
já jsem byla taky teď naposledy a jdu zase až za 3 týdny, souhlasím, že je to doba. Pořád je čeho se bát ![]()
Ale musíme věřit, že je všechno v pořádku a pořád se nestrachovat ![]()
Pochopila jsi to velmi, vemi dobře.
Ne, že bych ho tam nechtěla.
Chtěla bych ho tam hned, ale bojim se, kdyby nebylo něco v pořádku a ráda bych ho toho ušetřila.
Olinek - teď jsem si ještě přečetla o té tvé doktorce a nechceš se nahlásit fakt k někomu jinému? Přece jenom do 12 týdne jsou ty rizika největší a měla bys být více hlídaná. Co vím , tak doktor kouká, zda se opravdu jedná o těhotenství a pak na srdíčko atd.
Katula, myslím, že ty už máš nejhorší za sebou, když koukám na tvůj metřík , tak končíš 1 trimestr, tak to je paráda ![]()
Já uvažuji, že svého skoro manžela vezmu za ty 3 týdny, to už by tam mělo být něco vidět ![]()
Katula: uplne to chapu, taky jsem se dost o to bala, navic jsem videla teprve poprve, ze je to v poradku… ale mozna ze je lepsi ze vidi hned, jak na tom mimi je, protoze treba kdyby bylo neco spatne, ani nevim jak bych mu to hned po skonceni vysetreni rekla =( no asi by to na mne stejne hned poznal. nebo si predstav, ze se bude stresovat pred dverma a cekat ze ho zavolate, a treba kvuli nejakym formalitam se to protahne, a chlap bude chudak se tim stresovat, co se vlastne deje. ale nenutim to, to vis ze ne, znas ho nejlip, to bylo jen takove zamysleni, protoze se mi to taky honilo hlavou pred UZ.
Activ: doufám, že máš pravdu, i když počítám s tím, že jsem ve skutečnosti o týden pozadu. Zatím mám metřík podle poslední MS, ale OVU byla pozdě a cykly jsem měla 40 dní. Dr ale říkala, že se mi to bude měnit víckrát.
Olinek díky. Taky doufám, že to nebude problém pro moji Dr, i když by samozřejmě být neměl. To by mě tedy naštvala. ![]()