Poradna duly
Jana Čurdová
no teeedaaaa … ja si taky privstala a ono nic
![]()
jeste mam zalepeny oci a moc na to nevidim, ale seznamek jsem videla a zpravu od Monci take ![]()
jdu se teda poradne probudit a jeste nakouknu ![]()
Ahoj holky,
no teda chvilku nectu a takove novinky…Tak Mono drzim palecky at to probehne v co nejvetsim klidu a at mas Katusku brzy u sebe…budu ted asi sledovat diskuzi casteji je to fakt napinave ![]()
Nicmene i ja mam uklizeci naladu…uz od vcerejska prerovnavam skrine…no nevim jestli se jedna o hnizdeni nebo o nervozitu z tchyne…ktera prifici v pondeli vecer…ach jo…
Adys, no zjistila jsem, ze se mi do te tasky opravdu nic moc nevleze, tak jedeme o vikendu koupit novou ![]()
Marusko, to je super ten Skype, vid? Ja ho pouzivam skoro kazdy den…kecame s mamcou i hodinu…je to moc fajn, alespon se mi tak moc nestyska…
Holky, myslite si, ze muze byt zpusob porodu dedicny? Myslim, tim mely jste stejny nebo podobny prubeh tehotenstvi jako vase mamka? A maminky mely jste podobne porody? Docela by me to zajimalo, protoze moje tehotenstvi je stejne jako moji mamci…taky zadna velka nevolnost na zacatku, taky pekelne paleni zahy od druheho trimestu a taky lehke natekani nohou pred koncem tehu…jinak ok…a mamca mela porody docela rychle i kdyz se mnou ji praskla voda bez bolesti tak cca 10 dni pred terminem a museli ji porod rozjizdet…tak jsem zvedava jestli to muze byt dedicne
![]()
Petrox77, malinik mi prijde takovy bez chute…ale to mi prijdou skoro vsechny bylinky…
Tak zatim ahoj, jdu pokracovat v tech skrinich…
Ale budu nakukovat ![]()
Barčo,
u mě to asi moc dědičné není, protože mamce bylo vcelku dobře a říkala, že ani zvracení neměla, ale velkou chuť k jídlu. A můj porod byla pohoda.
Mě je špatně skoro celé těhu, zvracení, pálení žáhy, otíkání, ale ne moc. Chuť k jídlu moc ne, spíš jím pořád stejně. Jak mamka říká, asi jsem víc do taťkové rodiny, já jsem jako taťkův dvojník. Jsme na sebe hodně podobní. Včera jsem to řešila s mamkou, že jím vcelku málo, nepřejídám se, hodně piju a zase mám o 2 kg navíc. Tak nevím jestli je to vše mimi, ale tlustá si nepřipadám, tak nevím. Samo jsem trochu přibrala, protože nemám tolik pohybu jako před tím, ale na to, že vážím 80 kg doopravdy nevypadám.
Dětský doktor,
porodní asistentka mi říkala, že si máme již předem vybrat doktora, že se na to ptají v nemocnici, ale o žádném papíru, potvrzení nevím.
Pocení,
také se potím, ale teď je to lepší. Jak byla ta tropická vedra, tak mi tekly čůrky i po stehnech a to byl masakr. To se člověk cítí, jako by se koupal ve vlastní šťávě.
Katko H…taky jsem spise do tatkovy rodiny, nicmene to tehotenstvi probiha tak docela stejne s mamcou, ze nas to prekvapilo ![]()
A neboj ta kila navic pujdou rychle dolu, predpokladam, ze s miminkama budeme mit pohybu az dost ![]()
S pocenim to byla sila minule tydny, to se fakticky nedalo…nemame tady tak vysokou vlhkost jako Adys, ale staci to na to, aby si clovek pripadal jako v saune…poslednich par dnu je to lepsi dokonce pres noc jsou bourky a prsi a ja jsem za takove pocasi snad poprve v zivote vice nez vdecna ![]()
S pediatrem jsem porad docela zmatena…rekli nam, ze je normalni jit na ASL (to je urad na kterem si najdes doktora podle mista bydliste), ale pry nas pediatr prijme az kdyz bude mit Tomik vyrizeny codice fiscale, tj. neco jako nase rodne cislo…a to nam daji na radnici a to az po narozeni, tak je to docela chaos…no myslim, ze urady bude obihat Francesco, jen u obvodniho doktora nevime na cem jsme…protoze si ho vybereme jen podle adresy…asi budeme muset hledat i toho soukromeho, no uvidime…porad vice zavidim ceske zdravotnictvi! ![]()
kuk.....taky se potím jak prase!!!!!!!!!!!Ještě,že nejsou vedra.........UF ![]()
Taky mě začíná pekelně bolet pánev a kyčle…a pipina. myslím,že se tělo začíná v poslední fázi pěkně připravovat. Ani nevím jak sedět ![]()
Začíná to být očistec................už se těším na porod a až to bude za mnou ![]()
Barčo,
jak si to čtu, tak to zdravotnictví v cizině ja masakr. Myslím, že ty jsi dávala do galerie fotečky oblečků pro mimi do porodky, já jsem se dnes dověděla, že nic sebou brát nemám až z porodnice domů. V porodnici je mimi v nějaké košilce, jednorázová plínka s bavlněnou a je zabalené v zavinovačce. Sice to asi není luxus, ale je zase fajn, že si mamky nemusí špinit oblečky. Jednorázovky a bavlněné si máme vzít až půjde mimi z porodnice. Jinak dostaneme jejich, což je také výhoda. Ještě mi porod. asistentka říkala, že si nemám zatím kupovat líh na pupik, mastičku na zadeček atd., stačí to až půjdeme domů, kdy dostaneme seznam co si máme koupit, jinak zase dostaneme jejich. Ještě jsem se jí ptala na gel z dubové kůry na nástřih hráze a to mi říkala, že také nemám předem kupovat, že až po porodu, jak se bude rána hojit atd. No, zjistila jsem, že co člověk to názor a v každé porodnici to funguje jinak.
Ještě mi prohlídla prsa a bradavky a ukázala jak se ručně odstříkává. Trošičku mi teklo to mlazivo. Sice říkala, že moje bradavky nejsou terče, ale že na formovač to nevypadá. Dostala jsem přednášku o porodu a kojení a už nemám z toho hrůzu. Celkem mě uklidnila, ne že bych z toho byla na nervy, ale už se na to těším.
Ještě mi říkala k magnesium, že je to dobré brát, že se lépe nachystá děloha a železo mám také stále brát, že pokud ho mám málo, tak po porodu bych mohla být víc malátná a omdlívat. A že mamky nemají ze sebe dělat hrdinky a pokud ti něco je tak se okamžitě ozvat.
Ahojky!
Barčo, ptala ses, jestli máme podobné těhu jako naše mamky
![]()
No, můžu ti říct, že moje první těhu bylo naprosto stejný! Moje mamka rodila mou starší ségru 3.září ve 2:20 a představ si, že Filípek se narodil 3.září ve 2:22, docela dobrá shoda náhod, že jo? A teď se podle mě může stát to samé, jelikož mám termín 30.srpna, takže Natálka se může na svět podívat opět toho 3.září. No byla by to legrace mít první a třetí dítě narozené ve stejný den, ne?
![]()
Radiku,
já už se také na to těším. Mám stejné problémy, chodí se mě lépe, ale stejně jdu jak kačena. Mamka vždycky říká, choď normálně, musíš se snažit, ale mě to nejde, prostě mi ten kačení dělá dobře. Řekla bych, že tu pipku mám i nateklou, no tělo si dělá co chce. A dnes ráno jsem měla napuchlé bradavky, no je to sranda
když se člověk pozoruje jak se tělo mění.
Kači,
to by bylo super kdyby se to povedlo
dobrá náhoda a klidně to může být, podle mne 3 dny není zase tak moc. Tak Natálce každý den domlouvej ![]()
Ahoj!
U nás je zase 32*C a dusno
se potím jak… Miláček dneska prohlásil že tu Dr. zažaluje za šíření poplašné zprávy. Měl včera a dneska dovolenou tak si tak hezky naplánoval že teda ve čtvrtek porodíme no a v pátek že budou s kamošema oslavovat ( a pak se přes víkend lečit).
Tak jsme ho dneska vzala a natírali jsme druhý kotec na psa. Už to máme hotové akorát to zítra natřeme ještě jednou. Manža pořád chodí a ptá se jak mi je no a mě je super ( takže nakonec budu rodit poslední)
![]()
Holky,
tak mi zatim nikdo prsa neprohledl, tak snad v porodnici…jen na zacatku me gynekolozka prohmatla i protoze se mi na bradavce ze zacatku udelal maly puchyrek, ale doktorka rikala, ze to vypada normalne…ted uz jich mam vice na obou bradavkach…tak verim, ze to je normalni…jinak mlezivo mi jeste netece a o kojeni jsem si neco precetla, byla na prednasce na kurzu, ale prakticky v tom budu asi chvili tapat…tak uvidime v te porodnici snad nam prvomaminkam nejak pomuzou…
Katko, no teda, super nahoda! Ja jsem se narodila 26.9. (a to snad tak dlouho prenaset nebudu
) a bracha 29.6.....tak si mamca vybrala taky dobra data pro deti ![]()
Co se tyce chuze, chodim jako kacenka, ale jen kdyz me maly tlaci dole, jinak normalne, zatim me nic moc neboli… ![]()
Mono,
to jsem uz slysela vicekrat, ze doktor rikal a pak se jeste dlouho cekalo…nicmene kdyby neco, tak dej vedet ju ![]()
Ja mam milacka doma cely pristi tyden…ale nemyslim si, ze by se u nas neco delo…az na tu tchyni, ta nam to muze uspisit ![]()
Barčo - s tím čajem jsi měla pravdu. Ted jsem dopila první šálek a je v podstatě bez chuti - to jsem ráda ![]()
Bolesti kyčlů, zad aspol. - jak kdy. Mám dny, kdy se skoro nemůžu postavit, ale někdy jsem zcela v pohodě.
Bradavky - mě nikdo nikdy v životě ještě prsa nevyšetřoval. Ani v souvislosti s vyšetřením prsou kvůli nádoru, které by se snad měla provádět u gynekologa (alespoň kamarádka říkala, že jí Dr. normálně vyšetřil a i jí vysvětlil, jak provádět samovyšetření), tak zatím ani v souvislosti s těhotenstvím. Tak doufám, že jsou bradavky OK a kojení nám půjde ![]()
Mončo - líbí se mi, jak jsi v pohodě a manža nervní
No nevím, proč ti Dr. dávají takové informace…
Tak já teda tomu, co mi říkají doktoři naprosto neveřím. Moje zkušenosti jsou tyto: S Filípkem jsem podle nich měla rodit 2 měsíce před termínem
, dostala jsem magnézko, které jsem ale vůbec nejedla, protože mi po něm bylo pěkně zle a zvracela jsem, to jsem ale doktorovi neřekla
, takže on si myslel, jak ho vesele baštím a já nic
No a Filipa jsem ještě přenášela.
S Matesem to bylo zase naopak, taky jsem ho dva dny přenášela, ale ten den na kontrole mi doktor zase tvrdil, že určitě neporodím, že to vypadá, že tak za týden bych šla na vyvolání a světe div se, on se narodil pár hodin po tom, co jsem opustila poradnu v porodnici s verdiktem, že určo ještě rodit nebudu
![]()
Ahojte,
po dlouhe dobe se ozyvam, uz jsem od pondeli na materske a i kdyz jsem se praci stavila, tak jen na skok a ani jsem vas nestihala docist… Ted uz mam ode dneska zavedeny internet doma! Huraaaaa!
Tyjo ale ziram, jak se pomalu blizime do finale! To jsem zvedava kdo to nakonec rozjede, jestli Mona, Radik nebo Luci?!
No a Zuzi podle toho hnizdeni taky vypada ze to bude brzy ![]()
Na co jsem chtela reagovat a mam rozepsano od utery:
Lucko Plzen - ohledne matriky ti to snad stacilo na te diskuzi, mimochodem my jsme tam stale nebyli pac se nejsme schopni dohodnout ani na jmenech ani na prijmeni… A jmeno muzes dat jakokoliv, musi ale byt v knize Miroslavy Knappove „jak se bude nase dite jmenovat“ nebo od ni musis mit vyjadreni ze to jmeno existuje, plati se za to asi 500 nebo kolik. Takze v kalendari byt vubec nemusi.
Amisku - ja mam taky povleceni 120×90, jednu perinku jsem musela zkratit z puvodni velikosti 135×90, kterou vetsina vyrobcu povazuje za tu spravnou. Druhe povleceni jsem si usila, ale da se taky sehnat, snad se ti to uz povedlo jak radily holky treba na mmb.
Petro Lovosice - schvaluju ti ten unik z nemocnice, takhle se prece nemuzou chovat! Ja bych na ne urcite podala stiznost, uz jsem takova a presvedcila jsem se, ze se to vyplati. Oni vsichni spolehaji na to, ze se nikomu psat stiznosti nechce, ale kdyz uz nakou dostanou, tak se snazi. K tomu KP - taky se to moje dite odmita otocit. Teda ono se vzdycky otoci, kdyz ho prinutim (lezenim po ctyrech, vcera plavanim v bazenu apod. - treba ti to zabere, zkus to), jenze za chvili co si lehnu na levy bok, tak se zase otoci zpatky. No a zkuste lezet jen na zadech nebo na pravem boku, proste pres noc se vzdycky otoci zpet. Si rikam, ze k tomu ma nejaky duvod a ze az bude cas, tak zustane jak ma
Tak snad jo.
Zuzi - mne se vcera tak ulomil kus zubu!
Takze budu muset taky za zubarkou, a mam pocit ze se mi i uvolnila jedna plomba. No mam jich plnou pusu, mam zuby po tatovi a ten uz je nema od 40, jen par prednich…
Tak doufam, ze mi jeste nejakou chvili vydrzi.
Radiku - to s tim jmenem je hruza vid? U nas je to podobne, jsem si myslela, ze aspon pro holcicku se na jmenu shodnem a najednou si ten muj zacne zase vymyslet ty jeho hruzy (treba Laksmi nabo Krisna)
Doufam ze se probere, pac jinak detatko nebude mit v rodnem liste tatinka a jmena si vyberu sama
![]()
Katko H - ja myslim ze se milovani nemusis bat, zvlast jestli nechces prenaset, tak se to doporucuje kvuli prostaglandinum, na zmekceni cipku. A slabe krvaceni je asi normalni, mohla se ti uvolnit hlenova zatka.
Iggi - vcera jsem videla u nekoho v tehu prukazce razitko od pediatra, jako potvrzeni, ze mimi vezme do pece. Ale snad staci jen telefonem se domluvit a vedet jmeno k porodu.
Koutecko - my byli s milym na kurzu k porodu ve stredu, trvalo to pres 4 hodiny a me se to teda libilo. Nacvicovali jsme i ruzne polohy a dychani v prvni a druhe dobe porodni, partneri se ucili jak a kde nas masirovat a tak. Jen ten muj protivnej chlap kdyby se nekdy choval aspon trochu normalne, ale to by nebyl on ![]()
Petro x - s tim vlakem mi to ani nepripominej! Ja jela v nedeli z Prahy do Brna v 15,35 eurocity a za kolinem se vlak proste zastavil a skoro dve hodiny stal, ze pry se rozbily troleje!
Takze nesla ani klimatizace, tam bylo odhaduju tak 40 stupnu, i kdyz venku bylo tak 25, vlak natriskanej k prasknuti, no myslela jsem ze tam zdechnu! A tak jsem se rozhodla, ze teda radsi budu jezdit autem, i kdyz to jeste tolik neumim, nez tohle pac to uz je letos potreti, minule nas vyhnali z vlaku v Blansku, nikdo nic nerekl, vsude pobihalo tisice lidi, mezi nima treba maminky s kocarkem a dvoutydennim miminkem a pak poslali dva autobusy a tema nas prevazeli asi dve hodiny, samozrejme se tam nejdriv narvali studenti a my tehule a maminy s deckama jsme tam cekaly
Takze tohle teda uz ne!
Barco - PA nam taky rikala, ze zpusob porodu se dedi, ale jestli i tehotenstvi to nevim. Ja mam teda tehu uplne jiny nez mela mamka, i kdyz termin porodu je stejny (ja jsem 22.9. a rodit mam mezi 17.9. a 25.9…). No kez bych rodila stejne jako ona, od zacatku kontrakci jsem byla za 3 hodinky na svete ![]()
No a pribeh seznameni vam napisu jindy, uz tak jsem toho napsala tolik… ![]()
Tak preju hezky den a kdyztak rychly a pokud mozno bezbolestny porod rodicim… Ja mezi nima doufam jeste nebudu ![]()
Hanucha