Poradna duly
Jana Čurdová
Katula/26let/ tp 1.9. (zatim podle posledni ms)/Praha
Bubla/31 let/ TP 02.09./ Ostrava
Kuska\25let\tp. 8.9. podle posl. menstruace\Hradec Kralove
EnkaL/20let/ tp 11.9. (zatim podle posledni ms)/Praha, Plzeň
Jitula/26 let/tt 15.9 ( zatím), Hodonín
Olinek/27 let/tp 19.9. (taky zatim podle ms)/Brno
Katka/28 let/Andulka 4/05+TP 20.9.
babulda/26let/tp 22.9. /Trutnov
Potvurka-Verča/28 let/Ústí nad Labem/23.9.
Lucikry/26let/tp 25.9. /Ostrava
Pavča /28 let/Olomouc/Honzík 08/2004 + TP 29.9. (zatím)
Nezkusena_mamina - Míša/28 let/Fr.-Místek/Karolínka 01/05 + TP 29.09
veverika/26 let/Praha /22.9
takhle to bylo myšlené?????????????
Ahoj, nepředpokládám, že by tu byl někdo v tuto nekřesťanskou hodinu (ostatně já tu taky nejsem dobrovolně, jenom mě válcují pracovní povinnosti
).
Žanetko - vítám Tě tu mezi námi, koukám, že máš i stejný TP jako já ![]()
Nezkusena_mamina - Míšo - plně sdílím Tvé pocity ohledně druhého těhotenství. Mám teď občas stavy, že se s Andulkou bláznivě mazlím, jako kdybych měla mít od konce září utrum. Výčitky, že jí šidím, mám spíš teď, protože se necítím na akční hry (tj. vyhazování do vzduchu, letadlo apod.), které zbožňuje, a při vyprávění pohádek zá:,–(ně usínám a ona vedle mě sedí, cvrnká mi do nosu a tiše povídá: „mama nee“. Ale doufám, že platí ono známé, že se s druhým dítětem nedělí láska na polovinu, ale naopak se zdvojnásobuje. A těhotenství teď beru jen jako prostý fakt, který mě donutil vytáhnout těhotenské kalhoty a který mě momentálně vyřadil z běžných činností. Třeba se začnu těšit až ucítím pohyby a přestanu být tak nekřesťansky unavená.
Nevím, kdo přesně se ptal, ale onen kombinovaný screening v I. trimestru Vám může udělat pouze lékař vybavený správnými rozbory krve, dostatečně dobrým UTZ a programem, který obě získané informace dá správně dohromady. Proto běžní gynekologové odesílají na vybrané kliniky (více např. http://www.gennet.cz/…skrining.htm nebo http://www.zdn.cz/detail.htm?…)
Co se týče počtu UTZ, tak já budu (alespoň doufám) absolvovat jen 4 UTZ za celé těhotenství - potvrzovací v 8tt, pak velké v 12., 20. a 32. týdnu. Ale je faktem, že nemám vůbec žádné problémy. Průkazku dostanu taky až ve 12tt, z doporučených vyšetření u mě platí jen praktický lékař a zubař. Plicní ani EKG po mě nechtějí.
Katula/26let/ tp 1.9.(zatim podle posledni ms)/Praha
Kuska/25let/tp. 8.9. podle posl. menstruace\Hradec Kralove
KatM-Katka/28 let/Andulka 4/05+TP 20.9. /Stochov Žanetka/28 let/TP 20.9. (dle MS)/Praha
Potvurka-Verča/28 let/Ústí nad Labem/tp.23.9. (zatím podle ms)
Nezkusena_mamina - Míša/28 let/Fr.-Místek/Karolínka 01/05 + TP 29.09.
Activ/28/Brno/Lucinka 6/98 + TP 27.9.
Dobré ránko ,
taky jsem se napsala do seznámku ![]()
Davmi/24let/tp 1.9. (podle MS 29.8.)/Praha
Dobré ránko,
tak jsem se taky dopsala,podle MS mám termín porodu koncem srpna,ale podle ovulace to bude až někdy začátkem září(dle slov doktorky),tak proto chodím k vám i k srpnovým maminám,protože vlastně nevím,kde patřím ![]()
Jinak k těm screening testům,ptala jsem se na ně své gynekoložky a říkala mi,že je doporučují jen maminkám,které jsou starší 35 let nebo maminkám,které mají nějaké problémy nebo už o nějaké mimi přišli.Pro zdravé holčiny to prý nedoporučuje s psychického hlediska,prý se podvědomě na čekání na výsledky stresujeme a na tripltestech zase a není to prý dobré.Já osobně si počkám na ty tripltesty a věřím,že dopadnou dobře.A proč se dělají až kolem 16 týdne?Musí to prý být tak pozdě kvůli nějaké hladině hormonů nebo něco takového,když je to prý dřív nebo později,tak můžou vyjít ty testy právě špatně,myslím špatně,že je jako mimi zdravé,ale testy vyjdou že není.Takhle mi to aspoň řekla gynekoložka,tak předávám moudra ![]()
Zatím ahojky M.
Ahojky, tak se nam tu seznamek rozrostl a znovu zredukoval =) Davam sem pro jistotu doplneny o vyhozene radky, takze prosim, az se budete pridavat, tak zkopirujte vzdy naposled uvadeny seznamek, at to pak nevyhodi ty, co se tam pripisou jako posledni. Takze tady je posledni verze (doufam ze jsem nikoho nazapomnela pripsat=) ) ![]()
KatM-Katka/28 let/Andulka 4/05+TP 20.9. /Stochov Žanetka/28 let/TP 20.9. (dle MS)/Praha
Pomněnka/31let/TP 4.9.(podle MS)/Havířov
Jinak všechny po delší době zdravím, týden nám nešlo připojení na internet
, ale už je to dobrý. V úterý jsem byla u dr. zatím všechno v pořádku, vysáli ze mě spoustu krve a dostala jsem těhu průkazku a dvě krásné fotečky z UTZ, kde je vidět mimískova hlavička a nosík a ručičky a nožičky, no, už je to malá osůbka. Fotit se moc ale něchtěl, pan dr. ho musel dlouho přemlouvat než se otočil tak,aby z té fotky něco bylo.
Mějte se krásně.Pa
Pomněnka
Pomnenka: Tak to je pekna zprava, a nechces tu fotku z UZ dat taky do toho naseho fotoalba?
A na jakych jsi byla krevnich testech, takovych tech klasickych (rh, nemoci a td.), nebo screening v 11-13.t?
Holky,můžu se vám s něčím svěřit?Teda né ani nestihnete říct,protože už to píšu.Povídáte si s bříškem a mimískem uvnitř?Já se cítím trošku provinile,protože tím,že mi ještě břicho moc neroste a nevolnosti přešly,jsem jako by úplně zapoměla,že jsem těhotná a vůbec tomu bříšku uvnitř nevěnuju moc velkou pozornost,sem tam ho pohladím a něco prohodím,ale jinak nic
Cítím se tak nějak divně… ![]()
Davmi: mám to samý jako ty a taky si připadám blbě. Myslim na to, ale připadá mi, že ne dostatečně. Když si představím, že se nám to miminko narodí, úplně mě zachvátí pocit štěstí, ale zatím ho nespojuju s tím mimi, které nosím. ![]()
Nechápu to. ![]()
Katula:
Kamarádky mě utěšovaly,že to přijde,až ucítím první pohyby a až mi naroste větší bříško,tak doufám,že vědí co říkají. Je pravda,že když jsem do 4 v práci,tak na to nemám čas myslet,domů pak přijdu unavená,poklábosím s přítelem a jdu na kutě.
Davmi, snad máš pravdu. Já se na mimi strašně těšim, tak doufám, že to bude i po téhle stránce vpořádku. ![]()
Ježi holky neplašte ještě s mluvením k bříšku
Já se bez mučení dobrovolně přiznávám, že jsem ještě s bříškem nemluvila ani jednou
V duchu se k mimču obracím, ale nahlas ještě ne.A musím tedy i říct, že tím netrpím a že si myslím, že to vážně teprve příjde.
Katula, no jestli se rozplkáte jako minule tak to nebude problém ![]()
Jinak u nás od rána zase sněží, takže obleva se zatím nekoná.
Bublax: U nás se teda obleva koná! Od rána prší a je hnusně, ale relativně teplo, teda ve srovnání s minulýma týdnama. ![]()